Last news in Fakti

8 Януари, 2023 21:30 5 360 117

В огледалото на БГ-медиите: истината вече няма абсолютно никакво значение

  • българия-
  • европейски съюз-
  • нато-
  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • корнелия нинова

Българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник – както чрез подбора на „новините“ и политиците, така и чрез подбора на „-лизаторите“

В огледалото на БГ-медиите: истината вече няма абсолютно никакво значение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Все по-истеричен тон, токсично говорене: българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник. Коментар на Евгений Дайнов:

За около две-три седмици престанах да си причинявам „големите“ български ТВ- и радиостанции. Просто не можех повече, физически не можех на всеки час да гледам/слушам пропагандата на поредния руски агент, газпромски съюзник, ноторен лъжец, прононсиран крадец или на съответния „-лизатор“, свеждащ чужди мисли с месиански плам срещу някое и друго Порше.

Не знам дали някога са ви обгазявали с противотанкова димка, но точно това чувство си припомних в предколедната седмица. Запуших отворите на този медиен дим и изплувах към чистия въздух, в който битуват истински големите световни медии. В продължение на няколко седмици заживях в реалния свят и научих страшно много неща. Оня ден реших да се потопя обратно в тукашната отрова, за да видя какво се е случвало.

Истината вeче няма никакво значение

Видях - нищо. Пред погледа ми дефилираха все същите удивително грозни типажи, продължаващи да говорят удивително грозните си неща, страховито въртейки очи. Като се вгледах, обаче, видях и нещо ново: докато ме е нямало са вдигнали интензитета с още едно ниво нагоре. Истината вече няма абсолютно никакво значение и към нея не се реферира дори косвено; лъжите са откровени и оголени. Първите неща, които чух, бяха: не Газпром е спрял газа за България, а Кирил Петков; нито една стотинка на българския данъкоплатец не е отишъл за строежа на „Руски поток“; извън жълтите павета нямало хляб; нито един лев не бил откраднат от магистрала Хемус; служебното правителство било свалило цената на бензина. По-нататък разбрах, че в Пловдив ГЕРБ и БСП се готвят да подарят на почетния руски консул Гергов остатъците от Панаира, и че Националното радио продължава да черпи своите новини от ТАСС и РИА-Новости.

Там, някъде много далеч, в реалния свят, е имало триумфална реч на Зеленски пред двете камари на американския Конгрес, която реч сериозни хора сравняват с онази на Чърчил от края на 1941 година. Там, някъде много далеч, инфлацията пада заедно с цените на газа, а икономиките растат. Пак там, някъде си, всички спират всякакъв внос на руски газ и нефт.

Наистина рових, за да намеря в българските ТВ- и радио(точки) сериозни анализи на онези страни на ситуацията у нас, които разкриват, че все пак сме част от „там някъде“ и затова ставащото там се случва и тук. Имаме, например, 20 процента ръст на икономиката откак Борисов не е на власт. Нула коментар. Няма безработица. Нула коментар. Имаме най-бързия ръст на индустриално производство в ЕС. Нула коментар. Спада инфлацията и цената на газа. Нула коментар. Зеленски бил в Конгреса? Не – Путин и Шойгу били споделили мъдри мисли.

Все по-истеричен тон, токсично говорене

Българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник – както чрез подбора на „новините“ и политиците, така и чрез подбора на „-лизаторите“. Тонът става все по-истеричен, а говоренето – все по-токсично. Това е единен процес, една цялостна система от действия, която води нанякъде – има някаква собствена цел.

Цялостното запознаване с водещите български медии разкрива тази цел с лекота; все пак те са вече на такова примитивно, наистина троглодитско ниво, че не прикриват с никакви елегантности цялостното намерение. А то е следното: България да бъде максимално отдалечена от европейската цивилизация и от нейните организационни носители - ЕС и НАТО; България да бъде наново обвързана, в максимално възможната в настоящата ситуация степен, с руски субекти и интереси.

Оттласкването от НАТО и ЕС и влизането максимално надълбоко в орбитата на Кремъл е онова, с което се занимават политическите сили на стария ред: Румен Радев, служебното правителство, ГЕРБ, БСП, ДПС, "Възраждане", "Български възход", както и тяхната „-лизаторска“ клиентела. Медиите са впрегнати в това точно занимание, с цел постигане на точно неговите цели. Тъй като нито световната, нито дори българската ситуация позволяват реален успех на подобно начинание, говорът става все по-зъл, тембърът – все по-истеричен, а лъжите – все по-брутални.

Отровен медиен пушек

Ако не вярвате, направете си следния експеримент. Чуйте който и да е представител на стария ред или на „-лизаторите“ (мен в основните медии няма да ме видите, нито чуете). Задайте си наум следните въпроси: Онова, което този/тази говори, приближава ли ни или ни отдалечава от ЕС и НАТО? Онова, което този/тази говори, приближава ли ни или отдалечава от интересите на Владимир Путин? Можете да си направите и табличка, в която да нанасяте чавки в съответните квадратчета. Когато накрая теглите чертата, резултатът изобщо няма да е изненадващ.

След като толкова лесно разбрах какво става, не знам дали имам силите да продължа да вдишвам отровния пушек на „големите“ български медии. Най-вероятно ще се върна към световните, където поне може да се диша. Ще видим в близките дни


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 149 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    77 138 Отговор
    Българските медии са най-добри приятели на руските медии. Лъжат и лижат като за световно.
    Днес Кокошинков съобщи за 600 убити с един удар, но се оказаха нула.

    Коментиран от #6, #108

  • 3 хахахахаха

    159 48 Отговор
    дойчезеле и истина... чакайте да видя дали грее слънце навън
  • 4 Я що

    116 12 Отговор
    мисири и мисирки са наобиколили тиквата.надат се да е пръв та да им пуска аванти.
  • 5 Кретените

    88 28 Отговор
    Нямат свършване ! И този , и ония , които му обръщат внимание !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 12340

    68 24 Отговор
    "... За около две-три седмици престанах да си причинявам..."
    Генчо Малката водка и,, дв,, и ми олекна!
  • 9 Дойче веле

    131 34 Отговор
    Вие ли сте реалният свят ве англосакси нагли
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    108 28 Отговор
    В огледалото на ДВ истината никога не е имала значение.
    Тръгнали акъл да дават, че и да обвиняват.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Краварска медия

    87 24 Отговор
    Два реда стигат да повърнеш,потрес,има ли нормални дето четат тия мозъчни вълни
  • 16 Някой

    47 16 Отговор

    До коментар #13 от "Керът":

    Троловете се познават по нападките за грамотност, когато нямат аргументи.
    Толкова от мен. Не си заслужава времето, дето ще загубя да ти отварям очите.

    Коментиран от #26

  • 17 Анонимен

    63 18 Отговор
    Ето това е лизаторски коментар. Вярно, че в медиите почти нищо не е вярно, но не е вярно, че това са правилните изводи!
  • 18 Айде стига бе...

    64 12 Отговор
    Сигурно аз не разбирам...... западните анализатори ББС... Блумбърг и.....д-р. прогнозират рецесия и спад в САЩ и Е зоната.....но сигурно аз не мога да чета или не асимилирам правилно ситуацията.
    Нооо..... хайде да видим.... според мен
    Дайнов говори глупости.
    Така твърдят и западните анализатори....
    значи говори глупости.
  • 19 отшелника

    49 12 Отговор
    истината вече няма абсолютно никакво значение - ХА-ХА ТАКА Е ,ВАЖНИ СА ПАЧКИТЕ ,КЮЛЧЕТАТА И ПИЩАКА
    ,А НАРОДА НА КУЧЕТАТА НАЛИ ФАШИСТИ ГАДНИ ГЕРМАНСКИ И БЪЛГАРСКИ

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 нннн

    65 16 Отговор
    За тоя реалният свят е 15 процента от света. Т.е. САЩ и пуделите му. Останалите 85 процента не съществуват. Няма Китай, Индия, Русия, Бразилия, Иран и целия арабски свят и т.н. и т.н...
  • 22 Ежко Бежко

    64 23 Отговор
    Този трябва да е наркоман. Не може човек с ясно съзнание да ръси такива глупости, освен ако не е Христо Иванов. Дайнов обаче го изпреварва с тъпащината си. Да, всички бяхме против ГЕРБ, но с новите на власт ГЕРБ се оказаха не чак толкова лоши. Владимир Костов, пред който Дайнов е плюнка, каза в интервю за Карбовски, че симпатизира на Възраждане. Дайновци, какво ще кажете за това? Още Костов спомена ГЕРБ, че са вършили И добри неща. Предлагам на евроаталнтиците като не харесват Възраждане, то поне да гласуват за ГЕРБ, по-малкото зло. Дайновците на буклука, а още по-добре в затвора.

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Предполагам

    53 17 Отговор
    дойче зеле, частният списвач на мафията на прокопиев, кръга капитал и америка за България, от личен опит знае, че истината няма грам значение, тъй като те са все на лъжи, манипулации и пропаганда, в полза на мафията зад ПП и ДБ!!!
  • 25 Мис Ирките от Факти

    68 14 Отговор
    Колега Дайнов, не забелязвате нашите усилия правдиво да отразяваме събитията на база американски, английски и украински източници. Само за пример, писахме че Путин е умрял, убит, отровен, разкъсан от тигър, отвлечен, изчезнал, сменен, тежко болен от рак, приет в лудница и куп други истини. Ама недейте така моля ви се
  • 26 Керът

    18 28 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Грамотността е базово интелектуално умение, липсата му говори достатъчно. Няма вариант, в който да ми " отваряш очите". Не само си емблематичен пример, за синдромът на Дънинг-Крюгер, а и отдавна съм се убедил, че с фанатици като теб не може да се спори, камоли акъл да търсиш у тях.

    Коментиран от #90

  • 27 Керът

    19 47 Отговор

    До коментар #19 от "отшелника":

    Фашистите са в Кремъл, ватниче. И те, като теб, рудимент с изтичащ срок на годност.
  • 28 Аха

    61 15 Отговор

    До коментар #20 от "Керът":

    Един парцал, наричащ се евгени дайнов, лъжец на повикване, за грантовете на америка за България и прокопиев. И това нищо, седнало да вменява пак "истини" за гладкомозъчни.
  • 29 Сух

    52 13 Отговор
    Трябва да има народен съд за предателите на България! Този цитирания ми намирисва на такъв..

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Керът

    14 48 Отговор

    До коментар #29 от "Сух":

    Народът вас вече ви е осъдил! Да си останете анонимни, бедни, злобни и нищожни pycopoбчета, живеещи в 50-те на миналия век...

    Коментиран от #33, #101

  • 32 Артилерист

    61 14 Отговор
    Прочетох заглавието, видях отдолу DW и си рекох, че тия най-после са написали нещо обективно. Пък то, ква била работата-дали на ЕвгенИЙ да се изходи. На всички вече е известно, че ЕвгенИЙ е син на влиятелен късен номенклатурчик и е уреден от татко си и приятели да се доучи на Запад. Сега ЕвгенИЙ има трудната задача всеки ден да доказва, че не е възпитаван от баш комунистически пропагандист, в което няма чак толкова много лошо, а е закърмен и отгледан с евроатлантическите ценности и най-правилната демокрация-американската. Впрочем, за нагаждачите и по-малко образованите, няма значение, колко комунист си бил, от какво комунистическо семейство си произлязъл, как си приет за "вишо", в каква комунистическа милиционерската школа си се изучил и прочие, все такива едни най-комунистически работи, важното е сега да виеш, колкото се може по-кресливо, по-злобно и по-себеунижаващо русофобски и венце-американо-фалещо. Същински печат за настоящо издигане. По-сигурно даже от атестация за приемане едно време на членове на квартална ОФ-е организация ...

    Коментиран от #105

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ма гласувайте бе

    21 5 Отговор
    Овце

    Коментиран от #82

  • 35 Голем

    29 1 Отговор
    Прът требва , за да се оправи "тая държава" На тия дето си гласуват заплатите не може да им се верва че ще свършат нещо .,...
  • 36 Хохо Бохо

    20 15 Отговор
    Не гласувайте!
    "От вас нищо не зависи."
    Мафията ще гласува под строй и от мафията всичко ще зависи.
    ЗАЩОТО НИЕ СМЕ ОВЦЕ И НЕ ГЛАСУВАМЕ.
    НАЛИ? Овце сме..

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Овца ще бъдеш

    32 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хохо Бохо":

    не само ако не гласуваш, а и ако гласуваш за лъжци и блееш по лъжите им.
  • 39 Мафиотската Д-ва = путинизъм

    11 41 Отговор
    Няма разлика дали гледаш или слушаш Скабеева, Солавьов и наште герои Копейкин, Волгин, Бойко, Десито, Карадья, Нинова, Радев и Гълъба, Сл.Трифонов, Кошлуков, Янев.Това е положението в Националните телевизии и НС.Не им ли идва на ум, че това е загубена кауза.И всичко е заради Кирил и Асен, от момента в който изгониха руските шпиони..Нали Митрофанова им даде насока да им прекратят политическата кариера на двамата.Затова са лъжите и истерията.Да видим дали ще им се получи на изборите??И са по злонамерени и ЗЛИ от руските си ментори.То и Щатите се фъкясват, ама друго е между цивилизовани хора и друго е когато излиза от устата и перата на садисти и убийци.Дайнов да занимае с Христо Иванов, че май се готви да скачи с лагера на путинистите от ГЕРБ.
  • 40 байХЪ

    39 13 Отговор
    Добре ,какво се цели с подобни словоизлияния на този анонимник ,които се тиражират във всичките медии на Прокопиев?След като и за слепите им глухите е ясно ,че целия ни инфоефир е превзет от Евроатлантическата пропаганда и ако някой случайно изкаже и другата гледна точка , то миментално бива блокиран, свалян, заглушаван и пращан в тубата.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ани

    18 19 Отговор
    Най-доброто което може да направи Радев за българския народ е да се извини на народа и да подаде оставка. Това рано или късно ще се случи, но забавянето усложнява положението и усилва антагонизма.

    Коментиран от #59

  • 44 Ти си

    24 13 Отговор
    Господин Дойнов , много хубаво написано, но имайте в предвид че българина не е имбецил и може сам да си направи извода събирайки информация от канали различни от ТАСС , БТА и DW !
    Войната на пропагандни фронт е безмилостна и се води за душите и съзнанието на европейските народи ! Някой ще влязат в капана други ще отвеят пропагандата плява като вас ......
  • 45 Диляна

    11 36 Отговор
    Браво!3 пъти Браво.!!Толкова точно и ефективно е създадена реалната обстановка в Б-я, че чак ми се искаше да прегърна автора.Сякаш четеше моите мисли.Защото аз съм тук,на място, и съв свидетел на всичко случващо се в НС и по новините на БНТ, БТВ, Нова ТВ.Как се прикрива истината и се насочват важните събития в плоскостта на Герб,ДПС,Възраждане.Радев си присвоява главната функция да критикува Промяната,като включва в ролята си на водещ актьор и една част от Министрите си,особено този на енергетиката.Горкия,толкова безобразни лъжи чуваме,че чак ми се иска да му плисна чаша вода в лицето,за съжаление.Оставам с надеждата,че трябва депутатите да работят сериозно,да приемат закони и да съставят правителство,най-после.

    Коментиран от #61

  • 46 нн..ццц

    10 24 Отговор
    Герб, БСП, ДПС, националните медии, БнТ и Евроатлантическата пропаганда.Това е нонсенс.Всички тези, водят пропаганда тип руский мир.Което е отвратително, защото нямат качествата и УМЕНИЕТО да го направят достоверно.
  • 47 Теменужка

    41 12 Отговор
    Бе тука някой яко се е объркал . Аз по българските медии освен краварски лизачи други не виждам .
  • 48 3.14К

    36 11 Отговор
    Няма такава наглост. Най-грозният професор говори за красота и руско влияние в нашите медии, чрез най-долнопробната медия DW.
  • 49 няма начин

    33 6 Отговор
    Пасито ,Гергана ,Плевнелиев ....... все руски агенти ще да са .
  • 50 Само питам

    25 6 Отговор
    Автора да вижда розови слончета да прелитат край Световните медии ?
  • 51 те те зрител

    33 9 Отговор
    Аз за това и не гледам телевизия - само краварски подлоги с течащи лиги по тях .
  • 52 дечо

    27 7 Отговор
    Отиди на лекар преди да пишеш толкоз дълга статия че е изморително да се пишат толкоз лъжи
  • 53 дечо

    23 7 Отговор
    Отиди на лекар преди да пишеш толкоз дълга статия че е изморително да се пишат толкоз лъжи
  • 54 сорос.нет

    37 9 Отговор
    По коя телевизия според тоя храненик дават новини от ТАСС и РИА-Новости ? Тоя тотално е изкукуригал .
  • 55 доктор Хаус

    33 9 Отговор
    На тоя яко му хлопа дъската . Лошото е че такива ни управляват вече 33 години .
  • 56 факира Мити

    27 6 Отговор
    Някои хора вместо да са в психиатрията , се разхождат по телевизиите или пишат статии .
  • 57 Коко

    14 2 Отговор
    До32.Артилерист. Написал си пълен буламач, от който сам ти си вадиш изводи на незавоювани позиции.Слез на земята.Марс е далече.
  • 58 "ПРАВ" Е гената

    25 3 Отговор
    и това се дава по ТВтата на ЦPУ- БТВ и Нова
  • 59 TV Бобов дол

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "Ани":

    Това вече няколко пъти го поства и всеки път с друг ник !
    Ма смени текста бе както беше казал казал Ицо хазарта в едно свое парче .
  • 60 Лили

    12 35 Отговор
    Един стойностен автор като Евгений Дайнов да има смелостта и да застане пряко с лицето си,под ударите на русофилските диктатори и да възкреси истината,евалла!! Докато Борисов 2 години се криеше по села и паланки,централните медии бяха забравили за Герб.И когато с помощта на предателя Радев отново се завърна на власт, то ежедневно и по сутрешните медии,и БНР и БНТ и БТВ И НОВА се надпреварват да фокусират вниманието на обществото върху Борисов и неговите близачи -Десита,Биковци,Делян Добрев,Сачева,Теменужка Петкова,Катето Захариева,Кирил Ананиев.Те стига,че им слушахме 12 год.лъжите и търпяхме грандиозните им кражби,но и днес трябва да се самобичуваме и да сме подложени на психичен тормоз от тяхните фамозни излияния за величие и грандомания.Всички грешки и кражби ги преписаха без свян и морал на Продължаваме Промяната.И Герб са кристално чисти в своето 12 год.управление ,чисти като утринна роса .Спечелиха изборите с фалшификации и не успяха да съставят правителство.И вместо да приемат 2-те най- важни точки от Плана за уст.и разв.- Съдбата на Гл.Прокурор и Ангикорупционният закон,в Парламента се занимават единствено с интриги и скандали.

    Коментиран от #62

  • 61 Ти си

    18 3 Отговор

    До коментар #45 от "Диляна":

    То хубаво че си тук намясто но зада видиш всичко , цялостната картина трябва да я гледаш от далече а не да се оставяш някой да ти я обяснява о да търсиш да го прегръщаш......
  • 62 TV Бобов дол

    17 2 Отговор

    До коментар #60 от "Лили":

    Офффффф !
  • 63 Достоен автогол

    27 8 Отговор
    на един псевдожурналист, ами такива сте си, дайнов, безсилно се мъчите да заблуждавате начело със зелето, то отдавна е вкиснато и вони
  • 64 Алкохолът не прощава на никого

    20 5 Отговор
    Една лъжа се оборва само с куб по-големи лъжи.
  • 65 Васил

    25 7 Отговор
    Отровният двойник проповядващ неофашизъм опитващ се да внушава неистини дори и по отношение на нашите медии се нарича Дойче Зеле и техните марионетки от факти.
  • 66 Няма край ....тази гавра..

    7 29 Отговор
    Да питаме, защо в 2023 година все още ни управляват хора със соц и милиционерско образование и хора като Кошлуков и ни учат на РУСКИЙ МИР от руските учебници и култура.Помня в 90-та като влязох в Метро.То е ясно, че от 45-та до 90-та, запада е произвел и построил това, за което Живков ни обещаваше, обаче това са 45 години, които никой от народната ни република, които де факто в момента са политическия и икономически елит, не може да осмисли и се поучи.И тези същите, сега в 2023 ни зомбират в разбиранията си за ОБЩЕСТВО и модел на управление.Същите ни зомбират по форуми и телевизии, как запада ни докарал МУТРИТЕ и бедноста, а не Путин.Нас ни ограбиха и времето и живота, ама са се вкопчили да ограбят и това на децата ни.

    Коментиран от #79

  • 67 Иванов

    27 7 Отговор
    Наглите, супер наглите материали нямат граници. Да твърдиш с възмущение, че слънцето не изгрявало от исток, а от запад. ГОСПОДА ЖУРНАЛИСИ ОТ ФАКТИ, да ви преведа няколко заглавия от независима преса. La faillite de la France et l’explosion de la zone euro sont inéluctables. фалита на Франция и експлозията на еврозоната са неизбежни. Дълговете на Франция са вече 114,5% отPIB за 2022 г. "La surmortalité au Royaume-Uni continue de grimper en flèche" В още една страна от евроипейската ГРАДИНА-Англия свръхсмъртността продължава да расте. Нищичко за новия руски кораб , снабден с хиперзвукови ракети, които могат да пратят на дъното всички самолетоносачи, които се разхождат в средиземно море, нищо за кражбите на петрол от сирийските полета пак от същите благодетели на човешкия род.ДЕРЗАЙТЕ“!!!
  • 68 аз съм зависим човек

    19 2 Отговор
    И се лекувам. Без малко не умрях от пристрастяване към всякакъв вид медии. Не зная какво точно
    очаквах да чуя, но непрекъснато слушах, четях, гледах. И изтрещях. Навсякъде едни същи, от умни по-умни анализатори, спорят, леко теглят към себе си и изкривяват истината. Дежурни политици, от екран на екран, повтарят някакви заклинания, журналисти застинали в междувремието влудяващо задават едни и същи въпроси.....и отсреща аз. Аз с надежда за добра дума, за добра идея, за добра перспектива. За добра новина. Но не. Оказа се, че съм в ада на някакъв безумен миш-маш. Изведнъж някакъв гняв се заклещи в мен, някакво желание да се кача на Еверест и оттам да крещя "стига вече, млъкнете, млъкнете, за Бога".
    Та така. Сега на лекарства и абсолютна забрана да си отварям очите и ушите. От утре - край.
  • 69 Волгин направи от БНР

    8 25 Отговор
    радио " Гаварит Масква"!
  • 70 Емо

    28 3 Отговор
    Ами вярно е, аз не гледам телевизия и не слушам радио, но каквото видя и чуя, и прочета ми прилича на психологическа война от страна на медиите към народа. Как нещо положително не се чу от поне две години насам, явно много им липсват управлението на туквуна и най-вече парите му. Има една приказка - ако френските вестници през 1812 г бяха като българските медии днес, Наполеон щеше да разбере от тях, че е победил при Ватерло. Срам и позор. За продажните журналисти и техните началници.
  • 71 Дайнов,

    19 7 Отговор
    Че то ти си един от зомбираните/щите типажи бе!
  • 72 Мдааа

    10 26 Отговор
    Статията е абсолютно точна. В България вилнее ДС/КГБ и все повече ни отдалечават от ЕС и НАТО.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Големите напъни на ДБ

    17 5 Отговор
    Българските медии по образа на унтерменшите от ДВ. Пак не ви прочетох статията, защо се напъвате?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 САЩ са заплаха за света

    26 5 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е чиста лъжа. В ход е тотална подмяна на истината срещу пари!

    Коментиран от #115

  • 77 ханс

    25 4 Отговор
    Редки простотии от немско зеле!
  • 78 валери

    27 4 Отговор
    На тоя боклук Дайнов жена му беше рускиня.Явно го е изритала

    Коментиран от #84

  • 79 Лъжеш

    33 4 Отговор

    До коментар #66 от "Няма край ....тази гавра..":

    Цялата индустрия и модерно земеделие са създадени през 1944-89 г. Всички успехи в науката, спорта, образованието, изкуствата... са постигнати в този период. България е сред 15-те най-развити страни. Редовно е пета, шеста на Летни олимпийски игри... Армията е боеспособна и добре оборудвана, а не сегашната карикатура ...

    Разрухата започна от приятелството със сащ и няма да спре.

    Коментиран от #89

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Дидро

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ма гласувайте бе":

    На избори, без избор. И така да узаконим властта на продажниците.
  • 83 Зелен Демократ

    10 3 Отговор
    Тия "АНАЛИзи" позелени и от мен, Дойчина Велева и емпатичният даващ на всеки ДАЙнов, Респект и Поклон!
  • 84 Зелен Демократ

    15 3 Отговор

    До коментар #78 от "валери":

    Ако се разделил с рускинята да си вземе талантлив украинец, така ще е двойно модерен и коректен
  • 85 Гого

    4 3 Отговор
    Много точно.
  • 86 DW и Евг Дайнов!! Маниполатори!!

    20 3 Отговор
    Вие, сте, едни от създателите на този Отровен Медиен пушек, Особено DW!!!
  • 87 да бе

    20 3 Отговор
    поредния червен продукт,демократизирал се на запад при поредното назначение на таткото по време на бай Тошо,сега твърд привърженик на също тъмночервените наследници в ДБ-или и ПП-йци, имплантирани в политиката да налагат кой знае чии интереси! тази личност едва ли може да е пример за истински демократ с дисидентско житие от соц-а
  • 88 Иван Томов

    16 2 Отговор
    Не е глупав Евгений, но от прочетеното виждам че започва да страда от раздвоение на личността
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Конфуций

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "Керът":

    е казал: Няма по-голям враг на държавата от грамотния глупак. Бих добавил-и на обществото.
  • 91 Тити

    3 8 Отговор
    Много правилно казано.
  • 92 ббрр

    5 16 Отговор
    Да допълним Дайнов.В бНТ на Кошлуков и Радев и другите две-НОВА и БТВ цари пълно информационно затъмнение.Единствено от време на време пускат новина от Брюксел, за да се докарат евроатлантици и тукашните путинисти да вият, че само за запада се говорело, а не за Путин и руския мир.Останалото по новините са репортажи, интервюта, БЕСЕДИ на някой на тема, как котките обичали мишките.Направо по учебниците на КГБ.Хем опростачава обществото, хем създава условия, лъжите на Митрофановата коалиция, дето свали правителството на Кирил и Асен, да станат истина.Вече ще стане шести месец, Радев и Бойко затапиха Държавата.Стопираха СТАНДАРТА, увеличаване на заплати, пенсии.Щяла да фалира Държавата, казват, ако се управлява като в Румъния и са прави в едно, че са некадърни да управляват и икономиката и доходите да растат.Нямат акъл и най вече култура и Образование за това.И Софийския Унивирситет докараха до 1001 място, след африканските университети.
  • 93 резервист

    9 1 Отговор
    Здраво си се надишал!
  • 94 Им бе цилус

    8 2 Отговор
    Добре де,ти си Русофоб.Или Русофил?Оф,обърках се вече.Това Дойче Зеле ми проми мозъка.Ама карай..

    Коментиран от #95

  • 95 хххххх

    9 1 Отговор

    До коментар #94 от "Им бе цилус":

    Как няма да се объркаш.Ама те телевизиите ти пазят строго информираността, понеже ги е страх да не ти прегрее мозъка.

    Коментиран от #98

  • 96 защо

    16 2 Отговор
    Благодаря г-н ..гений. Взимам твоя безценен съвет. Блокирам телевизора на Freeдом, DW и CNN, компютъра на Бесарабски фронт и твоите дописки, и очаквам Порше и за мен. Жив и здрав.
  • 97 Всичко си има предел и край

    7 1 Отговор
    Ченгеджийската практика в националните телевизии, да канят по двама или трима за ДЕБАТ, е подигравка с журналистиката.Получава се едно надговаряне и възможност да се изричат лъжи.Буламач, в който истината се скрива.А за другата гледна точка да не говорим.Там другата гледна точка е на престъпника и насилника.
  • 98 Им бе цилус

    3 2 Отговор

    До коментар #95 от "хххххх":

    Имаш +от мен!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 случаен

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Керът":

    като чета коментарите ви и вас не е предпазила демокрацията и ес ценностите от употребата на зъч
  • 102 Мдааа Дааа.... хибридия

    17 1 Отговор
    Българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник – както чрез подбора на „новините“ и политиците, така и чрез подбора на „-лизаторите““.... плаче и дитирамби израсналия в червенки пелени Дайнов!!!


    А аз вече не смея да отварям нито тоалетна, нито хладилник, фризер, консерва даже, а за ТВ да не говорим и т.н. защото от всякъде изкача фейкинфо колко лош, агресор, изнасилвач и детеядец е Путин и Русия и колко трябва да помагаме с джепанета на фашагите от Окрайна за да се постигне мир и то като я тъпчем с оръжие... ти да видиш!!!
    Мир с оръжие...БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    Ей спрете се малко, засрамете се, намалете хибридията... дайте и друго мнение, истината не е едностранчива... ние можем да мислим и да си правим изводи!!!
    Докарахте ни да слушаме безплатно и тайно ГОВОРИ МОСКВА както се е слушала някога Свободна Европа!!!!
  • 103 1111

    5 0 Отговор
    Герб са ни до болка познати, но защо малко вие не сторихте живота на хората по спокоен. И тъй като всеки с проблемите си, да си кажем и ние правичката. Защо даващи под наем на квартиранти не идват да си виждат жилищата, а и дали са се регистрирали, че ги дават под наем, за да плащат на държавата определени суми. Нищо против г-не Цигулар против всшите йора, както и към българските мюсюлманиилимохамедани бе, турчина е възпитан, за разлика от мен описаните. И къде са правата на някои българи от 34 години. Питам и отговор не желая. В Бг има закони и трябва да се спазват, а не всеки си казва, ако мине сега е момента да си правим неща, както на нас ни е ок. До вчера ни бутаха за герб, а след герб закани, който се опълчи към тях младите и старите. Толкова ли ви е трудно, едно по едно да се нареждат в правилна посока навсякъде. Лично аз не ме вълнува, кой ще ми е премиер, а днес дали животът ми ще е по добур от вчера. Време е да се замислите и да започнете да работите в полза на обществото, а не ден да мине друг да дойде и в края на месеца да си заслужите незаслужено хонорара от нашите данъци.
  • 104 Мдааа Дааа

    10 2 Отговор
    Божее хибридия... пускаш Бнт, Бтв, Нтв, Дикофф, дръмжиефф, курлезич ...абе от секъде хибридия.... всичките ли са в списъка за 4000 лв. или са по описа на Америка срещу Бг.


    "Официалната русофобия на Запад е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков"
    Ами тъй си е и у нас.. . Пълна хибридия и Дъе.ее.Бъъ са основни тролове!!!
  • 105 да защо

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Артилерист":

    1хилядна е равна на 1метър на 1км
  • 106 сирене

    10 2 Отговор
    Все по истеричен тон?? В смисъл Дойче Веле от себе ли си се оплаква от ФАКТИ ли или от бесарабски фронт, че не разбрах в контекст, реално кой е допринесъл повече?
  • 107 Анонимен

    6 0 Отговор
    Проверка на всички даващи под наем жилища и глоби, отнемане на жилища при неплащане на държавата. Време е за строги закони, а не да ни изнудват жигани и мохамедани да им продадем на безценица жилищата. Не, не сме националисти, но всяко нещо си има край. Писна ни от всички партии, неправещи нищо за народа. Колкото и да плюете в ония години, бащите ви от бкпдс, имаше във входа партиен секретар, и след като горе и под тях се караха, взе мерки и си тръгна от града едно семейство И настана тишина и спокойствие. А днес по цял ден щукат асансцора уринират в мазето, плюят, хвърлят незагасени цигари и буркани навън, пи цели нощи я пребива оред 2 деца ромео и всеки мълчи, а е бил блок на системата и днес всичко е от герб полицаи и все герб преди избори бе, нищо против ще се повторя потретя, но е време за работа, а не отвличане на вниманието от 2007 г до днес
  • 108 тиква

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Този измамник защо не е в затвора? Човека направил най-големи продажби на народа си - крадец мръсен!
  • 109 Анонимен

    3 3 Отговор
    Нас не ни интересуват кой е колезич, да, баща й цк на бкп и днес са анти, а да се работи за подобряване на живота на хората, а не разни немски фондации от германия, 2 са фондациите, да настройват двата етноса към определени група българи, че си нямали държава те. Хората нямат вина, всеки иска да живее свободно и да спазва законите на дадена държава, а в случая е България. Нека си плащат данъци и такси, а не да карат бългатри някои си, да им плащат, а домоуправителката българка от герб комунистката да гледа сеира на българите. Българин срещу българин, май се оказахме през тия над 10 години. И не се делете на леви и десни. Всички сте едно. Добре че напуснаха жилището с 300 зора, от 7 г да се наспим като хора. Къде са правата ни. Бъдете добри ХОРАи. И е време Общините да се замислят, защото и във входа на родителите ни не може човек да се размине на 3 етаж, живее психично болно момиче и всичко е с бутилки празни от 10 литра и боклуци и българи не смеят да им кажат, хлебарки, паяци паяжинипо стените, а са еродира, но старици над 80 и тук там над 55 и всичко заключено.
  • 110 хххх

    7 1 Отговор
    По соца имаше диктатура, но имаше ред. Кое беше зле, че по магазините проверяваха стоки с изтекъл срок и ги глобяваха. Не, не искаме да се връща старото време, но не искаме да живеем в беззаконие. Кое бе, че мвр бе независим, а не както сега, на определени 3 партии и повече. Не всипко е пари бе хора. Имайте ги, но и работете за просперитета на България. Еврозоната. Не само да се чукате по гърдите, че заставате зад Запада, хубаво, но там всичко е топ, спазват нашите българи. Като им кажат ще пушите извън къщата и го правят, а тук, че ще направят пожар тях не ги инртересува, хвърлят незагасени цигари навън и много непозвомени места. Лесно е, съберете ни и ни кажете, правилата за спазване. Не е обидно. Те изборите както върви всеки месец ще има, а населението може да почака
  • 111 Марокански скакалец - червен

    9 2 Отговор
    Евгений Дайнов е отровният медиен пушек защото всяка седмица се развява по медиите. А е тъмночервен номенклатурен изтърсак с баща дългогодишен кореспондент на в. "Работническо дело" в Москава и Лондон,а синчето е учило колеж и Оксфорд с изетите пари от заплати на родителите ми. За този червен марокански скакалец личният му комунизмът е построен при Тошо и никога не е приключвал.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 бай Даньо

    6 1 Отговор
    Дайнов ако си мислиш че и ТИ не си от отровната медийна шлака която остана от моралното разлагане на медийната среда много се лъжеш. Много се лъчеш ако си мислиш че не си и от проводниците на Радев към властта ... това последното ти го казвам понеже се притесняваш че мръсната цел е да ни отдалечат от Европа и запратят в Азия... А ако пък смяташ че ГЕРБ , ДПС , БСП, Възраждане и Български възход ( други комай почти не останаха а!?) са за Евразия ами тогава какво да се прави това си иска народа какво да правим, няма ли да го уважим!?
  • 114 тоя па

    5 0 Отговор
    дайНов си е абсолютна пушилка, част от пушилката, че и "танкова димка" го опушила, хаха...Да се приведе в човешки вид и да не ръси "професорския" си мозък, че може да му притрябва за собствени нужди.
  • 115 не бе

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "САЩ са заплаха за света":

    американски учени са установили, че истината е лъжа, а пък лъжата е истина, че например названията на цветовете е тотално сбъркано- черното не е черно и бялото не е бяло, а обратно. Та значи, всичко досега е просто сбъркано и за да се вкара в правилната крива линия трябват много усилия и средства(пари), за целта всички медии, анализатори и мисирки имат тежка(но добре платена) мисия, да оправят недоразумението с "истината" и "лъжата".
  • 116 Голем страх

    5 2 Отговор
    Абе Дайнов явно работите са на зле вече не вървят номерата с чекмеджетата или с Костинброд или къщата в Барселона лъснаха ви ос..... ните жълтопавртни гъ..... зове време е за Джемикоп за арбитраж за плащане на отказан газ на Газпром за закриване на БГ Тецовете заради батерии за 1миард така че Дайнов голямото ти реване предстои особено когато Русия приключи с войната е те тогава може и да се пръснеш от яд а аз от кеф

    Коментиран от #117

  • 117 Биг дик

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Голем страх":

    Ще приключи путлер войната и Зеленски поема нещата.