Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Януари, 2023 11:05 10 943 551

„Ди Велт“: България спаси Украйна. Една трета от боеприпасите в украинската армия са български

  • украйна-
  • българия-
  • русия-
  • война-
  • боеприпаси-
  • гориво-
  • кирил петков-
  • бсп-
  • ди велт-
  • асен василев-
  • дмитро кулеба-
  • володимир зеленски

Кирил Петков каза, че правителството му е упълномощило посредници да изнасят не директно за Украйна, а към посреднически фирми в чужбина

„Ди Велт“: България спаси Украйна. Една трета от боеприпасите в украинската армия са български - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Спасението за Украйна дойде от едно неочаквано място – от бедна България. Вестник „Ди Велт“ публикува свое разследване, според което именно военната помощ от България е помогнала на Украйна в защитата на своята земя от руските нашественици, които на 24 февруари започната непредизвикана пълномащабна война.

Миналата пролет украинската армия изпитваше отчаяно недостиг на гориво и боеприпаси от съветски тип, необходими на фронта. Спасението дойде от неочаквана страна: България. Заради разпокъсаната си вътрешна политика – и проруските наклонности на голяма част от нейния елит – София се стараеше по време на инвазията да подчертава, че не въоръжава Украйна, пише „Политико“.

Това обаче е било димна завеса. Благодарение на ексклузивни интервюта с украинския външен министър Дмитро Кулеба, бившия български премиер Кирил Петков и неговия финансов министър Асен Василев, „Ди Велт“ събра парченцата на пъзела на това как България се е намесила и е използвала посредници, за да осигури на Киев жизненоважни доставки на оръжия, боеприпаси и дизелово гориво в критичен момент от сраженията миналата година.

Докато Петков, който беше български министър-председател при избухването на войната, се опитваше да наклони страната в прозападна, пронатовска траектория, той трябваше да се бори с интензивен ответен удар от прокремълските политици, включително сред коалиционните му партньори, социалистите (БСП), които са наследници на комунистическата партия.

Той дори трябваше да уволни собствения си министър на отбраната. Поне публично Петков се опита да отхвърли всяка идея, че България – въпреки значителните запаси от оръжия от съветската епоха – въоръжава Украйна. Като се имат предвид тези чувствителни въпроси, официалната позиция на България спрямо войната я постави в една кошница с Унгария на Виктор Орбан. Но Петков и Василев, сега опозиционни политици, търсещи път обратно към властта на очакваните предстоящи избори, нарушиха мълчанието си относно истинския мащаб на ролята на България миналата пролет.

Докато социалистическата партия в София наричаше доставките на българско оръжие за украинските сили „червена линия“, хората на Петков са използвали посреднически компании в България и чужбина, за да отворят маршрути за доставка по въздух и суша през Румъния, Унгария, и Полша. „Смятаме, че около една трета от боеприпасите, необходими на украинската армия в ранната фаза на войната, идваха от България“, каза Петков пред „Ди Велт“.

Дизелът, който България доставя на Украйна, е преработен от руски суров петрол в черноморска рафинерия, която по това време принадлежи на руската компания "Лукойл". „България стана един от най-големите износители на дизел за Украйна и на моменти покриваше 40% от нуждите на Украйна“, каза бившият финансов министър Василев пред германското издание.

Правителството в Киев потвърди тази версия на събитията. Кулеба каза пред „Ди Велт“, че страната му е била застрашена от изчерпване на мунициите миналия април. „Знаехме, че в българските складове има големи количества от необходимите боеприпаси, така че президентът [Володимир] Зеленски ме изпрати да набавя необходимия материал“, каза Кулеба. Това беше въпрос на „живот и смърт“ по онова време, обясни Кулеба, защото в противен случай руснаците щяха да окупират повече села и градове, и щяха да убият, измъчват и изнасилват повече украинци.

Изправен пред исканията на Киев, Кулеба каза, че Петков отговорил, че вътрешното му положение „не е лесно“, но че ще направи „всичко по силите си“, за да ги удовлетвори. „Кирил Петков показа почтеност и винаги ще съм му благодарен, че използва всичките си политически умения, за да намери решение“, продължи Кулеба. Историята, каза той, е проста: докато някои членове на българската коалиция застанаха на страната на Русия, Петков реши „да бъде от правилната страна на историята и да ни помогне да се защитим срещу много по-силен враг“.

„Това направиха руснаците в България след Втората световна война, избиха хиляди инакомислещи, професори и свещеници“, казва Василев. На 19 април, малко преди посещението на Петков в Киев, украинският външен министър Кулеба пътува до София, тъй като започна нова и несигурна фаза на войната. Украинците изтласкаха нашествениците от по-широкия район на Киев и севера, но много западни оръжия все още не бяха доставени. Кулеба казва днес, че боевете са били толкова интензивни, че Украйна спешно е трябвало да попълни запасите си, особено съветските боеприпаси. Това е, което Зеленски смяташе, че Кулеба може да осигури при мисията си в София. Сега Петков казва, че правителството му е упълномощило посредници да изнасят не директно за Украйна, а към посреднически фирми в чужбина.

„Нашата частна военна индустрия произвеждаше на пълни обороти“, каза Петков. Кадри от април показват товарни самолети, „натоварени догоре“ с оръжия, които летят между България и Полша. Известно е, че полското летище Ржешов, на 70 километра от украинската граница и строго охранявано от НАТО, е основен пункт за доставки. „Погрижихме се сухопътният път през Румъния и Унгария също да бъде отворен за камиони“, каза Петков. Кулеба потвърди тези доставки. Той подчерта, че не става въпрос българското правителство да предоставя пряка военна помощ на Украйна, „а по-скоро украински компании и фирми от страните от НАТО да получат възможност да доставят необходимото от български доставчици“. Според информация, предоставена на "Ди Велт", САЩ и Великобритания са платили за доставките.

През юни шефът на държавната компания за военен износ "Кинтекс" Александър Михайлов трябваше да подаде оставка след политически спор и излезе публично с цифри - вероятно с цел да разклати правителството. Михайлов говори за износ за „2 милиарда евро“ от началото на войната. Той спомена и доставките на боеприпаси за реактивната система за залпов огън Град БМ-21. С тайните линии за доставки за Украйна правителството на Петков е поело голям риск, пише вестникът. Проучванията в България показаха, че 70 процента от гражданите се притесняват да не бъдат въвлечени във войната и следователно са против твърде голяма подкрепа за Украйна. Президентът Румен Радев, номиниран от социалистическата партия, подклажда тези настроения, твърдейки, че България ще стане страна във войната, ако се доставя оръжие.

Още през май Москва бомбардира страната с кибератаки, каза Петков. Те удариха електроснабдяването и пощите, а на моменти не можеха да се изплащат пенсии на държавни служители. Москва също се опита да подкупи депутати и да проникне във властта. Между март и юни България изгони около 70 служители от руското посолство в София за шпионаж.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 173 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мнение

    271 228 Отговор
    Заглавието трябва да бъде:
    Ди велт го вкара 3 ката на България с тая статия!

    България както Украйна, също я готвят за пушечно месо, освен ако народът ни не се събуди скоро и не изгони най сетне престъпната евроатлантическа шайка от парламента!!!

    Само Възраждане!!!

    Коментиран от #111, #188, #232, #437

  • 4 Ферещанов

    214 217 Отговор
    И ний сме дали нещо на света. Помагаме да се заличи Империята на злото.

    Коментиран от #37, #116, #218, #235

  • 5 Ако това е вярно...

    233 225 Отговор
    Гордея се, че съм българин ! А не крепостен ориенталец.

    Коментиран от #16, #23, #24, #96

  • 6 Факт

    200 157 Отговор
    Браво Киро.Смела постъпка.Стана ясно защо Мутрофанова поръча на ГЕРБ и ДПС да свалят правителството.Байдън ще им се отплати подобаващо до няколко седмици.

    Коментиран от #114, #197

  • 7 Да не се учудите после,

    151 123 Отговор
    Като станат “производствени аварии” и останем без оръжейни заводи!

    Коментиран от #30, #325

  • 8 мошениците

    154 86 Отговор
    "политици" си напълниш джобовете чрез убийства. Съд за тях в Хага !!

    Коментиран от #185

  • 9 Жорж

    200 19 Отговор
    Това, че БГ та но по американски снабдява Украйна с оръжие още от самото и начало е ясно за всички.

    Коментиран от #193

  • 10 Гаглей

    158 177 Отговор
    Слава на Украина БЪЛГАРИЯ Е С ВАС. Русофили те в беге и без тов са пред умирачка средна възраст 65

    Коментиран от #318

  • 11 Винету

    172 174 Отговор
    Браво на Петков, ватенките да разберат че тук не е руска провинция!

    Коментиран от #225

  • 12 Голем смех

    140 157 Отговор
    Всеки български патрон - пирон в ковчега на фашагата путлер.
  • 13 ТаУмВзе

    142 126 Отговор
    Кремъл забавя, но не Забравя! Спокойно, всичко се Знае.

    Коментиран от #304

  • 14 Сорос

    89 71 Отговор
    Хайде на центовете, хаха... викай "Долу Русия, долу
    Искам да викаш долу Русия докато ти свършат силите и се свлечеш на пода
  • 15 малиии

    41 43 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Не оставяш руснята да се наслади на главната статия , ей ..
  • 16 Гаглей

    60 29 Отговор

    До коментар #5 от "Ако това е вярно...":

    Браво!!!?!
  • 17 Сорос

    49 43 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Хайде на центовете, хаха... викай "Долу Русия, долу
    Браво! Искам да викаш долу Русия докато ти свършат силите и се свлечеш на пода
  • 18 Пич

    103 15 Отговор
    Я гле..... сега , на кой да вярвам ?! На нашите политици , или на тези !? Абе , нашите политици никога не лъжат бе , еий.....
  • 19 Адвокат на дявола

    139 87 Отговор
    За пореден път се доказа, че Кирчо и Кокорчо са просто едни схемаджии.
    Зимай парите и бегай!
    Това, че решиха да се правят и на партийци за да продължат да лапкат, ще им коства главите.
    Случката с Нексо е само началото. Вижда се, че започват да влизат в обяснителен режим.
    Въпрос на време е да бъдат прибрани заедно с "колегите" им от ДБ.
    Явно не сванаха, че господарите им от Америка ги зарязаха!

    Коментиран от #75

  • 20 12340

    68 73 Отговор
    "... Това направиха руснаците в България след Втората световна война, избиха хиляди инакомислещи, професори и свещеници“, казва Василев...."...
    .... Десетки хиляди!
    Милиарди!..... Криптококор!!!
  • 21 републикански Москвич

    120 68 Отговор
    Ха така, Кирил Шутков е разкрит от неговите хора!

    Колко лъжеше фалшивия харвадски галош, у баща си Петко се кълнеше, а през цялото време е прибирал комисионни от продажба на боеприпаси за извършване на убийства над цивилното население в Донбас. 🤬
  • 22 Запознат

    88 77 Отговор
    Браво на България ще плаща 1/3 репарации по късно на Руската Федерация

    Коментиран от #49, #153

  • 23 Вова император на Третия Рим

    81 47 Отговор

    До коментар #5 от "Ако това е вярно...":

    Ще те видя дали ще си толкова горделив, като те натоварят на влака за Кардам, а после и за Одеса.

    Коментиран от #38, #43, #60

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 дедо Герчо

    64 48 Отговор
    И ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА НЕКОЙ ДЕН...ХЪХЪХЪ...
  • 26 Мдаааммм

    112 11 Отговор
    Корнела нящо да каже-лъжливата сврака с два къси крака!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Данъчния

    97 66 Отговор
    Българите пак се доказаха като предателско племе
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Къдрилов ,

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "Да не се учудите после,":

    Ти ли си ве ...😁
  • 31 ЕвроАтлантически шарлатанин

    136 57 Отговор
    Ето ви пример за колониална страна с губернатор от американското посолство - България е русофилска(70-80% по данни), и болшинството , знае се, не иска да изпраща оръжия за Украйна. Обаче, въпреки нежеланието на хората оръжие се изпраща. За какво изобщо правим избори и кой казва, че имаме свобода и демокрация???

    Коментиран от #51

  • 32 ДДРОнег

    75 93 Отговор
    Поздравления за ПП и ДБ !!!
    Единственият правилен път за България е към Европа !!!
    Вече бяхме 45 години в рузки мир, никой го не ще, пък и той фалира !!!

    Коментиран от #177, #194

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гаглей

    12 11 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Много си див бе.
  • 35 Слава на Украйна и България

    69 75 Отговор
    Русофилите газ пикаят! :)))))

    Коментиран от #67

  • 36 !!!?

    42 48 Отговор
    Абсолютен ФЕЙК! До вчера писаха, че укрите изразходват повече снаряди от колкото нато може да произвежда, сега пък ние сме им дали една трета от тях! Хахаххахахах
  • 37 Праззз

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ферещанов":

    До последо , а
  • 38 Вас да не ви натоварят...

    42 21 Отговор

    До коментар #23 от "Вова император на Третия Рим":

    За Азиатския рай, че лесно е да мечтаеш за него когато си зад клавиатурата в Европа и част от ЕС !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мдааааааа

    55 23 Отговор
    Интелигентно ни избодоха очите, вместо да ни изпишат вежди.
  • 42 Реалист

    61 38 Отговор
    Простокирчо и Хермафридит4о ще ходят на съд за тази работа и вс замесени

    Коментиран от #229

  • 43 Гаглей

    38 13 Отговор

    До коментар #23 от "Вова император на Третия Рим":

    Здравейте господин Роб. РОБ ВЧЕНО НА КОЛЕНЕ, ВЕЧНО НА КОЛЕНЕ Е ТВОЙТА ПРИСЪДА.. ХАХАХАХА не пипай свободните хора стой на колене
  • 44 ьсдевс

    53 32 Отговор
    То всичко се записва и като дойде съд, няма да може никои да се скрие. Предателите сега си мислят че са силни и могат да правят каквото си искат, само че после ще се чудят как да се крият и да се оправдават. А историята е показала че рано или късно възмездие има. Всеки предател си има име, презиме и фамилия. А българите хубаво да мислят за кого гласуват. После да не плачат и да се чудят защо така стана.В този конфликт между братя, България трябваше да настоява за Христов мир и да не си мушка гагата в услуга на англо саксите в конфликта.

    Коментиран от #68

  • 45 Вирус

    36 26 Отговор
    Ама какво ми цитирате от продължаваме измамата нали затова бяха сложени хаха
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 падналия ангел

    40 5 Отговор
    Още миналата година излезнаха бордера на две чешки и една полска фирма, които се използваха за посредници между нас и украинците. Ставаше въпрос за хиляди тонове боеприпаси, ако не се лъжа беше за 88 мм. снаряди, май за зенитки се използват.
  • 48 Заради Киро ментето

    48 32 Отговор
    горивата се продават с 1 лв по-скъпо

    Коментиран от #72

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 КОНТРАТА

    35 25 Отговор
    То затова Дунарит и ВМЗ Сопот вече нямат лиценз за производство на боеприпаси.

    Коментиран от #57

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Веско

    44 38 Отговор
    Който напада друга държава рано или късно губи войната, така, че сбогом Путине!!!
  • 53 ДОКО

    21 22 Отговор
    украйна спаси се като се предадеш на путин...нищо не може да ви спаси..гарантирано е вече..а украинските кинти ги предайте на генерала от областта банкя бокев...там ще са на сигурно место...амин..
  • 54 ФАШИСТИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ

    45 37 Отговор
    ЕВРО ФАШИЗМЪТ СТАНА. ФАКТ!

    Коментиран от #457

  • 55 Само това да е

    31 16 Отговор
    Ама те и пенсиите вдигнаха,нали!Затова е и тоя вой срещу Асен Василев и Кирил Петков.На следващите избори внимавай за кого гласуваш.Не забравяй ВАСИЛЕВ и ПЕТКОВ!
  • 56 Българин

    38 26 Отговор
    След тази статия,копейките тук си късат ризите......
  • 57 руски лиценз

    32 19 Отговор

    До коментар #50 от "КОНТРАТА":

    И без лиценз патроните пукат руските орди !

    Коментиран от #66

  • 58 ДОКО

    24 10 Отговор
    кой е прост и кой умен кой тривиален и кой комерсиален ще видим в края на филма..
  • 59 Шерлок Холмс

    17 16 Отговор
    И ЧВК Вагнер знаят
  • 60 Копейкин Костя

    21 28 Отговор

    До коментар #23 от "Вова император на Третия Рим":

    Първо трябва да посрещнеш крепостните асвабадители на Дунав мост, товарищ. Сума ти петолъчници са там още от 24-ти февруари 2022-ра и чакат. Отивай да им правиш компания!

    Коментиран от #71

  • 61 Азз

    39 24 Отговор
    Харвардските джендърчета едва ли са го направили от добра душа...здрави комисионни са глътнали,иначе плюеха Боко за чекмеджетата...не че и той е стока....
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 българските

    38 15 Отговор
    политици и държавници винаги са се държали, като евтини п р о ститутки в случая сводниците са бюрокрацията на ес и "великите" уса, като за пореден път лъжат нагло собствения си народ
  • 64 Кирчо ми става все по симпатичен...

    31 16 Отговор
    Сега се изяснява защо дойде пукча и ролята на чалгаря...
  • 65 Тов. Членин

    6 8 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Таваришч , отлаби ...
  • 66 КОНТРАТА

    22 15 Отговор

    До коментар #57 от "руски лиценз":

    Пукат затова бягат фашистите , а България мизерна както обикновенно последните 30 години

    Коментиран от #289

  • 67 Американско говедо

    42 29 Отговор

    До коментар #35 от "Слава на Украйна и България":

    Откога станахте такива фенове на Украйна?На Бандера?Изобщо не ви интересуват българските интереси а само тези на САЩ и Украйна.

    Коментиран от #83

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Българка

    32 26 Отговор
    Военната ни индустрия работи, за да си продава продукцията. И това, че през трети страни боеприпаси са стигнали до Украйна, няма нищо лошо. Напротив на жертвите трябва да се помага. Само че тук става въпрос за търговия, не за помощи от България
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Украйна умре🇺🇦

    22 21 Отговор

    До коментар #60 от "Копейкин Костя":

    И грантовете от Разтворено общество секат почваш да се храниш на сметището
  • 72 заради руската корупция

    24 20 Отговор

    До коментар #48 от "Заради Киро ментето":

    Горивата са по-скъпи заради рушветите отделяни за Румен Петков ,Румен Овчи и другите тайни русофили!!!
  • 73 Българин Сл.оригинал

    9 24 Отговор
    Очеваден фейк за олигофрени, ама козяците малко им трябва :)

    Коментиран от #82

  • 74 Русофили

    24 11 Отговор
    Искаме да ходим в Русия, да я пазим, за да станем на кайма!
  • 75 Бсп

    36 3 Отговор

    До коментар #19 от "Адвокат на дявола":

    А Курнела беше министър на икономиката и забавляваше русофилчетата докато пращаше вагони с оръжия.
  • 76 Али и баба

    33 21 Отговор
    Кирчо и Асанчо току що признаха че са ни лъгали за да угодят на господарите си.Отврат.
  • 77 аз съм пак

    20 12 Отговор
    Всичко е бизнес и всякакви емоции са излишни. За първи път сме тези които са спечелили - 1 фабриките ни са се пукали от работа( всичко ни е платено както е и описано в статията а не ПОДАРЕНО), 2 продали сме горива - 3 ние пълним бюджета си,работа за хиляди Българи и 4 не си мислете че русия не печели и тя от това.. просто този път така сме подредили тетриса че и ние хапваме залък от това. Войната е ужасно нещо и не я подкрепям по никакъв начин, но просто нека сме реалисти и мислим трезво вместо да залитаме по накякви безконечни безпочвени опорки и ненужни емоции.
  • 78 Моряка

    18 22 Отговор
    И мислите,че ще ни се размине ли?Навремето имаше награден филм "Москва на сълзи не вярва" Бих добавил - и на Кирчовите келешлъци.
    Ама на наш гръб.
  • 79 Голем смех

    34 20 Отговор
    Едва ли има друга държава, освен нашата, където една групичка увредени хорица се прехласват по чужда азиатска държава и нейния сбъркан управник. Само не знам, защо никой не отива да живее в тамошния рай, а кисне тука и ползва европейските блага? Да грабват чемоданите и да се махат... Ама без връщане...

    Коментиран от #97

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 стоян георгиев

    24 18 Отговор
    Ето за това трябва да се гласува за промяната .

    Коментиран от #87

  • 82 Българин Сл.оригинал

    23 10 Отговор

    До коментар #73 от "Българин Сл.оригинал":

    не може да си намериш място,рубладжийче хахахаххаахха
  • 83 БГ е Член на ЕС и НАТО!

    23 17 Отговор

    До коментар #67 от "Американско говедо":

    Като членове на ЕС и НАТ, нашите интереси и морал, съвпадат с тези на вероломно нападната Украйна!!!
  • 84 САРМАТ

    12 21 Отговор
    ДАЖЕ И БЪЛГАРИЯ НЕМОЖЕ ДА СПАСИ УКРАЙНА!
  • 85 Реалист

    15 18 Отговор
    Без лиценз повече никой няма да купува оръжие от България хиляди безработни се очакват
  • 86 стоян георгиев

    19 20 Отговор
    Единствено те са ясна европейска алтернатива.тази статия за първи път ме накара да се гордея с български политици по отношение украинския конфликт
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Кочо

    5 18 Отговор
    Решението Ви не е никак сложно - който е за Русия, да се локализира от Варна до паметника на Шипка и да покани тук господин Путин! Който иска да е цивилизован - на запад от тази линия и да подкрепя САЩ! Защо трябва да се карате, обиждате, купувате гласове на избори, след като едва се търпите!? Развод ми дай и повече не се мъчи! Така също Русия и Украйна трябва да се разделят цивилизовано, а не да се бият! До Днепър и Крим - Русия, другите са свободни да благоденстват в ЕС и НАТО! Изобщо, всички трагедии и най вече българските са ето поради такава безпринципност в минало време и сега!
  • 89 Зелен Демократ

    27 6 Отговор
    Ще ми викат, че сме нямали икономика, индустрия! Видяхте ли ретроградни индивиди, сред най-великите индустрии сме на планетаа, а ще ми разправят, че през демокрацията не било нищо създадено!
  • 90 Гост

    13 3 Отговор
    Екстра да се продава без значение на кой пари да има в бюджета
  • 91 Българин

    23 11 Отговор
    Ди Велт бръкна дълбоко в г..... на копейките в България-без ва...ин

    Коментиран от #109, #120

  • 92 пешо

    18 14 Отговор
    по голям предателски народ от нашите дупедати няма
  • 93 Срам ме е, че съм българин

    40 26 Отговор
    Тази българска военна промишленост я изградихме с руснаците през 60-70 години на миналия век. Но главната заслуга е на руснаците - основата-идеи, проекти, машини - уборудване, патенти, специалисти. В края на 80-те влязохме в световната десетка по износ на оръжия ..

    Днес забиваме нож в гърба на тези същите, които ни дадоха хляб и знания в ръцете.Много е долно и жалко..

    Коментиран от #101, #429, #549

  • 94 Неизненадан

    20 7 Отговор
    ГРУ не случайно хвърлят такъв ресурс по чатовете и четирихилядниците..

    Коментиран от #115, #119

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 пешо

    14 21 Отговор

    До коментар #5 от "Ако това е вярно...":

    ако това е вярно , срам ме е че съм българин

    Коментиран от #99

  • 97 Свършеното

    14 15 Отговор

    До коментар #79 от "Голем смех":

    Европейските блага ти може и да ги ползваш. Визирам правите европейски краставици, а ако си смел понякога и по две...
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Урюрвкос

    18 14 Отговор
    08.08.2008 Грузия нападна Абхазия но след като я върнаха назад, на полето останаха празни сандъци от боеприпаси със българска маркировка. Нашите са получили поръчките преди войната и са знаели къде отиват. Гледам руснаците хитро правят, не гърмят мостовете и жепе линиите по които идва оръжието а следят къде го складират и като се напълни склада го гръмват. Част от упаковката и контейнерите имат GPS трекери и гледат къде отива и колко са на едно място събрани.

    Коментиран от #105

  • 101 Хихи

    17 5 Отговор

    До коментар #93 от "Срам ме е, че съм българин":

    Какво значи Уборудване?
  • 102 МАЙ

    17 14 Отговор
    А колко комисионни са гепнали двамата Пурковци, бедна ви е фантазията ...
  • 103 Гай Турий

    24 17 Отговор
    Има ли наивници, които да смятат, че простокиро е измислил тази схема и той я е реализирал. Всичко е по заповед на козяк и тяхна логистика, което доказва агентурната принадлежност на простокиро и асан към ЦРУ. Тия продажници ще си платят все някога пред народа, или поне пред историята. Да се реализират печалби за нашия ВПК може и без посредници, като се заеме просто бизнес позиция за задоволяване на нов пазар на оръжие. Но да продаваш през американски посредници, които да печелят повече от производителите, това е продажничество. Отделно е моралната тема, кого да подкрепяме като нация, за което историята ще ги залива тия гниди с кал и храчки.
  • 104 МММ

    16 15 Отговор
    Само Психично болни могат да се хвалят, че са допринесли за смъртта на хиляди хора.

    Коментиран от #117

  • 105 Хихи

    10 1 Отговор

    До коментар #100 от "Урюрвкос":

    Какво значи Упаковка?

    Коментиран от #121

  • 106 Софиянеца

    21 16 Отговор
    Руснаците отнета лиценза и транспортните б
    самолети от летище София спряха да излитат посока север. България си загуби пазарите в Близкия изток и Африка заради Простокирчо
  • 107 Гост

    15 16 Отговор
    Евроатлантиците пак мерят всичко по собсвения си аршин. Само че той не е върви по нашите ширини и дължини. Най вероятно тази похвална статия ще струва влизането в следващия парламент на кокорчовците, но нищо, и без това от тях ползата е никаква. Вредите от тях са в пъти повече.Единственият въпрос е, дали ще се самосезира Гешев, че без санкция от НС някой си е изнасял оръжие за воюваща държава, отвъд ръба на закона?
  • 108 хахаха

    19 21 Отговор
    Русия ще победи и това го знаят всички...едно не мога да разбера, след войната България като как ще развива каквито и да е отношения с Русия...Русия на два пъти прости на България, и през първата и през втората световна война...сега обаче не виждам като как това ще стане...

    Коментиран от #124, #132, #146

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Гост

    26 17 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Готвят те тебе най-вече… Аре да видим ушанките как ще посегнат на натовска държава . Че по тая логика вече трябваше да са ударили Полша , че всичкото оръжие влиза от там. Ама не са нали? Защото знаят какво ще последва!

    Коментиран от #166, #287

  • 112 ей това е

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    няма по-добра "реклама" за България...
    Левски би се гордял с нас. ..

    Коментиран от #471

  • 113 Свършеното

    7 0 Отговор

    До коментар #99 от "Българин":

    Предлагам ти да пристанеш на циганин.
  • 114 НТН

    15 8 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Тези не ги бъркайте с политици, те са търговци на чужд гръб и за лична изгода.
  • 115 4000

    15 10 Отговор

    До коментар #94 от "Неизненадан":

    Мустакатото Ленче се е объркало то взимаше 14 000 лв от Грин.дарите ПП
  • 116 Моарейн

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ферещанов":

    Така де, историята показва, че който се е хванал с нас все е губил. Няма лошо.
  • 117 Психопата е путлер,

    16 13 Отговор

    До коментар #104 от "МММ":

    дето започна тая безумна, кръвопролитна война.

    Коментиран от #142

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Запознат

    7 11 Отговор

    До коментар #94 от "Неизненадан":

    От ГРУ плащат по 40 000 лв заплати нещо се обърка чичо Сорос вас ви наема евтино за 400 лв. Объркал си страната за която работиш.
  • 120 Кочо

    27 13 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Ди Велт не иска да те хвали, а да те натика пред очите на Путин като мишена! Зеленски отдавна мечтае да насади натовска държава на собствените си яйца! Бутат те като будала напред! Ако Украйна бе нападната от Англия примерно, нямаше да я защитавате! Напротив! Тогава Русия щеше да я защити! Русия е дала на Украйна територия и я е приела за държава! Но, там искат всичко това да предадат на САЩ! Кой би го търпял и не би реагирал, ако има някакъв ресурс! Ще дойде Байдън, ще завърти собствения ти кран, на газа, който си строил десетилетия, и ще каже, че заробваш Европа чрез газ и я поставяш в зависимост! Който надделее, той ще е правият!

    Коментиран от #130

  • 121 ами

    14 2 Отговор

    До коментар #105 от "Хихи":

    същото като Опаковка, само че на руски...още ли не сте разбрали, че Урюрвкос е от руски произход?

    Коментиран от #125, #131

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Обикновен

    9 12 Отговор
    Един ден тази война ще свърши и никой няма да спечели освен САЩ. Целта е да бъде унищожено колкото може повече оръжие на Запада.
  • 124 Гаглей

    3 2 Отговор

    До коментар #108 от "хахаха":

    Таминаминам е е уака уака ей ей, таминаминам коз дис ис Африка
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Професора

    5 14 Отговор

    До коментар #118 от "стоян георгиев":

    Къв древен народ като България 500 години не е съществувала Руската Империя когато я е имало в България са носили потури

    Коментиран от #144, #152

  • 127 Мим33

    20 13 Отговор
    Това са нашите продажници шушуминги,Петков Василев и ДБ...Огън за тях...
  • 128 Али и баба

    24 12 Отговор
    7.06.2022 "България няма да дава оръжия на Украйна. Това обяви премиерът Кирил Петков".И това ако не е ЛЪЖЕЦ.

    Коментиран от #139

  • 129 Механик

    31 13 Отговор
    България спаси укрите, ама кой ще спасява България, когато почнат да падат ракетите? Няма да са ДиВелт, предполагам.
    Всъщност, дори знам отговора на въпроса. А той е - никой няма да спасява България.

    Коментиран от #161, #354

  • 130 Българин

    14 8 Отговор

    До коментар #120 от "Кочо":

    след тази статия смяташ ли да слагаш край на ж...та си????или ще напускаш държавата и ще искаш руско гражданство?
  • 131 Хихи

    8 4 Отговор

    До коментар #121 от "ами":

    Ясно, значи тоя Урюр не е у,род, а юрод...
  • 132 Гаглей

    3 3 Отговор

    До коментар #108 от "хахаха":

    Уден либен лабен лубен,,, тътърътътъ гивет то ми байби аха аха
  • 133 Пеци Кимоното

    3 1 Отговор
    И КАДИРОВ.
  • 134 Ягуар

    8 11 Отговор
    Пропаганда и опити за интриги и допълнително влошаване на отношенията с Русия. Вчера блумбърг писа, че сме си дали-продали всичките су 25 на Украйна-НАТО, днес пък тия пишат, че България била "спасила" Украйна. Значи даже и служебното правителство не изпраща тази "военна помощ" на Украйна и затова са тези западни интриги и името на България. Засекретиха "помощта" и за пред НАТО и ние сме дали нещо, но реално нищо не сме дали.
  • 135 Не е новина

    12 12 Отговор
    Изобщо не е новина. На всички ни стана ясно, че за пореден път нашите политици ни продадоха, за да си оправят те живота
  • 136 хаха

    10 8 Отговор
    На Нинова и го набиха с 200 шарлатанчетата :))))
  • 137 Биволъ

    8 5 Отговор
    А "Дивелт" знае ли колко гушна като министър на икономиката носителката на третия мандат за съставяне на правителството. Само адвокатската кантора от нейни хора за една година сключен договор за услуги на министерството "гушна" 400 Хил. лева.

    Коментиран от #143

  • 138 Мишел

    13 15 Отговор
    Спасяването на Украйна е анекдот.
    След време тук ще видим: Ди Велт " България унищожи Украйна. Една трета от боеприпасите в украинската армия бяха български"
  • 139 Що бе?

    17 15 Отговор

    До коментар #128 от "Али и баба":

    Ами не е дала на Украйна, а примерно на Полша. Поляците не са пенюги като нас, а честно и открито помагат на Украйна срещу агресора путлер.

    Коментиран от #368

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Да бе

    14 14 Отговор
    Явно, че Запада се готви вече за следвоенна Европа, а Източна Европа трябва да станат най-върлите врагове на Русия! И затова са тези западни партенки-интриги!

    Коментиран от #165

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #137 от "Биволъ":

    Нинова,когато е правила далавери,доста от тук коментиращите са ходили на детска градина .....
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Статистика1

    16 5 Отговор
    Aз съм горд, за вас не знам.
  • 146 Кочо

    18 7 Отговор

    До коментар #108 от "хахаха":

    Ба! След войната не мажеш да предположиш колко чевръсто пак ще си завъртят задните диференциали, ще извадят скътаните партийни билети и от тях не можеш се вреди да покажеш, че си приятел на Русия! По скоро ще ти измислят компромат и ще те обесят като враг, също като Трайчо Костов! Това се нарича правилна реакция в сложна дипломатическа обстановка, а теб ще те обявят за закостенял сектант и опортюнист, неспособен на промяна, развитие и прогресивно мислене и поведение!
  • 147 Добра работа

    9 8 Отговор
    Бая алкаш сме зеносали значи..
  • 148 Българин

    15 11 Отговор
    Едно от малкото неща , с които можем да се гордеем като народ.

    Коментиран от #150

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Шишо бакшишо

    15 10 Отговор
    Във войната украинците убиват войници на РФ ,които са влезли в чужда територия да грабят,убиват и рушат. Та според морала на кого трябва да помагаме?
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 генчо

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Запознат":

    къф си ти ве родоотстъпник предател къф си ти
  • 154 Българин

    12 5 Отговор

    До коментар #150 от "Българин🇧🇬":

    твоите деди,ако са били роби-моите не са

    Коментиран от #196

  • 155 Ч. Христов

    14 11 Отговор
    Сигурен съм, че руснаците са повече от наясно с тези факти и ще ни благодарят тъпкано в подходящ момент. За съжаление ще плаща пак народа, а не Б.Б, Х.И. Бай Х и останалата измет.

    Коментиран от #159, #160

  • 156 Ксаниба

    9 13 Отговор
    Дойчите с радост ще ни пратят да ги пазим от рапните и да мрем като останалите заблудени роби на демокрацията - оркраинци, паляци, мамалиги, приблятийци!!!!
  • 157 Гого

    5 13 Отговор
    Пуууууу предатели!
  • 158 Българка

    13 18 Отговор
    Хора,опомнете се,не гласувайте за ПП,това е най-лъжливата и предателска партия в историята.Нито един глас за ПП.

    Коментиран от #164

  • 159 Гого

    2 3 Отговор

    До коментар #155 от "Ч. Христов":

    За съжаление е така
  • 160 Българин

    12 12 Отговор

    До коментар #155 от "Ч. Христов":

    слава на Киро-Киро президент

    Коментиран от #190

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Българин да се наричам

    16 8 Отговор
    Гордея се, че съм българин !!!
    Така трябва! Достатъчно сме се свивали и подчинявали на кой ли не....
  • 163 Кочо

    9 5 Отговор
    Значи, такива, които са искрени в убежденията си и помагат на Украйна като Манол Пейков с генераторите и всичко, може да бъдат разбрани и уважавани! Но, да ми се преструват герберастите на евроатлантици, всъщност това е само заради мафиотски интереси - не! Ето, такива особи от едната и другата страна пречат да има мир! За тях по важни са сметките! Слугинаж на чужди и лични интереси!
  • 164 Българин

    15 12 Отговор

    До коментар #158 от "Българка":

    ПП и ДБ-първа политическа сила Киро-президент!!!!

    Коментиран от #184

  • 165 гемнчо

    15 7 Отговор

    До коментар #141 от "Да бе":

    кога източна европа са искали да са чат от руската партенка>? поляците ги мразят, чехите ги мразят, източногерманците ги мразят, словаците, сега украинците, цялата прибалтика ги мразят, никой не иска да е под опеката на маскве, освен сърбите и някой българи които са се огуили от комунима
  • 166 няма

    6 10 Отговор

    До коментар #111 от "Гост":

    да ки нападат, но лично теб ще те пратят по украинските полета да ги защитаваш.
  • 167 Биволъ

    11 4 Отговор
    Българино,лошото е,че русофили й дават възможност с властта да прави далавери и сега. Затова сме на последно място в Европа по жизнен стандарт.

    Коментиран от #171

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Ген. Гурко

    15 17 Отговор
    Полека лека ни придърпват и въвличат във война. Тази статия не е случайна, а е част от план. България с традиционната си преобладаваща русофилия е трън в очите(задника) на сатанистите. Ще има и много други за да се стегнат редиците на новото пушечно месо.

    Коментиран от #180, #183, #204

  • 171 Българин

    18 8 Отговор

    До коментар #167 от "Биволъ":

    да-лошо е-много копейки се въдят по нашите земи- и Русия им е по-скъпа от родината ,която само я продават
  • 172 Абе то е ясно

    11 4 Отговор
    На всеки ,че изнасяхме и продължава износа.От миналата година целият ни ВПК работи 24/7 режим. Но ме ядоса другото.Оказва се,че и дизел произвеждаме в огромни количества.Но и той заминава при украйнеца.На каква цена,през кой играч- доставчик е пълно затъмнение.Ето отговора, защо на техните бензиностанции има горива.И те са дори по ниски от нашите.Дали не избиват " разликата" през нашия джоб на колонката? Ето това ме вбесява.Колкото до експорта - ясно като бял ден.Поръчки за милиарди. Много малко хора знаят,че ние сме най големия производител на съветски лиценз- техники в тази област.По големи и от чехите.В Европа няма друг ВПК ,да ни съперничи в производството на боеприпаси,системи на съветско въоръжение.Което и до сега се търси в Африка и Азия.
  • 173 Антон

    18 10 Отговор
    Евала на ПП за бързата реакция да бъде спряно нападението на фашисткия руски агресор.

    Коментиран от #282

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Меганеадекват

    11 13 Отговор
    Кирето за пореден път доказва, колко вреден може да бъде за България. Истината за българските доставки е известна на всички заинтересовани страни, но след като е публично потвърдена на ниво Министър председател, никой не може да се направи, че не я знае. Това идва в момент, когато може би се водят тайни преговори за мир. Какво печели България? Награда с брада!
  • 176 Нашите "партньори"

    9 12 Отговор
    Яко ни го набиват !
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    5 10 Отговор
    Това е очаквано. И коментарите под статията са очаквани.

    България е враг на Русия.

    Коментиран от #192, #198

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 „Ди Велт“

    8 6 Отговор
    Заредили украинските муни, френската зенитна система с български боеприпаси и разбира се се самовзривили и от 30 урки останали само 2-ма и единия казал: малиии къв як натовски боеприпас, а представяш ли си при руснаците кво е......пълен погром.....
  • 182 Точен

    11 10 Отговор
    След "новината" на глобалисткия Блумбърг за българските СУ-25, сега и "новината" на други глобалистки рупор "Ди Велт" за българските боеприпаси. Такива доставки безспорно имаше и има, но преекспонирането им от западните пропаганди и киевската хунта показва, че желаят силно да накиснат България в украинското блато и да разширят горещия конфликт като ни вкарат в него.
  • 183 Лонгстрийт

    12 5 Отговор

    До коментар #170 от "Ген. Гурко":

    Няма такова нещо традиционна русофилия..има едни пенсионирани фатмаци и толкоз..след войната ще сте събудени и пребоядисани..кирчо ви прави услуга де факто
  • 184 Кирчококорчовците

    8 17 Отговор

    До коментар #164 от "Българин":

    Съд и затвор за тия продажници
  • 185 СЛАВА УКРАЙНА

    15 7 Отговор

    До коментар #8 от "мошениците":

    СЛАБА русия
  • 186 Калмук

    13 7 Отговор
    Добре е, че помагаме и, че го признават ! А за форумните матрьошки диагнозата отдавана е ясна и окончателна - кремълски патриоти, неутрални към България ... и с ценности на сиво Искърско говедо.
  • 187 Боруна Лом

    8 6 Отговор
    ИСТИНАТА, КОЯТО ВСИЧКИ Я ЗНАЕХА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ!
  • 188 СЛАВА УКРАЙНА

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    СЛАБА руспия
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 гост

    8 11 Отговор
    Колко време ниубеждаваха,че не изнасяме оръжие,кълняха се в децата си продажните гадове.Сега и със самолетите ще излезе същото.Гласувайте за кирчо и кокорчо,продажните мекерета!
  • 192 Българин

    14 7 Отговор

    До коментар #179 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    а-добро утро,и още половината свят......защо ли никой не обича руснаците-те никога нищо не са правили на народите покрай тях
  • 193 България е с

    16 9 Отговор

    До коментар #9 от "Жорж":

    Украйна!

    Коментиран от #205

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Русия има армия

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    от жалкари и пияници

    Коментиран от #211

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Русия е велика

    8 17 Отговор
    И ще смаже укрофашистите и евроатлантиците продажни

    Коментиран от #279

  • 200 Щом и „Ди Велт“

    8 13 Отговор
    Призна че сме най простите атлантически подлоги, нещата действително са трагични....
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Българин

    12 9 Отговор

    До коментар #170 от "Ген. Гурко":

    Знаеш ли кой е Генерал Гурко,потушителят на Варшавското възстание през 1863г.Прочут с изключителната си жестокост,потушено с 30000 жертви.Това е полското Априлско въстание за освобождение от Руско робство.Човек за ,който човешкия живот не струва колото копчето на мундира му.При Долни Дъбник загиват 3600 войника.
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Да така е!

    19 7 Отговор

    До коментар #198 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    И сме горди че помагаме на нашите украински братя

    Коментиран от #217

  • 210 България

    7 13 Отговор
    Е за Русия и политиците ни нищо не могат да променят.
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    8 12 Отговор

    До коментар #209 от "Да така е!":

    Направете татуировка-свастика и символи на СС и в битка, помогнете на украинските братя.

    Коментиран от #273

  • 218 да ама не

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "Ферещанов":

    само че "героите" Ки К, са много скромни, казват, че оръжията били за Полша....
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Кочо

    14 10 Отговор
    Да се чуди човек, как прадядовците ви не застанаха заедно с аскера на Дунав и да спрат руската инвазия в България /Османската империя/ през 1877 година! В Казанлък имало един такъв, който обикалял по механите и призовавал българите да се запишат в башибозука! Като дошли руснаците, за да покаже колко е предан на тях, застрелял местния пъдар, турчин, много добър човек! Българите обяснили на руския полковник що за нищожество е и негово благородие разпоредил да го обесят!
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Българин

    19 10 Отговор

    До коментар #205 от "Не тъпако":

    Нещо бъркаш след 1878г русия е била винаги против нас.И накрая ни окупирсха през 1944 без да ни питат

    Коментиран от #230, #237

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Българин

    12 5 Отговор

    До коментар #221 от "Наказание без съд":

    Що бе комундел
  • 225 Далеч от изпаднала и жалка

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Винету":

    забравена Русиия на КГБ
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 84% от българите

    11 18 Отговор
    Са за Русия. Факт ! Верно е обаче, че има и малко побъркани недоразумения но те са под 15%

    Коментиран от #233, #240, #260

  • 228 Само питам

    18 3 Отговор

    До коментар #221 от "Наказание без съд":

    А какво ще правим с петата колона на Москва от национални предатели и българофоби?
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Пъткин е старо проскубано КГБ

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    И края му идва
  • 233 Българин

    15 6 Отговор

    До коментар #227 от "84% от българите":

    Професор Иво Христов ви изкара 80%. Но по принцип доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото те знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.
  • 234 Българин

    15 5 Отговор

    До коментар #212 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Газ от там не взимаме и нефта трябва да им спрем.Стига сме ги хранили..

    Коментиран от #241

  • 235 обаче

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ферещанов":

    кой напълни джобовете ?
  • 236 А ве цървул

    4 4 Отговор

    До коментар #214 от "Не куххххх":

    Нека да ни мобилизират и въоражът тогава ще видим кой с кого е

    Коментиран от #264, #316

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Истината

    13 8 Отговор

    До коментар #231 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Русия е най-мpъcната и до погнyca отвратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #319

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Слава Україні

    8 3 Отговор

    До коментар #231 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    защо с теб сме на едно мнение?

    Коментиран от #251

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 ДА ДА

    16 6 Отговор
    КАКВО РЕВЪТ РУСОФИЛИТЕ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ,,,,,,, ПРОДАВАМЕ СИ ОРЪЖИЕТО И ТО НА ДОБРА ЦЕНА, НАЛИ ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ОТ НЯКЪДЕ. НЕ Е РЕДНО 24/7 ДА СА ПО КОФИТЕ , ТРЯБВА ДА ИМАТ И ПОЧИВЕН ДЕН.
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Някой питал ли го е българина

    8 15 Отговор
    Или шепата атлантически боклуци го решиха незачитайки мнението на хората ...

    Коментиран от #445

  • 247 123456

    6 16 Отговор
    Тоя Киро ще излезе много долно и гнусно и продажно лекенце - каквото му кажат и той изпълнява , като ....

    Коментиран от #269

  • 248 Гаглей

    11 3 Отговор

    До коментар #231 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    И аз бях в Санкт Петербург една ужасна богом забыто государство.
  • 249 Кирил

    13 7 Отговор
    Вижте на чия страна е Гърция и ще знаете коя страна ще спечели. Това е Украйна. Гърция исторически винаги избира печелившата страна.
  • 250 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    2 17 Отговор

    До коментар #241 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    България трябва да бъде върната на Турция.

    Коментиран от #265

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Тази статия за доставката на Оръжия

    9 7 Отговор
    За Украйна е поръчана от ГЕРБ и Борисов няма ДИ ВЕЛТ, КУЛЕБА ПОЛИТИКО!! Статията е да бъдат омаскарени БСП Радев, Асен Василев КПетков!! Омаскаряването е с единствена цел, БСП да не направи Коалиция за редовно Правителство! Това е Страха на Борисов и ГЕРБ, и за това е и тая Статия!! За Омаскаряване!!
  • 253 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    13 7 Отговор
    Днес в проруската пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък IQ. Резултатите са трогателни!
  • 254 Българин

    17 7 Отговор

    До коментар #231 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Що не мръднеш малко извън големите градове в рассия .В кал газите асвалт не сте виждали.Нс флекса още му викате болгарка ,защо ли ,маратонки и цигари ви носихме.Толкова мизерни бяхте и такива си останахте язък ви за неизчерпаемите ресурси.Народа ви гладен.

    Коментиран от #266, #523

  • 255 Българин

    14 7 Отговор

    До коментар #231 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    няма по-развратни жени от рускините и алкохолизирани мъже от руснаците
  • 256 Абе правете се

    10 13 Отговор
    На върли ястреби- русофоби,но Нефтохима те ни построиха.С техни инженери,техни технологии доставени на място .Срешу чушки и компоти.А вашия запад( по точно,зад локвата) една тухла не е сложил за 30 години.Същия атлантик,който най безцеремонно ви прилапа двете Марици.Построени пак от същите лоши и зли руснаци.За да ви продават ток с 48% по скъпо през т.н микс и гарантирано изкупуване( преференциални цени) докато им омръзне,и стане нерентабилно заради зелените.А вече се е прицелил и в държавната .И нея ще прилапа.Ваше чудо тепърва идва.Като затворят Лукоил ,и спрат доставка на нефт.От къде дизел за евро дъргелите ви- единствен вариант от внос,но на каква цена, включително и бензин,а? Това ще стане,но тъй като сте Андрешковски внуци, пак руснака ще е виновен.

    Коментиран от #307

  • 257 Да правилно!

    14 7 Отговор

    До коментар #241 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Чао Русия! Обадете се като станете нормални хора!
  • 258 Българин

    9 7 Отговор

    До коментар #245 от "Българин🇧🇬":

    проруски пар-цал
  • 259 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #245 от "Българин🇧🇬":

    Робството е така жизнено важно за русофила, както въздуха и слънцето за всяко живо същество. То е оправдание за сервилната им, патологична и противоестествена любов към Русия, която през годините се е проявявало най-вече като национално предателство и българофобия.
  • 260 Хахайа

    6 8 Отговор

    До коментар #227 от "84% от българите":

    Хахаха 5 процента не повече сте с Русия хохохо

    Коментиран от #270

  • 261 Бесен- _Язовец

    8 5 Отговор
    Потурковци нещастни давали оръжие на фашисти и се радват. Сеха като дойде време за, ремонт на АЕЦ Козлодуй и руснаците не дадът части ще разберете какне на свещи в 21 век

    Коментиран от #275

  • 262 гост

    6 6 Отговор
    Ако е истина бял ден да не видят Бг депутатите гласували тази помощ

    Коментиран от #271

  • 263 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    7 7 Отговор
    БРАВО. БРАВО. БРАВО. ТРИ ПЪТИ БРАВО ЗА СМЕЛОСТ БЛАГОДАРЯ ГОСПОДИН ПЕТКОВ.
  • 264 Точно в десятката !

    3 1 Отговор

    До коментар #236 от "А ве цървул":

    Нека ни въоражът и тогава ще видим кой с кого е
  • 265 Българин

    10 7 Отговор

    До коментар #250 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Ами след 1878г нищо добро не сме видели от рассия само срещу нас.Даже идвахте пак да ни освобождавате през 1916 в Добруджа ,ама ядохте боя .През 1944 ни окупирсхте отново.
  • 266 веселяк

    8 2 Отговор

    До коментар #254 от "Българин":

    "В кал газите асвалт не сте виждали", да ти кажа честно и аз асВалт не съм виждал, защото няма такава дума!

    Коментиран от #281, #293

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 Бъргарин

    9 5 Отговор
    Гордея се, че моята страна не изпълни мераци те на русофилските подметки и даде на Украйна боеприпаси, с които да отблъсне от Киев руските терористи!
  • 269 не само

    0 1 Отговор

    До коментар #247 от "123456":

    ами се раздава и отгоре над това, което са му казали-натегач.
  • 270 Сериозно

    1 3 Отговор

    До коментар #260 от "Хахайа":

    Не си у ред младеж .......

    Коментиран от #302

  • 271 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #262 от "гост":

    Марш в сибир русофилче недоносено.

    Коментиран от #283

  • 272 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    11 4 Отговор
    Антиукраинската истерия обхванала русофилите изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в гр. Шипка и всеки може да се увери.

    Коментиран от #324, #419

  • 273 Не ще си направя татуировка

    5 3 Отговор

    До коментар #217 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    На Бутилка Водка и емблемата на Москвич
  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #261 от "Бесен- _Язовец":

    Ей с тъпия ник ,скрий се

    Коментиран от #333

  • 276 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    7 6 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.
  • 277 Добре е

    8 6 Отговор
    че и в най-тежките времена за страната се намират достойни българи, които да ни отсрамят пред света. Браво на Петков, браво на Василев, браво и на Корнела, че си затвори очите. Срамувай се, зелен Чорап! Срамувай се , Тиквоний! Вие сте позор!
  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Русия е много

    6 4 Отговор

    До коментар #199 от "Русия е велика":

    слаба и нещастна
  • 280 Я бегай бе руско

    6 3 Отговор

    До коментар #274 от "Галфон си ти":

    пс....е
  • 281 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #266 от "веселяк":

    Бързам за това сгреших,а ти за спирта ли ривеш или си русоробче

    Коментиран от #301

  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    9 8 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 285 Българоубийците-Петков и Василев

    6 8 Отговор
    Кой си ти бе уруде, да решаваш какво и колко ще правиш за чуждите правителства в ощърб на България? Погрижете се тия двамата да бъдат унищожени в буквалния смисъл. Който ги вкара в правителството също трябва да понесе своите последствия. Криха се като мишки и лъгаха хората, които са ги избрали, надявам се че сега са разбрали за какви мошенници, лъжци и крадци са гласували.
  • 286 Я бегай Беден Ядовец

    8 4 Отговор

    До коментар #251 от "Бесен- _Язовец":

    Марш в кочината муууцква
  • 287 киро

    7 2 Отговор

    До коментар #111 от "Гост":

    Защо се занмаваш с ниско интелигентни хора?! Чети им простотиите и се смей! Само прост човек може да мисли,па на всичкото отгоре публично,че някой щял да ни нападне!
  • 288 Българин

    11 7 Отговор

    До коментар #278 от "84% от българите":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #311, #329

  • 289 Реконтрата

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "КОНТРАТА":

    "България мизерства"... 😆 Мизерстваш ти.
  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    6 6 Отговор
    Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството.
  • 293 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 294 ДжафДжаф

    4 3 Отговор
    Абе то ние тва си го знаем и без друго. Ква ни е ползата, обаче!? Има една шайка от 5-6 разбойника и няколко десетки корумпирани чиновника, които имаха полза и до там. Всички останали на гурбет по западна Европа, а ония които не могат да духат супата. При соца изпълнявахме същата функции. СССР организираше поредната революция някъде по света и веднага нашите кораби тръгваха. Само са се сменили господарите. И все пак.....продължаваме да сервилничим и служим, но този път с наследството от предишните господари. Кво ще остане един ден от днешните господари не е ясно, ама никак....Справка Нагорни Карабах, есента на 2020-та година. те това ни чака и май си го заслужаваме.
  • 295 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 В България

    8 8 Отговор
    Има един единствен агресор и той се казва НАТО !
  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 0000

    6 3 Отговор
    Винаги трябва да се помага срещу злото.
  • 300 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор
    СРАМ ПОЗОР
  • 301 веселяк

    2 3 Отговор

    До коментар #281 от "Българин":

    Не оправям любопитни! Ти що, любопитен ли си?
  • 302 Ти май си живееш в КГБ

    10 6 Отговор

    До коментар #270 от "Сериозно":

    миналото на България! Всеки бяга от Русия Тя е болна
  • 303 То това се знаеше и преди.

    5 5 Отговор
    Гледах видеа от фронта преди месеци, където руски войници коментират открито оръжие и отломки от снаряди с думите: "Братушките "болгари" са се погрижили". Така че за руснаците не е никаква новост. Но ние и "Ислямска държава" сме въоръжавали по същия начин в Сирия, нищо ново под слънцето. Сигурно сте гледали репортажа на онази журналистка от "Труд" преди няколко години, дето я уволниха после. Огромен подземен склад със сандъци с боеприпаси, на които пише "ВМЗ Сопот". Парите не миришат за "демонократите", независимо колко невинни хора ще загинат заради това.

    Коментиран от #317

  • 304 И кво

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    От Това ! КойТиУмВзе
  • 305 ДДРОнег

    9 5 Отговор
    рузките тролове се задъхват от ярост, кеф :):):)
    рузия буксува в Украйан вече почти една година :):):)
    Срам и позор за наричащата себе си "втарая армия в мире", "самая безаналоговая", която стана "втарая армия в Украине :):):)
  • 306 НИЕ ПРОСТО ВРЪЩАМЕ ЖЕСТА

    9 4 Отговор
    Само РУСОФИЛА е способен да се кланя на страна категорично изразила позиция против СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ 1885г. За незнаещите тук да поясня че дори и турците са си мълчали и дори Англия ни е поткрепила.
  • 307 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #256 от "Абе правете се":

    Още по лошото е, че обърнаха политиката и международните отношения на запалянковско заяждане тип "Левски срущу ЦСКА", напълно умишлено. Не за друго, ами да не вземе някой да се замисли, накъде сочат неговите национални интереси и от какво има или ще има полза сега или в бъдещето. Така е по лесно - имаме си враг, всички трябва да го мразим от дъното на душтата си, само защото е враг, т.е. фамилията е Иванов, а не Иванюк. Всички приказказки за равни права на човеците се отнасят само до 287-те различни пола, не и до Иванов! Междувременно в тази мътна вода плуват далавери с ваксини, нексоси, както се вижда вече - и оръжейни доставки. Ама кой ти гледа! Ние нали се мразим и псуваме!
  • 308 Бесен- _Язовец

    9 8 Отговор
    Истеричният вой на петата колона на Москва от национални предатели и българофоби е музика за ушите ми! Всеки три ти 152 мм снаряд за гаубици и всеки четвърти 122 мм снаряд са Български!
  • 309 Ако не беше Русия

    12 14 Отговор
    Сега на турски щяхме да говорим .

    Коментиран от #312, #323, #328

  • 310 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    12 8 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
  • 311 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 312 Българин

    16 8 Отговор

    До коментар #309 от "Ако не беше Русия":

    Ако не беше Русия нямаше да я има единствено петата колона на Москва от национални предатели и българофоби!
  • 313 Мишел

    6 7 Отговор
    Днешна случка в Украйна характеризира точно какво представлява спасението на тази страна чрез продажби на оръжия:
    В Украйна, Бровари, край Киев, правителствен хеликоптер падна върху детска градина. Загинали са министърът на вътрешните работи и заместника му, главният секретар и още девет висши служители на министерството, три деца. Ранени са 25 човека, половината деца.
    Хеликоптерът е свален или със Стингер от раздадените на териториалната отбрана, или с немско ПВО IRIS-T.
  • 314 Няма по гнусно нещо

    6 7 Отговор
    От Атлантик, син на бивш комунист.... А в мнозинството си са такива атлантиците.....

    Коментиран от #340

  • 315 4444

    5 5 Отговор
    Не виждам проблем , че оръжията подпомагащи борбата на Украйна срещу окупаторите са Български, проблем е че ни лъгаха толкова време Куни, Простото и Ококорения.За това те трябва да са в затвор.
  • 316 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 317 Само питам

    9 5 Отговор

    До коментар #303 от "То това се знаеше и преди.":

    Колко руски терористи станаха "добри руснаци" с българска помощ?
  • 318 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 319 Лев Толстой; Така е

    5 1 Отговор

    До коментар #239 от "Истината":

    Прав си!
  • 320 И във Франция

    6 12 Отговор

    До коментар #278 от "84% от българите":

    Мразят НАТО до дъното на душата си ! .....Факт.

    Коментиран от #334

  • 321 Дух

    5 12 Отговор

    До коментар #298 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Бре,бре!
    Тези земи,където сега се води войната не са украински!
    Украина ще получи това,които си имала през 1922 година.А "подаръци"от руснаците повече няма да има.Така,като след развод!С какво си дошъл,-с това и тръгнеш!
  • 322 ТИР

    2 7 Отговор
    Взетите решения ако са добри защо ги отричаха,,,, Това че някой ги държи на каишка по никакъв начин не трябва да се обвързва с Народа на България,,,Особено след като никой не Го е питал,,,,
  • 323 ДА ДА

    15 5 Отговор

    До коментар #309 от "Ако не беше Русия":

    АКО НЕ БЕЩЕ РУСИЯ И КОМУНИЗМА СЛЕД 1944 СЕГА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ НА НИВОТО НА ГЕРМАНИЯ, ЧЕ И ПО НАПРЕД.

    Коментиран от #331, #332, #347

  • 324 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 325 един

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Да не се учудите после,":

    To щото досега хич не ставаха "производствени аварии",допълвам и със жертви!
  • 326 Не Бълкригария, а краварските марионетки

    5 16 Отговор
    Простия Киро парапета и кака Асена Спецова, като сметката я плаща целия Български народ! Пропадналите фашаги от Укрия не заслужават нищо и ако имаше референдум щеше да се види нагледно калко подкрепа имат предателите на Българската воля!

    Коментиран от #330

  • 327 Браво

    12 8 Отговор
    Най-после нещо, с което да се гордея, че съм българин. Колкото и да ми е противен Киро ковид фашиста, с този акт ми се издигна в очите.
  • 328 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    12 9 Отговор

    До коментар #309 от "Ако не беше Русия":

    Ето истината за руските освободители :Та ето какво пише руският военен кореспондент Данченко: „Аз вече няколко пъти споменавах за нагайката. Това беше, така да се каже, джобния речник за разговори с братушките. Тях не ги биеше само тоз, който го мързеше. При това често се случваха твърде тъжни недоразумения. Върви, например, братушка по пътя и насреща му офицер. Без много да му мисли, братушката приближава офицера и му подава ръка, за да изрази симпатията си към руснаците. За това получава удар с нагайката „по главата“. Особено жестоки с българите бяха интендантските, транспортните и парковите господа…Помня как един от тях описваше разправата си в село Вена.
    - Аз го налагах, налагах с нагайката, докато ръката ми се умори. По главата, по главата…Даже пръстите ми се вдървиха…

    - И защо?

    - Как така защо: пристигам, питам има ли слама, - „Няма, братушка“. „Ичмик има?“ – „Няма, братушка“. – И почнах да го налагам.

    - А вие какво му предлагахте за това?

    - Как ли пък не! За него проливат кръв… - започна той с патос…“
    Нагайката като джобен речник за разговор между орките и „братушките“.
  • 329 скапан бандерин.

    4 8 Отговор

    До коментар #288 от "Българин":

    Оди да отвараш чувалите в,,бровари,,много бандери,много нещо-и пак е виновен господин Х 22..
  • 330 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #326 от "Не Бълкригария, а краварските марионетки":

    България, руска подметко, България!
  • 331 А ве тъпако

    3 2 Отговор

    До коментар #323 от "ДА ДА":

    Мислиш ли че англосаксите ще го допуснат
  • 332 Дааааааа

    4 3 Отговор

    До коментар #323 от "ДА ДА":

    Глупости пълни......че ние реално, не ЩЯХМЕ ДА СМЕ НА НИВОТО на......а 1989 БЯХМЕ реално ....

    Коментиран от #346

  • 333 Бесен- _Язовец

    1 9 Отговор

    До коментар #275 от "Българин":

    Обувай потурите и се избасяй към Ориента докато е време

    Коментиран от #337

  • 334 Артур фон Хун

    7 2 Отговор

    До коментар #320 от "И във Франция":

    Че България не е Туркмения, която може да се управлява просто с камшик, това Русия трябваше да знае. Ако другите не са знаели туй нещо, то е простимо. Но за Русия не е простимо, защото България беше за нея през цял един век главната точка на източната й политика. Русия, следователно, трябваше да познава България и българския народ, като себе си. Но не това беше случаят. Руските дипломати не изучиха добре характера на българския народ, та затова се излъгаха горчиво. Те мислеха, че ще могат да управляват българите с камшик, както татарите и туркмените. Но, господа руски дипломати, българите не са родени за камшици и робство, а за самостоятелен, свободен живот. Лозунгът на българския народ е: “ Свобода, независимост и България за себе си”. ( Артур фон Хун, “Борбата на българите за съединението си”, ( стр. 27-28 )
  • 335 Дааааааа,

    6 4 Отговор
    През 1989 г. съгласно цените на дребно покупателната способност на промишлените работници с една месечна заплата е: сирене - 114 кг, яйца - 2277 бр., боб - 493 кг, ориз - 296 кг, лук - 987 кг, ябълки - 705 кг, картофи - 1345 кг, костюм мъжки вълнен - 3,2 бр., балтон-мъжки - 3,9 бр., обувки мъжки половинки - 14,7 чифта, обувки дамски половинки - 11,8 чифта, въглища каменни /на едро/ - 8,2 тона, ел.енергия - 9250 кВтч (!).
    И понеже сега сме в ЕС е много модно да се сравняваме с останалите страни по света. Вижте къде сме били тогава и можете сами да прецените къде сме сега. През 1986 г. средното годишно потребление на мляко на човек е:
        - България - 194 л. В страните от Западна Европа е от 43 до 202 кг
        - Гърция - 57 кг
        - Турция - 15 кг
        - САЩ - 129 кг
        - Япония - 36 кг
    Нали разбирате колко смешно звучи песента на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците?" 
  • 336 Офицер БА

    3 7 Отговор
    Всичките ни складове са празни! Няма нищо! Всичко отлетя за Украйна! В момента, ако се наложи не можем да извадим нищо за защита,освен АК 47.

    Коментиран от #349

  • 337 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #333 от "Бесен- _Язовец":

    Ти рубашка ли ще си сложиш путлерас, преди да се изнесеш за фашистка Русия?

    Коментиран от #343

  • 338 Бесен- _Язовец

    4 10 Отговор
    Нещастни потурковци Руската армия ще спечели обаче като дойде време за ремонт на АЕЦ Козлодуй един по дебел и минавате на свещи потурковци 21 век на свещи
  • 339 Кремълския

    8 3 Отговор
    ... чорап Радев мислеше, че си е довел послушни, които ще му изпълняват "заръките" от Кремъл като "гълъб", но те се оказаха тарикати момчета и се наложи да обръща цялата ДС машина срещу тях. За щастие, ТОЧНО когато това се случи украинците имаха нужда, и Петков поне веднъж в живота си направи наистина нещо за България и нейната демокрация.
  • 340 Факт е:

    4 2 Отговор

    До коментар #314 от "Няма по гнусно нещо":

    Никой не може аргументирано да го отрече.
  • 341 Адрес 4000

    9 5 Отговор
    Майкооо мила над 300 коментари
    Ясно е къде им е бръкнала тази новина на Русофилите
  • 342 ПРОРОЧИЦА

    8 3 Отговор
    Браво България
  • 343 Бесен- _Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #337 от "Българин":

    Щи да се изнаям Руската армия ще дойде тук, а ти през това време ще бягаш с потурите

    Коментиран от #356, #360

  • 344 Ха Ха

    3 3 Отговор
    Ей тъй съ обърсаха с нас......." партьорите " .....и ШЕНГЕН през макарон.... те ги купиха и ги доставиха но ние ги дадохме........тиквата и компания
  • 345 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 346 ДА ДА

    6 5 Отговор

    До коментар #332 от "Дааааааа":

    1989г си бил на нивото на западна германия ХА ХА ХА.
  • 347 Ами

    8 5 Отговор

    До коментар #323 от "ДА ДА":

    30г няма комунизъм а демокрация а демократите тлантици още крадете това което беше построено по време на комунизма

    Коментиран от #357

  • 348 Русофилче опростяло

    7 5 Отговор
    Не е вярно, Корнелия Нинова каза, че нито един патрон не е заминал за Украйна. Радев с, ко каза, че те изнасяне оръжие защото само щефуд ржим конфликта и ще станем страна в него. Аз им вярвам на 100%!
  • 349 Мдаа

    5 8 Отговор

    До коментар #336 от "Офицер БА":

    В момента ни пазят самолети 5то поколение. Пуши ли ви главата от злоба на путлерастите? В НАТО сме, Просия освен да плаща на предатели "възрожденци" и на чорапа резидент, друго не може да направи.
  • 350 Кви години бяхаааа

    6 5 Отговор
    Идваха западняците в България и очите на татарски кИфтета им ставаха и по 30-40 компакт дискове купуваха на човек у Слънчака......
  • 351 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 352 Радомир

    5 7 Отговор
    И какво стана? Чужди и свои ни предават! Нали уж сме в Европа и НАТО, ние не съобщаваме те какво оръжие дават на Украйна. Явно ни гласят скоро и ние да сме въвлечени в тази война. Корни ще излезе права.
  • 353 Дааааааа,

    7 7 Отговор
    Комунистите родината изграждат,
    Атлантиците на ред рушат.
    Атлантици, Евролиберасти!
    "Славен" път ви чака и народен съд.

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в.......
  • 354 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 6 Отговор

    До коментар #129 от "Механик":

    ВЯРНО е трябва да сме НЕУТРАЛНИ
  • 355 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 356 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #343 от "Бесен- _Язовец":

    Абе путлерас, руската армия шест месеци един Соледар не можа да превземе тук щяла са дойде. И нали знаеш какво се случва с петата колона, ако врагът нападне? Престава да съществува! Така, че не е полезно да искаш това!

    Коментиран от #365

  • 357 Кой бе?

    10 3 Отговор

    До коментар #347 от "Ами":

    "30г няма комунизъм а демокрация " Кой бе, Луканов, Беров, Виденов, Георги Първанов (агент Гоце), Станишев, Нинова, Радев, Орешарски, Гечев, Овчаров ли са "демократи"? Ти знаеш ли, че повечето от тях в годините са протестирали на митинги срещу присъединяването ни към ЕС и НАТО?
  • 358 И да ревеш

    6 7 Отговор

    До коментар #345 от "Трай бе":

    Беляне скоро другия вариант бягаш у краварника

    Коментиран от #363, #378

  • 359 ха ха

    4 2 Отговор
    герберастите не се шегуват , удобни разследвания за нехо , статии с данни в партийните вестници , с какво ли още ще ни зарадват от кухнята на бандитите , да оттичат в канала всички от шайката
  • 360 Живoтнoвъд

    9 5 Отговор

    До коментар #343 от "Бесен- _Язовец":

    Bакcиниpaм pycoфили за бяc c yкpaинска вakcина. Гарантирани резултати. За проруски бopcyци безплатно!
  • 361 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 362 Истината

    10 7 Отговор
    Русофила не може да бъде едновременно умен и честен. Ако е умен, то ще е подлец. А ако е честен, ще е глупак. Умният и честен човек никога не може да бъде русофил.

    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.
  • 363 Факт

    7 5 Отговор

    До коментар #358 от "И да ревеш":

    Скоро подкрепата на руските фашисти ще бъде преследвана по Наказателния кодекс.

    Коментиран от #370

  • 364 Мемфис

    8 4 Отговор
    Истинските българи се гордеем с този факт! Дамазлъка на онодените след 9.09 44 от ушанките баби вие на умряло, те са свикнали от поколения наред да лижат руски задници!!!
  • 365 Като дойдат

    4 6 Отговор

    До коментар #356 от "Българин":

    Друга песен ще пееш или тогава на тях ще се дупиш то на тлантиците им е навик който е на власт на него се дупят

    Коментиран от #373

  • 366 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 367 Цялата индустрия ни разрушиха

    8 5 Отговор
    Остана една енергетика само и нея ще ликвидират атлантиците.....къде работят сега младите? 3-4000 хиляди модератори били на Фейса и с крипто измами се занимават. Срам

    Коментиран от #372

  • 368 РоБоТ

    1 2 Отговор

    До коментар #139 от "Що бе?":

    А ти като НеПенюга, защо не си на фронта?
    Аз познавам едни пенюги, но те само драскат по цял ден глупости, и се опитват да обяснят на другите, че нямат нужда от глави и да мислят, има кой да мисли вместо тях.
    😀
  • 369 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #351 от "Ами аз съм там":

    Ами идвай ще те посрешна както прадядо ми ви посрешна през 2916 г в Добруджа.Братушки не стреляй ,няма не стреляй Огън и пак зад Дунава
  • 370 Факта е

    5 6 Отговор

    До коментар #363 от "Факт":

    Че фашистите са в Украйна

    Коментиран от #375

  • 371 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 372 Помнещ

    6 6 Отговор

    До коментар #367 от "Цялата индустрия ни разрушиха":

    Коя "индустрия"? Като имахме "индустрия" ЗАЩО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПРАЗНИ?

    Коментиран от #381, #396, #410

  • 373 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #365 от "Като дойдат":

    Ще дойдат само в алкохолните ти сънища. Какво стана с "Взять Киев за три дня, за неделю до Ламанша"?
  • 374 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #351 от "Ами аз съм там":

    Ти дуржало ли си автоматче бре чикиярче.
  • 375 Факт

    4 8 Отговор

    До коментар #370 от "Факта е":

    "Че фашистите са в Украйна" Да, нахлуха на 24.02.2022. А преди това произвеждаха "сепаратизъм" пак там доста години.
  • 376 И впрочем

    8 5 Отговор
    И военната ни индустрия пак при социализма е изградена !

    Коментиран от #420

  • 377 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 378 Истината

    6 10 Отговор

    До коментар #358 от "И да ревеш":

    Програмата за депутинизация в България вече е готова.
    Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!
  • 379 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 380 Българин

    6 9 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!

    Коментиран от #387

  • 381 МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПРАЗНИ?

    5 4 Отговор

    До коментар #372 от "Помнещ":

    Ама След 1989 г. Младежи ! При демокрацията !

    Коментиран от #389

  • 382 Пипи

    5 4 Отговор
    Боже какви герои са били Петков и Василев! Кирчо , сина на комуниста татко Петко, заминал за Канада с пари и любовница! Да не повярваш! По вероятно да са си пълнили портфейлите! Сега, виждат, че ще са далеч от баницата и се борят за още! Всичките ни политици в момента са "чудо"!
  • 383 Само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #377 от "Идва краят":

    Вярно ли е, че руснаците използвали вас русофилите като жени?

    Коментиран от #388, #392

  • 384 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 385 д-р Косев

    3 4 Отговор
    Един път и българското правителство да заеме рационална позиция - помагане на украинците срещи фашагите на Путлеран, но не и даром. С един куршум два заека, дето се вика.

    Поздравеленията обаче трябва да отидат за Корнела, ако засисеше от Кики сигурно щеше да подари боеприпасите срещу едно селфи с Бидона или Урсула.
  • 386 КОНДАРЕВ

    5 4 Отговор
    Някои трябва да бъдат в затвора.
  • 387 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 388 Не ве

    4 5 Отговор

    До коментар #383 от "Само питам":

    Вас тлантиците надупени ще ползват като жени тъпи джендарляци
  • 389 Помнещ

    6 6 Отговор

    До коментар #381 от "МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПРАЗНИ?":

    Благодаря за комплимента, но на 65 съм далеч от младеж. Останалите бъртвежи си ги спести за русофилските вечеринки. А, че магазините през "соца" бяха празни, го знае "всяко дете". Само откровените лъжци "не го знаят".

    Коментиран от #403, #412, #529

  • 390 Лех Валенса

    4 5 Отговор
    "Дори ако Украйна спечели тази война, след пет години отново ще се случи същото, а след 10 години ще видим нов Путин. Ако изменението на политическата система на страната е невъзможно, разчленението на Русия ще бъде задължително, за да се гарантира световната сигурност".


    „Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия начин, както днес поглъщат украинците. Ние трябва да помогнем на тези народи да въстанат. Трябва или да се смени руската политическа система, или да се намали населението на Русия до 50 милиона.“


    „Русия трябваше да бъде унищожена, но Горбачов беше твърде умен. Ние си казвахме: имаше Сталин, Брежнев, но Горбачов е мил. И ги оставихме на мира.“

    Коментиран от #528

  • 391 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 392 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 393 Сандо

    5 4 Отговор
    Е какво стана НАТО не смеят да кажат, че се бият в Украйна и решиха да ни сложат на предна линия, че ние сме победили руснаците. Подиграват се с нас, а за това са виновни политиците ни.

    Коментиран от #399

  • 394 Нормално е

    6 6 Отговор

    До коментар #387 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    ... руския еничарин да пожелава на България какво ли не, което я уврежда. Той никога не я е уважавал.

    Коментиран от #405

  • 395 Кир и Кокор

    6 4 Отговор
    Еее, добре поне, че Кир и Кокор поеха вината и я снеха от плещите на българския народ. Ясно ни беше, че нашите продажници изнасят гориво и оръжия. Ама до сега се криха като мишки
  • 396 И не само индустрията

    9 5 Отговор

    До коментар #372 от "Помнещ":

    А и инфраструктурата на държавата ....и електрификацията, и язовирите и кво се сетиш....и комплексите с панелките и всичко, всичко !. Последните 33 години само погром беше и още не могат атлантиците всичко да ликвидират.

    Коментиран от #407

  • 397 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #387 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    След като Русия бъде върната на Монголия, може да се помисли и за връщането на България на Турция!
  • 398 ,,Горд" Българин...!

    4 7 Отговор
    Урааа...!
    Спасихме Украйна...🙄🤭🤐!!!

    Коментиран от #401

  • 399 Ама

    4 3 Отговор

    До коментар #393 от "Сандо":

    "че ние сме победили руснаците" Как така сме "победили"? Нали руснаЗЗите "печелеха"?
  • 400 Възмутен

    6 5 Отговор
    Срам и позор . Тези хърватски гниди ще ни хвърлят във война с Русия,освободителката ни! Как е възможно зад гърба на народа и при решение на парламента да не се изнася оръжие тези двамата анти българи да правят каквото си искат . Те са за затвора,това което са направили е престъпление. Предатели и продажници!
  • 401 Ами

    5 2 Отговор

    До коментар #398 от ",,Горд" Българин...!":

    ... да, доста сме й помогнали, въпреки зора на зеления чорап и Черната Златка.
  • 402 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    5 7 Отговор
    Между Европа и Русия има цивилизационна разлика. В Русия никога не е имало демокрация, там винаги човека се е подчинявал сляпо на властта. Големия руски историк Соловьов казва: „За нас, руснаците е престъпление да се съмняваме в правото на властта да прави с нас всичко, което си поиска”. Следователно,руснаците никога не са били свободни. През цялата си история те само са задушавали свободата на другите. На тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност.
  • 403 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 404 Ревете

    6 7 Отговор
    Атлантически джендари продажни всики в Беляне
  • 405 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 406 Браво Киро.....

    7 5 Отговор
    Трябва да се даде още повече българско оръжие на нашите украински братя, и повече груз 200 за путинските убийци, Слава Украина!!!!!
  • 407 Помнещ

    4 2 Отговор

    До коментар #396 от "И не само индустрията":

    ".и комплексите с панелките" Аааа, да, забравих чудесните изпиващи душата на човек панелни гета. Е ТЕ бяха най-голямото постижение на "соца". Ти в такова ли живееш?

    Коментиран от #461

  • 408 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    3 11 Отговор
    Повече от сто години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в КРЕМЪЛ. Руснаците могат да постигнат самоуважение единствено като доминират над други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над народите около тях. Те не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетява и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние. Единственият начин да се противопоставим на тази руска злоба и агресия е много силно колективно противодействие. Защото с Русия не може да се дружи, тя разбира искането за дружба като слабост. Единствения език, от който Русия разбира е езика на силата.
  • 409 Истината

    5 4 Отговор

    До коментар #403 от "Дааааааа":

    Боли а продажнико при вас чест и достойнство няма кво да очакваш от джендарляци
  • 410 Коя "индустрия"?

    4 3 Отговор

    До коментар #372 от "Помнещ":

    Ще питаш баща си.....
  • 411 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 412 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 413 Нормално е

    6 3 Отговор

    До коментар #405 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    ... да си изпълнен със злоб а към България и българите, но това има общо само с твоа ти какъв си и нищо общо с това другите какви са. Руския еничарин, също както руските си господари, се изкарва жертва, за да оправдае най-гнусните си престъпления и поведение. Там изхода е само един - среща с кадировец.
  • 414 спасиХме Украйна......

    2 4 Отговор
    Ама как хубаво я спасихме..... 6
  • 415 Студопор

    3 6 Отговор
    Пропагандата на немските медии продължава с пълна сила...
    Нищо от това не се е случило, защото нашите още не могат да се разберат да пращат или не.
    Освен ако някой не е пратил самосиндикално, но това вече е съвсем друго. Не е България.

    Коментиран от #438

  • 416 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 417 2023 ще бъде годината,

    3 6 Отговор
    в която ще обесим всички замесени в производството и изпращането на оръжие в Украйна. Списъците са налични.

    Коментиран от #430

  • 418 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    6 5 Отговор
    До 1994 година Украйна притежаваше третият по численост ядрен арсенал. Но с подписването на Будапещенският меморандум през 1994 година той бе предаден на Русия, която гарантира териториалната цялост на Украйна. Ако това не бе станало и Украйна все още беше ядрена държава нямаше да има анексия на Крим и поява на бандитски републики през 2014 година, нямаше да я има и днешната война. Русия нямаше да извършва геноцид и военни престъпления!
  • 419 Констатираща

    6 4 Отговор

    До коментар #272 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    В България няма и не трябва да има русофили и русофоби, нито украинофили и украинофоби. Русия и Украйна за нас, истинските българи, които обичаме съседите си и уважаваме историята, са еднакво скъпи и затова не би трябвало да се намесваме във вътрешните им проблеми, които са създадени изкуствено от определени предателски класи, които между другото ги има и при нас и във всяка една страна и които работят с враговете на човечеството, а ние всички знаем кои са те и без да ги споменаваме. Много добре знаем кой предизвиква войните по света, а после се опитва да ги "омиротворява", като търгува с оръжие и настанява войските си там. Жалко, че има хора, които ни излагат по света, които работят подмолно срещу народа и избирателите си! Не е редно да се чупи ръката, която те е спасявала, както и не е редно да се взема страната на едно от децата в семейството, когато се карат за нещо, това не е възпитателно, но ако бяха възпитани всички, такъв ли щеше да бъде светът?!!

    Коментиран от #427

  • 420 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #376 от "И впрочем":

    Ами живей си в социализъма бре.
  • 421 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 422 Помнещ

    4 0 Отговор

    До коментар #412 от "рада дълбоката":

    Такива като теб през "Соца" лично партийния секретар им подписваше заповедта за интерниране, тъй че хем мечтаеш за онова време, хем се държиш така, че ако беше онова време, щеше да си в Белене.
  • 423 Коментар

    5 5 Отговор
    От чуждата преса за втори път за една седмица ни бутат между шамарите.Усещате ли?
    Отделно излезна това,за да настройват хората да не може БСП да направят правителство.Грижат се да си стоим без правителство от вън.
    Ако избухне ТСВ нас ни гласят.Ще горят в ада,защото ни бутат в чужда война и така.
  • 424 полит. неориентиран кумсумолец

    2 1 Отговор
    кака Кори ни е пускала димна завеса
  • 425 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 426 Доктор Рачо Петров

    10 6 Отговор

    До коментар #405 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Лекувам русофили от патологична омраза и българофобия по стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!
  • 427 Мдаа

    10 6 Отговор

    До коментар #419 от "Констатираща":

    На нормалните хора няма как руските терористи да са им "скъпи". По НИКАКЪВ начин.

    Коментиран от #434

  • 428 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 429 Мито

    12 5 Отговор

    До коментар #93 от "Срам ме е, че съм българин":

    Защо те е срам че си българин!? Не забравяй че България е дала писменост на руснаците. Нищо не им дължим. Нахлуха в България 1945 г., когато въобще не беше нужно. Грабиха, изнасилваха и после репарации е плащал българския народ.

    Коментиран от #439

  • 430 Хахайа

    5 2 Отговор

    До коментар #417 от "2023 ще бъде годината,":

    Хохохо тия бележки си ги заври .........
  • 431 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    10 6 Отговор

    До коментар #425 от "Санкт Петербург Z 🇷🇺":

    Русия е най-мpъcната и до погнyca отвратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #436, #462

  • 432 Студопор

    2 7 Отговор
    Учудва ме как една такава фалшива статия накара всички рязко да станат поддръжници на ПП, Кирчо и Кокорчо, забравяйки какво натвориха тия само за 7 месеца на власт.
    Явно родината ни заслужава дереджето, до което е докаран и дори още трябва!
  • 433 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 434 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 435 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 436 🇺🇦🚾🇺🇦🚮

    2 5 Отговор

    До коментар #431 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    🇺🇲🇬🇧🖕🚾🇺🇦🚮
  • 437 Гражданка 👩🏻‍⚖️

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Няма да има пътища, безплатен транспорт, здравеопазване, нови коли и енергонезависими къщи за нашите семейства, а ще има играчки за военпрома. Папкайте-нанкайте, мравчици. Хем ви намаляваме популацията, хем ви взимаме паричките :)
  • 438 Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #415 от "Студопор":

    Ти не разбра ли ,че България продава.От началото до сега за над 2 милиарда евро.Арсенал работи на 3 смени.Тази година наема още 2 хил .души.Там работят 10000 човека .Взимат над 2000 лв и бонуси Незнайко събуди се

    Коментиран от #446

  • 439 Бива ли

    1 6 Отговор

    До коментар #429 от "Мито":

    Да си толкова ...рост ? А?
  • 440 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 441 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 442 Украинска поговорка

    9 8 Отговор
    Най-добрият руснак е този във вид на ГРУZ 200. Слава Украине!

    Коментиран от #450

  • 443 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 444 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 445 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 446 Партиен секретар

    2 4 Отговор

    До коментар #438 от "Българин":

    Ли беше ве БКП
  • 447 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 448 спасиХме Украйна......

    6 10 Отговор
    Още малко остава да ги доспасим до последният украинец. хахаха.....големи спасители сме....
  • 449 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 450 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 451 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 452 Явор Божанков

    10 8 Отговор
    Русия ни обяви за неприятелска страна, без да изпращаме оръжие, без да участваме в конфликта. Няма нищо общо историческата благодарност и култура, и с факта, че Русия нападна Украйна.

    И тук делението на цивилизационен свят и нецивилизационен свят е истинско - Русия, Северна Корея, диктаторски държави. От другата страна - модерни демокрации. Ще е твърде лицемерно България да иска да е част от Програмите за възстановяване и развитие, но да не е част от помощта за население, което стои на тъмно и студено, и е подложен на системна агресия. Жени и деца на минусови температури са подложени на системен тормоз, терор и геноцид от Руската федерация. Този дебат се води само тук. Оттук на Запад и в свободния демократичен свят такъв дебат няма. Никой няма съмнение коя страна е права и коя не е права.

    Нормално е много българи да бъдат объркани. Президентът каза, че Русия ще спечели тази война. Източници на руска пропаганда и дезинформация, много сайтове казват същото, но 9 месеца това не е тъй очевидно. Когато човек пътува и се среща с други свои колеги от други западни страни, това също не е така очевидно. И такава тема там наистина няма.

    Коментиран от #466, #486

  • 453 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 454 НАТО ни окупира

    5 10 Отговор
    Нормално е да има и предатели и еничари. Винаги е имало.

    Коментиран от #458

  • 455 Скоро ще

    1 3 Отговор

    До коментар #444 от "Българин":

    Разбереш каде съм
  • 456 Бесен- _Язовец

    10 5 Отговор
    Колкото повече руски zv.инe отидат на концерт на Йосиф Кобзон с помощта на българското оръжие, толкова по-добре!
  • 457 един друг

    9 4 Отговор

    До коментар #54 от "ФАШИСТИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ":

    Фашистите управляват в Москва, тук е свободния свят.
  • 458 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #454 от "НАТО ни окупира":

    Ако не бяхме в НАТО досега да сме станали Задунайска губерния с генерал-губернатор госпожа Мутрафонова. Нинова и Манолова щяха да и бъдат камериерки, Радев и Янев назначени за коняри или портиери а Костя Копейкин, като най-млад щеше да бъде фаворит на генерал-губернаторката и да се се грижи за развлеченията и.

    Коментиран от #463

  • 459 Фашистка Русия

    9 8 Отговор
    За пореден път се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света
    са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!

    Коментиран от #537, #539

  • 460 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 461 панелните гета, умнико..българските !!!

    3 6 Отговор

    До коментар #407 от "Помнещ":

    Са американски патент представен 58-59-60 г. На Пловдивският панаир ....патент за евтини социални жилища....имам оригиналните брошури и проспекти които са напечатани специално за България с подпис от президента на САЩ и т.н ! Както и приветствието до "социалистически български народ"...

    Коментиран от #464

  • 462 Пешо от блока

    10 3 Отговор

    До коментар #431 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Много точен коментар. Кратко и ясно, но рашистите няма да те разберат, всички са с изтрита памет.
  • 463 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 464 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 465 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 466 Констатираща

    3 7 Отговор

    До коментар #452 от "Явор Божанков":

    България и всички разумни страни трябва да помагат материално на воюващите, но не и с оръжие, защото така не е честно.
    Досега, ако никой не вземаше страна и не се изпращаха оръжия, конфликтът щеше да е решен. Не може да се иска мир, когато се намесват други страни, защото конфликтът прераства в световен, а това е ясно как се нарича ТСВ. Това ли трябва да искаме, освен ако не сме справедливи и защитаваме нечии демагогски интереси?!
  • 467 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 468 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 469 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 470 до героя

    1 4 Отговор

    До коментар #467 от "Само питам":

    Като се върна ще се видим кой кой е ! Сега е излишно да се пънем . Обещавам ти ! Ако дай инфо да преминем на лични !

    Коментиран от #473

  • 471 Фет

    2 6 Отговор

    До коментар #112 от "ей това е":

    Абе долу ръцете от Левски и Ботев , че ги цапате , кравари долни . за вас няма нищо свято освен доларите . Довечера ще застанат пред камерите да твърдят , че това в статията не е вярно Всички евроатлантически партии в парламента са ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ , ако случайно са чули , това е един от 10 гряха от законите дадени от Бог.
  • 472 Българин

    9 4 Отговор

    До коментар #468 от "говоря ви сериозно":

    Стига си ревал бе путлерас неграмотен и недо клатен. Като не ти харесва сайта иди в русофилските медийни клоаки, има ги достатъчно, все още не сме ги затворили .
  • 473 Само питам

    10 2 Отговор

    До коментар #470 от "до героя":

    От къде ще се върнеш бе руска подметко, от фронта ли?
  • 474 Дааааааа

    11 3 Отговор

    До коментар #464 от "Наблюдател":

    Американците ли ни правеха панелените гета бе куха лейка русофилска?=====не ние си ги направихме, но технологията беше Американска, но откъде може да го знаеш ...и комбинатите за панели също !!!.. Описано е в "Архитектура и строителство" 2002-2003 г още подробно .....невежа....

    Коментиран от #481

  • 475 Чичо Дончо каза

    5 10 Отговор
    ПП Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП.Продължавайте с тъпоумието.
  • 476 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 477 Aлфа Bълкът

    11 5 Отговор
    НЕ ДАДОХМЕ ПРОСТО ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА, А РАЗДАДОХМЕ ШАМАРИ С КРАК НА РУСИЯ. 🥋
    МУХАХАХАХАХА

    Коментиран от #513

  • 478 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 479 Дааааааа

    2 0 Отговор
    До коментар 464 от "Наблюдател": и сградата на синдикатите на площад Македония също е по американски патент. И изключително иновативна за времето си....
  • 480 Иво Миндж

    5 3 Отговор
    Виж колко си п.р@с ! Т.иквеник ти от България навън излизал ли си ? Знаеш ли колко са дървените къщи в Германия поне на по 80 години ..... Знаеш ли колко падат и се продават по 25-30 хил Е . Не ! От къде да го знаеш като си поредния уб.ит@к в гетото . Хубаво е да мразиш може би , но да мразиш за пари , да мразиш защото и твоите корени са такива и част от твоята ДНК е такава е п.е.дер @с. ия
  • 481 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 482 Ние и с Хитлер бяхме

    8 7 Отговор
    И после и народен съд имаше за фашистите в парламента ..... Не знаете ли?

    Коментиран от #506

  • 483 ф@шистки мусур

    3 8 Отговор
    На сайта да му го тура в ауспуха

    Коментиран от #485

  • 484 Аз съм горда българка !

    9 4 Отговор
    Че сме дали оръжие на УКРАЙНА !
    Така трябва !
    Миглена Ангелова Ангелова.

    Коментиран от #490

  • 485 надявамсе бях ясен

    2 1 Отговор

    До коментар #483 от "ф@шистки мусур":

    Като го прочетете може и да го унищожите ! Отнася до всички в сайта
  • 486 Чичо Дончо каза

    5 9 Отговор

    До коментар #452 от "Явор Божанков":

    Ами излизаме от НАТО и няма да сме неприятелска държава.

    Коментиран от #488

  • 487 Нещо

    8 4 Отговор

    До коментар #278 от "84% от българите":

    си се объркал. 86% мразят Путин. Такива като тебе, фашисти са 2-3%.

    Коментиран от #496

  • 488 Ще сме

    9 6 Отговор

    До коментар #486 от "Чичо Дончо каза":

    поробена държава, отново. само НАТО ни спасява от рашизма, а и от югоизточната ни съседка.

    Коментиран от #510

  • 489 Пешо z

    3 9 Отговор
    Киро простотия ни закопава.

  • 490 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 491 Браво ! Искаме още !

    6 4 Отговор
    Оръжие да се даде на храбрите украински воини!
    От пенсионерски клуб Възраждане.

    Коментиран от #505

  • 492 Не само оръжие !

    6 6 Отговор
    Трябва да изпратим и експедиционен корпус !
    Има много желаещи !
  • 493 Кубрат

    4 4 Отговор
    Корнелия Нинова е най-виновна за износа на оръжие за Украйна,
    Как я търпят още в БСП.
  • 494 Аз обаче факти пиша

    3 5 Отговор
    И документи имам, а на теб какво в главата ти се върти е друг въпрос. Пиша конкретно, че панелните гета в България са по американска технология. В брошурите са представени 7 сгради 5 от които в Ню Йорк ... Дали ти харесва или не не променя фактите колега.
  • 495 Чичо

    4 8 Отговор
    Подкрепяш Украйна ставаш българофоб и признаваш Македония за небългарски земя.

    Коментиран от #503

  • 496 86% мразят Путин

    3 8 Отговор

    До коментар #487 от "Нещо":

    Ама 86%.... от тея дето сте се завряли в някаква дупка и тролите....иначе на практика е "маалко" по различно да ти кажа.....
  • 497 Ако това е вярно, правителството

    7 7 Отговор
    Е за съд! Категорично.
  • 498 Дааааааа, сигурно е така...

    5 6 Отговор
    „Ди Велт“:........Една трета от боеприпасите в украинската армия са български=====пълни глупости. Ние трябва продажби за 50милиарда тогава да сме реализирали. Мислите ли с главите си?

    Коментиран от #502

  • 499 По един калашник с десет пълнителя

    4 2 Отговор
    На всеки желаещ в България и да се преброим.

    Коментиран от #500

  • 500 Ни дя ваааа

    4 7 Отговор

    До коментар #499 от "По един калашник с десет пълнителя":

    Младите мислят че Калашников се носи с дулото на долу и ще напълнят болниците с простреляни атлантически заднициииии.....
  • 501 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 502 Констатираща

    3 6 Отговор

    До коментар #498 от "Дааааааа, сигурно е така...":

    Може да е предизборна кампания за реабилитация на ПП.😊
  • 503 хаос

    10 3 Отговор

    До коментар #495 от "Чичо":

    подкрепяш русия и признаваш че КИРИЛ И МЕТОДИЙ са македонци. ЗАЩОТО ТОВА Е МНЕНИЕТО НА ТВОЯ ГОСПОДАР ПУТЛЕР. който нееднократно и официално и публично го е заявявал

    Коментиран от #519

  • 504 Васил

    10 2 Отговор
    Защо само Американците да печелят крайно време и ние да намажем това си чиста реклама за стоката която се произвежда. А и работниците няма какво да се оплакват заплатите са им скочили с 100% докато преди войната заплатите не им ги изплащаха с месеци назад и имаше съкращения.

    Коментиран от #507, #511, #512, #536

  • 505 Констатираща

    3 7 Отговор

    До коментар #491 от "Браво ! Искаме още !":

    Едно е ясно на всички, че няма война, (конфликт, операция) или както и да го наречем, между Русия и Украйна, а между Русия и НАТО. Това е една много несправедлива война, която винаги се е водила под различни форми и ще продължава да се води. За нея се избират различни терени и поводи, подобно на спортните първенства, които се водят в различни държави и на различни терени. В момента теренът е Украйна, но винаги може да се премести или допълни, зависи доколко ще прерасне. Жалко за Украйна, че е пушечно месо, жалко, но и поклон пред издържливостта на Русия, че се бори с такъв голям враг и все още издържа сама, но ако се включат да й помагат, накъдето отиват нещата, както уж "помагат" на Украйна, тогава няма остане живот на Земята. БЕЗКРАЙНО БЕЗУМИЕ В 21 ВЕК! Не е учудващо, като се знае кои го предизвикват и с какъв ум се славят.
  • 506 рада дълбоката

    5 6 Отговор

    До коментар #482 от "Ние и с Хитлер бяхме":

    Ние като цяло сме ветропоказатели в политиката !ЗА съжаление естествено но това го отчитат и бившите ни съюзници и настоящите , т.е днешните западни началници .
  • 507 Констатираща

    2 5 Отговор

    До коментар #504 от "Васил":

    Така е - от войните и пандемиите, най-много печелят производителите на оръжие и погребалните агенции, но трябва ли да се допуска в съвременното общество, когато има много по-хуманни начини за печалба?! Все пак не трябва да забравяме, че това е същността на капитализма - да се печели, независимо с цената на какво. "Прекрасно правило!"
  • 508 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 509 Аспарух

    11 7 Отговор
    Браво на малка, но по дух ГОЛЯМА България.
    Германия, Франция.....взимайте пример и да се приключва с Просия нацистите на 21в.
  • 510 Констатираща

    6 6 Отговор

    До коментар #488 от "Ще сме":

    "Спасява" ни, но с цената на друго по-страшно робство. Просто ние сме все по-послушни и лакейнически настроени, затова се предлагаме и кандидатираме за роби на когото си решим, според модата.😊
  • 511 кюмюря от Драгалевци

    4 6 Отговор

    До коментар #504 от "Васил":

    Оригинал капиталист ! И по тоя повод казвам един истински случай или поговорка , както ти харесва . По времето на фашизма в Германия един свещенник казва за фашистите : Отначало дойдоха (търсиха ) комунисти , а аз не съм комунист след това търсиха евреите , аз не съм еврей и когато дойдоха за мен вече беше късно....(ако разбираш за какво е късно) ........
  • 512 банго васил

    1 4 Отговор

    До коментар #504 от "Васил":

    Както ти го казва 511 с такова мислене скоро и бързо ще станеш от ловец плячка . Мога да те оприлича на риба ТОН която е отличен ловец на дребна риба но най добрата плячка за АКУЛИТЕ . А дано си разбрал ама едва ли и надали !Принципно хора от твоята каста не се славят с голям разум За съжаление !
  • 513 Констатираща

    4 7 Отговор

    До коментар #477 от "Aлфа Bълкът":

    Наказание трябва да има за всички, които подклаждат конфликти и поддържат войни.
  • 514 Слепок

    8 9 Отговор
    КироТъпото и Кокорчо не трябва да бъдат разстреляни. Трябва да бъдат подложени на много дълги и безкрайно болезнени мъчения. Ако изгубят съзнание или тръгнат към оня свят - ремонт, закърпване и отново мъчения.
  • 515 Момичето от града

    11 11 Отговор
    Респект за Кирил Петков и Асен Василев! Не съм си представяла, че ще изпитвам такава национална гордост!
  • 516 Да припомня

    8 5 Отговор
    Куррррнела и креатурата на БСП и Кремъл Румен Решетников в началото на войната се изказаха, че не трябва да се дава оръжие на Украйна, за да свършела войната възможно най бързо. Обратно не е ли по правилно. Да се даде много оръжие на Украйна, за да свърши войната по бързо.

    Коментиран от #518

  • 517 Браво !

    11 7 Отговор
    Гордея се с г-н Кирил Петков !
    Истински българин !
    Миглена Ангелова Ангелова
    българка.
  • 518 асдаа

    10 9 Отговор

    До коментар #516 от "Да припомня":

    Не. Давайки много оръжие на Украйна тя ще бъде затрита още по-бързо. Да не говоря че още по-вероятно е да се затрие целия свят. Нали някой не си прави илюзии че Украйна има какъвто и да е, включително фантастичен шанс за някаква си победа?
  • 519 Пешо

    6 6 Отговор

    До коментар #503 от "хаос":

    Лъжеш уктайнска сви ньо.
  • 520 Чичо Дончо каза

    7 6 Отговор
    Още преди да започне конфликта светът вече се бе разделил на западна коалиция и други не западни държави.Нато разбира ,че има съпротива дипломатическа относно неговите действия и иска да удари другата страна,но не директно чрез алианца.Намериха една бедна и глупава държава нарекла се Украйна ,смениха там ръководството за да свърши черната работа да дразни Русия.
  • 521 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 522 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 523 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 524 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 525 чичо стамат шумков

    5 8 Отговор
    Откриха топлата вода.Две три седмици след започване на войната се знаеше това. Военната ни промишленост заработи на пълни обороти и към ПОЛША започна да се изнася българско оръжие и то в големи количества сякаш поляците водят война.Мноого стара информация .Само КОРНИ се правеше на ощипана мома и постоянно се оправдаваше.В това отношение КИРЧО Е БИЛ ПРАВ.Обичам руснаците ,но в момента благодарение на вожда си ПУТИН те се водят агресори.НАЙ ЛОШИЯТ МИР Е ПО ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ОТ НАЙ ДОБРАТА ВОЙНА(ако има такава)
  • 526 ВМЗ Сопот

    6 6 Отговор
    ВМЗ Сопот да работи денонощно и да праща всичко за Украйна !
  • 527 Един българин

    7 4 Отговор
    Браво, продължавайте с още повече помощ за Украйна !
  • 528 Констатираща

    4 2 Отговор

    До коментар #390 от "Лех Валенса":

    Не важи ли същото и за САЩ???
    Там също местното население е насила поробено и малтретирано с години.
    Просто трябва да бъдем справедливи.
  • 529 Констатираща

    4 4 Отговор

    До коментар #389 от "Помнещ":

    Да, магазините бързо се изпразваха, защото бяха малко, а не като сега на всяка крачка, а хората бяха много и тогава имаха добра покупвателна възможност, а и цените бяха ниски, направо символични, спрямо сегашните. Сега има много магазини и пълни повечето с некачествени и отпадъчни стоки, внесени на безценица от други страни, които се продават скъпо, а хората са по-малко и много бедни. Само се оглеждат и се чудят какво да изберат и как да се изхранват.
  • 530 Костов

    3 3 Отговор
    Бьлгарският народ нищо не е давал. Давали са тьргашите на орьжие.
  • 531 Гост

    4 4 Отговор
    Бг ватниците отново ревът,шизофренията им пречи много.Днес още 1376 ватника вирнаха краката в чест на зеления ,с любезното съдействие на Киро.Така,че ватенки още малко остава,после демократично ще ви изселим в раша ,която толкова хвалите,ние ще си останем в прогнилото блато.
  • 532 Матей преображенски

    1 2 Отговор
    Как стана така,че инфото за мизерните и предателски подвизи на киро и асан минаха през неведоми криволици и изплуваха в Ди велт,всички агенции са си подмятали горещия картоф и накрая го изкараха като хвалба и височайшеа заслуга пред евросъюза да се подпомага кървавия бандеровски режим.България дала ,отгладувала и едва ли не целия народ единодушно решил да дава,да тъне в мизерия,но да храни и поддържа укро-нацистките садисти.Киро и асан ли са българския народ,корнела или радев,те са едни подли заговорници,които поставиха народа пред свършен факт,без да им мигне окото,дори са проявили особена инициативност,посочена за пример от западните военолюбци.
  • 533 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 534 Защо

    1 1 Отговор
    Никъде не споменават че само независими държави контролирани и подчинени на САЩ, осъждат операцията на Русия и въоръжават у крайна
  • 535 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    каква изненада, страните, които въоръжаваха нацистка Германия, сега въоръжаваха нацистка Украйна и абсолютно предадоха МиГ-29 и Су-25 на украинците, на никой друг.
  • 536 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 537 Моряка

    0 2 Отговор

    До коментар #459 от "Фашистка Русия":

    Украинските бабаити,братко,на 2 пъти изгориха живи хора- на 02.25 2014 в Дома на профсъюзите в Одеса и на 09.05.2014 в Мариупол(,избити и изгорени живи 38 напълно невинни милиционера,заедно със сградата на управлението).За първия случай научи цял свят,но много бързо ги накараха да забравят.Но жертвите в Мариупол бяха забравени.Десятки пъти съм минавал покрай опожарената от гранатомети сграда,така и не я събориха,за да плаши.Ако искаш,може да прикача снимка.

    Коментиран от #540

  • 538 ПешоА

    1 0 Отговор
    Е дано да е вярно.
  • 539 Моряка,продължение.

    0 1 Отговор

    До коментар #459 от "Фашистка Русия":

    И като прочетеш 537,кои са фашисти,а?
  • 540 Такаааа...!

    2 0 Отговор

    До коментар #537 от "Моряка":

    А колко народ , БЕ братко сега Путин истрепа? Колко деца , възрастни хора ,инвалиди ? Това ли му е врагът?

    Коментиран от #542, #543, #544, #545

  • 541 Иван

    0 0 Отговор
    ТОВА Е НАЙ ГОЛЕМИЯ СРАМ В НАШАТА ИСТОРИЯ !
  • 542 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 543 Крымчанин

    0 0 Отговор

    До коментар #540 от "Такаааа...!":

    Имате ли проблеми с главата? Кой започна войната срещу Донбас? Колко цивилни загинаха, 15 хиляди? Колко хора седяха в мазета без храна и напитки, колко останаха без покрив над главите си? Беше през 2014 г.! Забравихте ли за това или чак сега сте излезли от кома?
  • 544 Крымчанин

    0 0 Отговор

    До коментар #540 от "Такаааа...!":

    Ние ще имаме работа - те няма. Ще имаме пенсии - те нямат. Ще имаме подкрепа за деца и пенсионери – те нямат. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини - техните деца ще седят в мазета." (Пьотр Порошенко 2015 г.)
  • 545 Крымчанин

    0 0 Отговор

    До коментар #540 от "Такаааа...!":

    къде беше през 2014? заспа? Беше ли сляп, глух? Сега какво е будно? Спете!
  • 546 Крымчанин

    0 0 Отговор
    каква изненада, страните, които въоръжаваха нацистка Германия, сега въоръжаваха нацистка Украйна и абсолютно предадоха МиГ-29 и Су-25 на украинците, на никой друг.

    Коментиран от #551

  • 547 Народник

    0 1 Отговор
    Сега вече искаме да сме регион на Украйна! Българско самочувствие нуку!
    Това правителство пази интересите на Украйна а не на България! Щвейцария забрани да се дава оръжие на Украйна.
  • 548 много жалко наистина

    0 0 Отговор
    Ако Бандата на Румен бяха застанали като мъже и бяха казали че не одобряват нападението над братска Украйна. Ако бяха изпратили официално помощ, щях да се гордея. В случая бандата са направили далавера като плъхове и са си напълнили сметките не ни прави чест като българи.
  • 549 Феликс Дж

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Срам ме е, че съм българин":

    Когато на власт са фашистите - това значи власт на диваци и варвари, защото "В България диваци и варвари са само фашистите" - Георги Димитров. съмнявам се, че някой дивак или варварин е българин.
  • 550 Амиии

    0 0 Отговор
    Повервах ви! Ама списъка с доставеното сте го дали на Кремъл нали?Айде моля ви се с агит статииките как сте спасявали Украина като продавате на посредниците в Полша оръжие да ги оставите за някой друг!!!После обаче де що има се подписахте против Украина и изгонихте половината бежанци!Има случаи на бити такива!
  • 551 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: