Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Януари, 2023 19:23 6 137 96

Говори Москва! Лавров и Медведев посочиха условията за преговори с Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • преговори-
  • сергей лавров-
  • дмитрий медведев

Сергей Лавров каза, че изявленията на западните правителства, че няма да обсъждат нищо за Украйна без участието на Киев, са пълни глупости, тъй като Западът всъщност взема решенията

Говори Москва! Лавров и Медведев посочиха условията за преговори с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският външен министър Сергей Лавров каза в сряда, че Москва все още не е видяла сериозни предложения за мир в Украйна и че предложенията на украинския президент Володимир Зеленски са абсурдни, предава Ройтерс.

Лавров каза, че Москва е готова да обсъди конфликта със западните страни и да отговори на всякакви сериозни предложения, но че всички разговори трябва да отговорят на "по-широките опасения на Русия за сигурността".

Още новини от Украйна

Говорейки на пресконференция в Москва, Лавров отново призова НАТО да премахне своята "военна инфраструктура" от Украйна и други страни, близки до границите на Русия.

"Не може да става дума за преговори със Зеленски", каза Лавров, описвайки плана от 10 точки на украинския лидер, представен миналия ноември, като състоящ се от "напълно абсурдни инициативи".

"Що се отнася до перспективите за преговори между Русия и Запада по украинския въпрос, ние ще бъдем готови да отговорим на всякакви сериозни предложения. (Но) все още не виждаме сериозни предложения. Ще бъдем готови да ги разгледаме и да вземем решение ", каза Лавров.

Лавров каза, че изявленията на западните правителства, че няма да обсъждат нищо за Украйна без участието на Киев, са "пълни глупости", тъй като Западът всъщност взема решенията.

Признаването или "мълчаливото приемане" на анексирането на новите територии от Русия и създаването на нови международни правила са необходими за започване на нови преговори с Украйна. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в сряда в своя канал в "Телеграм".

"За нови преговори се изисква не толкова единно разбиране на принципите на международното право, колкото съгласие по два правни аспекта. Първо, (това е) признаване (или поне мълчаливо приемане) на резултатите от самоопределението на хората от бившите територии на Украйна, които днес са въплътени във вътрешното право на Русия, - в нейната конституция. И второ, (това е) разработването на специални международни норми, предназначени за настоящата ситуация и бъдещите международни отношения", пише той.

В същото време Медведев подчерта, че точно това се е случило при подготовката на Хартата на ООН през 1945 г. Според заместник-ръководителя на Съвета за сигурност на Руската федерация, всъщност това е създаването на нови международни правила, които допълват системата на jus cogens (императивните норми).

Говорейки за факта, че западните политици постоянно споменават принципите на международното право като основа за преговори, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация посочи значението на универсалните принципи на публичното право на народите, но отбеляза, че " проблемът винаги е бил в тяхната интерпретация." Според него най-малко два от седемте принципа, съдържащи се в Хартата на ООН, се разбират по различен начин от Русия и "враждебните на нея държави". Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация уточни, че става дума за принципа на самоопределение на нациите (по отношение на бившите (непризнати) "републики" в Донбас, както и на други бивши територии на Украйна), както и принципа на добросъвестно изпълнение на международните задължения, по-специално по отношение на Минските споразумения.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Условието е едно.

    20 12 Отговор
    На задна прашка с Вазелин!😂🤣😅
  • 2 Как сте русофиле, имате ми леб 😃

    44 79 Отговор
    Украйна ще преговаря, като страна победител.

    Коментиран от #11, #13, #57

  • 3 Тото

    78 25 Отговор
    Ами то това си е абсолютно вярно,Киев не свири във оркестъра всичко се решава от EU и Краварите колкото и да повтарят че НЕЕ вярно и че Украйна решава сама.

    Коментиран от #5, #89

  • 4 пламен

    35 68 Отговор
    Условията са, капитулация на русия, граници от 2014, репарации, предаване на военнопрестъпниците като се започне с тия двамата

    Коментиран от #6

  • 5 Алоу

    16 21 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Бай Тошо също е бил кравар.

    Коментиран от #44

  • 6 Както винаги!

    36 14 Отговор

    До коментар #4 от "пламен":

    Мечтите са безплатни 😂🤣😅

    Коментиран от #12

  • 7 ЗЕЛЕ

    51 21 Отговор
    Украинският продуцент, основателят на групите Quest Pistols и «Грибы» Юрий Бардаш - казва че Зеленски употребява наркотици:
    Има доказателства, има хора, които присъстват на срещи и партита, това е "95-ти квартал". Аз съм човек, който е минал през много и видял много. Човек, който никога не се е занимавал с наркотици, никога няма да разбере нищо. Всеки, който се е сблъсквал с наркотици, той вижда човек, вижда изражението на лицето и вече разбира, че тук нещо не е наред. Струва ми се, че го подкрепят, за да не умре. И се прави от много сериозни лекари.
    Изглежда, сякаш виси четири-пет дни без прекъсване. Той изглежда така всеки ден. Може би са го били с електрошок. Не знам какво правят. Всичко е тежко на лицето. Всички казват: това е от войната. Да, по дяволите "от войната е"! Грижи ли се за народа си? Да, умолявам те! Артиста се грижи само за дупето си през цялото време. А Зеленски е артист чиста порода. Ако се притесняваше за народа си, сега нямаше да бъдат убити 400 хиляди души

    Коментиран от #94

  • 8 Рошко

    49 23 Отговор
    Тези оръжия и къв беше там щит още от времето на клинтън са причина за тази война, джедърите си повярваха че с огледалца и кока кола могат да се доберат до ресурсите на Русия, така както направиха със Ирак Сирия и Либия

    Коментиран от #15

  • 9 007

    31 48 Отговор
    Май само вие мрънкате за преговори. Такива ще има когато последния окупатор напусне Украйна! А кликата ви се представи в Хага!🇧🇬🇺🇸🇪🇺🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #19

  • 10 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    14 27 Отговор
    Мечтайте си всички се мъртъвци
  • 11 Хихихи..

    18 11 Отговор

    До коментар #2 от "Как сте русофиле, имате ми леб 😃":

    Кога ще победи? Правилният отговор е - напролет! Маалко след като цъфнат налъмите и победата е в кърпа!

    Коментиран от #18

  • 12 Асдф

    25 32 Отговор

    До коментар #6 от "Както винаги!":

    Путин ще гледа капитулацията на РФ от Мавзолея 🏛
  • 13 Ама

    37 16 Отговор

    До коментар #2 от "Как сте русофиле, имате ми леб 😃":

    Каква Украйна е, скоро ще остане само едно поле
  • 14 Софиянец

    16 15 Отговор
    Коня вчера не изцвилил ли че няма да има пЕрегаворъ, а днес крантата гАтова да перегАваря ;)

    Коментиран от #60

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 32 Отговор
    Слава на Украйна!
  • 18 Софиянец

    22 33 Отговор

    До коментар #11 от "Хихихи..":

    Втора пролет пукна а ватника не е минал границата, три дена на киев а седмица на Берлин ;) УТА нули как крайцер маЦква

    Коментиран от #33, #95

  • 19 007

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "007":

    Аз съм фиктивен герой със фиктивни знания

    Коментиран от #25

  • 20 Хохо Бохо

    14 17 Отговор
    Тия не могат да поставят условия...
  • 21 Мим

    21 12 Отговор
    Щат нещат,като остане само един украинец и ние престанем с нашите лъжи за оръжието,ще се съгласят на преговори...
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 20 Отговор
    Медведев е по-голям клоун и от мен.
  • 23 ПалавНИК

    19 26 Отговор
    Жалки руSSки мaймуни. Съжаление за обидата на приматите, руската гнуccc е доста по-ниско в йерархията.
  • 24 Нахални ушанки !

    26 33 Отговор
    Цял свят научи, че
    Руската мечка 🐻
    Излезе малка буболечка
  • 25 007

    15 23 Отговор

    До коментар #19 от "007":

    Въпрос за 100 х. Ако коня на Александър Македонски се казва Буцефал, как се казва коня на ка путин?????🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬

    Коментиран от #32, #63, #93

  • 26 Украйна е Русия

    13 17 Отговор
    И Русия е Украйна!
  • 27 Тоя медведа пак ли е пиян 😂

    23 20 Отговор
    Аз предлагам преговорите с Русия да се водят без Русия 😂
    И без това тия само пият, крадат и мародерстват
  • 28 Свети Петър

    19 18 Отговор
    Горе знаем бъдещето на света и наесен Расия няма да е има. На нейно място ще има 16 свободни независими республики, азиатски ханства и хаганства.

    Коментиран от #31

  • 29 Лавров пак нещо боботи!

    16 14 Отговор
    Нищо не му се разбира!
  • 30 Всьо в порядки

    19 9 Отговор
    Укрите така и не разбраха, че няма да им се получи. Жертви не ги бъркат, но вече съжаляват за територии и ресурси. Колкото по дълбоко навлиза военната операция и колкото повече руски ресурс се топи, толкова повече ще реже географската ножица скоро.
  • 31 Нещо

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Свети Петър":

    По фантастично моля. Малко е това.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Виж ся..

    25 5 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    Стратегията на "ватника" не е да минава някакви граници,той вече я премина.Разбрахме че се е подготвил за тези 8 години и произвежда повече ракети от целия свят заедно и три пъти повече от Щатите.Стратегията му е да смила живата сила и боева техника на "врага" от разстояние,щадейки себе си.И така,докато го "пречупи".Едва след това ще реши да седне на масата за преговори,така виждам нещата.Нищо лично,просто война..

    Коментиран от #35

  • 34 реру

    23 3 Отговор
    В съшото време руският президент е внесъл в Държавната дума "Проект на закон за прекратяване на международните договори на Съвета на Европа по отношение на Русия".

    Съответният документ /279220-8/ е публикуван във вторник в базата на дейностите на Камарата на руския парламент. РФ изхожда от факта, че няколко конвенции и други международни договори на СЕ са престанали да важат за Русия от 16.03.2022 г.
  • 35 Англичаните

    5 16 Отговор

    До коментар #33 от "Виж ся..":

    Със същата тактика взеха едни острови от Аржентина.. Викаш Западна, пробвана тактика, а?
  • 36 !!!?

    14 5 Отговор
    Кремълската хунта е готова да "преговаря" ама след "признаването или "мълчаливото приемане" на анкетираните на НОВИТЕ територии от Русия" !!! Няма "денацификация", няма "демилитаризация", кито бяха обявени от Путин като основни цели на "специалната военна операция" !!!?

    Коментиран от #46

  • 37 Говори София!

    16 7 Отговор
    Ще дадем всичкото оръжие, което имаме
    на храбрият украински народ!
    Подпис : Корнелия Нинова.
  • 38 Какви преговори бълнуват

    14 17 Отговор
    Няма да има преговори а разгром и разпределяне на територията на Русия
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Укропат

    16 8 Отговор
    Малко параноя , малко Бело и скачай на Русия смело.
  • 41 Русофили в шок

    14 11 Отговор
    Тоя необолшевик лавров що ползва вражески Айфон

    Коментиран от #47

  • 42 Бачо

    16 5 Отговор
    Що не ги оставят да се оправят? Все руски говорят и едните и другите, те ще се оправят. Стига вече тоя кютек, измряха сумати хора.
  • 43 В момента към Украйна

    15 13 Отговор
    Вървят хиляди товари с тежко оръжие от всякакъв калибър за ВСУ
    А тези мечтаят за преговори.
    По добре се предайте, дорде е време
  • 44 Дедо ти

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алоу":

    На бай ти Тодър само снимка до портрета му мое си направиш за спомен да си я имаш с титана на една епоха.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Енергетик

    13 1 Отговор

    До коментар #41 от "Русофили в шок":

    Щото има вътре тантал от Конго, жилезо от Рашастан, злато пак от от Рашата, а е топено с рашастански газ и са му го докарале с кораб от Чайната де са го произвале китайците, а кораба е бил от рашастански чагун и са е движел с рашастанска нафта. Е затва ползва айфона може би.

    Коментиран от #53

  • 48 007

    4 10 Отговор

    До коментар #32 от "007":

    Въпрос за 10х. Каква е разликата между оригинала и путин лизническото копие???🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬

    Коментиран от #52, #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 007

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "007":

    Че като фиктивен герой, никой не му дреме какво мисля.
  • 53 Планетата Земя

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "Енергетик":

    Е направена от Господ! Всичко останало е направено в Китай 😂🤣😅
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Смотльо,

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Как сте русофиле, имате ми леб 😃":

    Може би когато баба ми се върне от оня свят тогава и Украйна ще е победител .Ти гледай къде да се криеш защото с това помпане на оръжия на Украйна конфликти края скоро ще е и в Европа .
  • 58 Към Джуджето от Кремъл!

    10 12 Отговор
    Надежда всяка тука оставете!
    И направо на ВСУ се предадете!
    Че голям пердах ще ядете!
  • 59 Васил

    15 3 Отговор
    В продължение на 10 месеца около 50 държави оказват военна и финансова помощ на Украйна в необявена война срещу страната ни, а успех в помощта им няма - загубени са 5 региона. И все пак не всички бяхме издигнати на военно положение, само малка част от резерва беше мобилизиран. Младото мъжко население, което можеше да изгради светло бъдеще за Украйна, или не оцеля, или напусна страната.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Шокираните русофили

    11 10 Отговор
    другарите лавров и Путин що карат вражески Мерцедеси бронирани,нали имаме лада,или тя е картонена,само за руснаци
  • 62 Васил

    12 6 Отговор
    джуджето е Зеленски, висок е 169 см, наркоман, клоун
  • 63 Смотльо,

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "007":

    Отвори паспорта си и ще прочетеш там името което търсиш .
  • 64 Васил

    15 10 Отговор
    Когато САЩ убиваха милиони хора в Ирак, Либия, Афганистан и продължават да убиват, помислиха ли за съвестта си? Индия ги осъди за тези войни?.... И да, нито американските, нито британските, нито германските танкове ще помогнат на Украйна да спечели, но ще помогнат да избият още повече украинци. Това ли искат САЩ и техните слуги?

    Коментиран от #78

  • 65 Васил

    15 7 Отговор
    От 2014 г. правата на малцинствата в Украйна са сериозно нарушени. И не само езикови. Това е забрана на етнокултурни и исторически символи и набези на културни центрове (а що се отнася до етническите руснаци и двете). А също и изнасилвания, убийства, изтезания от ръцете на главорези националисти, които от 2014 г. насам са измамници и действат безнаказано. Всичко това с мълчаливото одобрение на западните елити, които предпочитат да мълчат.
  • 66 Крымчанин

    8 8 Отговор
    Според британците всички провали на Украйна се дължат на недостатъчното ниво на подкрепа за хомосексуалистите. подкрепете братята си!
  • 67 Косово

    15 10 Отговор
    Голямото страшно НАТО се бие с храбри украинци(разбирай руснаци ) с натовски командване и оръжие и не може да победи вече 1 година Русия не само военно но и икономически .Цените станаха с 150-200% по високи ,инфлацията между 11-25% е евро-държавите .Голяма работа е това НАТО и САЩ дето не могат да се справят с Русия която уж БВП е бил колкото испанския .

    Коментиран от #77

  • 68 Трифон зарезан

    9 5 Отговор
    Не е важно как гласуват, важно е КОЙ брой. Руски мародери.
  • 69 Гориил

    2 6 Отговор
    Виждам и ползи за Москва. Войната трябва да е дълга.
  • 70 Направо

    6 5 Отговор
    се подиграват с интригантите САЩ и Великобритания! 😃

    Коментиран от #76, #81

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 А родителите ви къде са

    2 7 Отговор

    До коментар #71 от "Голем смех":

    Да ви обяснят, че явно са пропуснали урока за морал и ценности и ценностната ви система е кръгла нула и не разбирате, че това "бухане", са човешки животи, а не компютърна игра!

    Коментиран от #74

  • 73 Гюнтер

    9 4 Отговор
    В Кремъл има една корумпирана власт на отвратителни старчоци, които отдавна са забравили всичко човешко!
  • 74 Родителите

    7 6 Отговор

    До коментар #72 от "А родителите ви къде са":

    Човешките животи на рушките окупатори, крадци, насилници и убийци вече не струват и цент, да знаеш... Питай Путя, ако не вярваш!

    Коментиран от #80

  • 75 Тия

    7 4 Отговор
    изроди чдат бой и дават условия. Това може да стане само в просия
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хахаха

    2 6 Отговор

    До коментар #64 от "Васил":

    Васко ,къде бе Васко видя танкове .
    Още не са дошли , моли се да не идват
    Хаха ама всички русороби на това се надяват да няма оръжие за Украйна.
    Че Могилизацията вече надмина всички очаквания даже и на Кремълските Кретени
    Хахага

    Коментиран от #79

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Човешкият

    6 0 Отговор

    До коментар #74 от "Родителите":

    живот е най ценното и невъзвратимо нещо паляко и не се дели дали си индианец или китаец или африканец! Срам сте за човешки съществам без грам ценностна система, да се продавате по форумите и да ставате нищо!

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 я па тоя

    2 6 Отговор

    До коментар #80 от "Човешкият":

    Тогава Путин защо избива стотици хиляди руснаци? Явно за него живота на руснаците изобщо не е важен, а най важно е личното му его. Вместо да помисли за бъдещето на народа си той го праща ня заколение, само и само да постигне лично отмъщение за щетите понесени от Русия, за които най голяма вина носи той.

    Коментиран от #84, #88

  • 83 Иванушка🇺🇲

    3 5 Отговор
    Руските фашаги не разбраха че никой няма да се трогне от техните искания. Или се оттеглят от Украйна и освобождават цялата територия, или няма да остане жив руснак в Украйна.

    Коментиран от #85, #90

  • 84 Здрасти

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "я па тоя":

    Защо си решил така? Ами ако Дядя Вова си има легитимна причина и не си прав? Кво прайм?
  • 85 Е те

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "Иванушка🇺🇲":

    Руснаците нали това искат.. Украйна ще си остане украинска, руснаците ще са в Русия. Просто никой няма да тряа се мести.
  • 86 Иво

    4 7 Отговор
    Говори Киев. Ако орките не напуснат Украйна нито един жив руснак няма да се върне.

    Коментиран от #87

  • 87 Ти ли

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "Иво":

    Ще ги върнеш.. Ае споко. Пий е студена вода. Украйна е довиждане.
  • 88 За да знаеш защо

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "я па тоя":

    трябва да си потърсил причините! А ти видно не си!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 За "иванушка с американското знаме

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "Иванушка🇺🇲":

    Държавата с любимото ти знаме
    направиха тази война! ЗАПОМНИ ГО!
    Един съвет. : не коментирай неща
    от които не разбираш.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 За007..

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "007":

    Не слагай българското знаме до тези
    другите!! Това са знамена на мароде
    ри и разбойници! Нашето знаме
    НЕ МУ Е МЕСТОТО ТАМ!
  • 94 Към Зелето, Морковите и Мусаката

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "ЗЕЛЕ":

    Товарищ, като Зеленски употребявал бело и так далее, Фюрера Владолф Путлер какво употребява, та започна тази СВО?!!!

    Смърт на Рашизма и Путлеризма!
  • 95 Путлер може и да си вярва

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Софиянец":

    Ама с рашистки ГАЗ-си, Каски и КАМАЗ-ки СВО-то не фърфи!
  • 96 Кои са Лавров, Медведев и Путин ?

    0 0 Отговор
    ТРИМАТА ГЛУПАЦИ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания