Last news in Fakti

22 Август, 2013 13:24 24 111 3

Почина туристката, разкъсана от акула на Хаваите

  • германска туристка-
  • мауи-
  • нападение-
  • акула-
  • ръка-
  • почина

Хищникът откъснал дясната й ръка до рамото

Почина туристката, разкъсана от акула на Хаваите - 1
20-годишната Яна Лютероп

В една от болниците на хавайския остров Мауи почина германската туристка, нападната на 14 август от акула в близост до един от местните плажове, съобщи „Фокс Нюз“. Оттогава лекарите се опитваха да спасят живота на пострадалата по време на подводно гмуркане 20-годишна Яна Лютероп, чиято дясна ръка бе отхапана до рамото от зловещия хищник. Цяла седмица тя бе в реанимацията в крайно тежко състояние.

Представител на клиниката, в която Яна е починала, е заявил, че тя геройски се е борила за живота си, от време на време идвала в съзнание, но в крайна сметка загубила битката със смъртта. Майката на момичето – Юта Лютероп, и неговата сестра са заявили, че ще направят дарение за болницата в памет на мъртвата, която ще бъде запомнена като красива, силна и винаги усмихната млада жена.

Последният смъртен случай при нападение на акули в Хавай бе от 2004 г.  

В понеделник и 16-годишен сърфист беше атакуван от акула на Хаваите. Той е хоспитализиран с дълбоки рани по краката, но благодарение на своевременната медицинска намеса крайниците му са спасени от ампутация.

В края на юни и по плажовете на Южна Каролина и Тексас бяха регистрирани два случая на почиващи, нападнати от акули. Техни жертви се оказаха двама тийнейджъри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    6 0 Отговор
    Добре , че при нас няма такива рибки...

    Коментиран от #2

  • 2 Ричко Тиханчов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Владислав Димитров":

    аууу батко наистина.. прав си.. човек да го е страх да отиде на море..
  • 3 Христо Ковачев

    2 4 Отговор
    ОСОБЕНО КАТО НЯМАШ ПАРИ НА МОРЕ СИ Е СТРАШНИЧКО