Last news in Fakti

21 Януари, 2023 16:50 1 296 12

Нелегална вълна! САЩ с рекорден брой незаконни мигранти при управлението на Байдън

  • сащ-
  • мигранти-
  • мексико-
  • джо байдън

Извънредният наплив дойде малко преди Белият дом да въведе мерки на 5 януари срещу влизането на кубинци, хаитяни, никарагуанци и венецуелци

Нелегална вълна! САЩ с рекорден брой незаконни мигранти при управлението на Байдън  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръстът на пристигащите от Куба и Никарагуа на границата на САЩ с Мексико през декември доведе до най-големия брой незаконни опити за пресичане на границата, регистриран през който и да е месец от президентството на Джо Байдън. Това съобщиха в петък властите, цитирани от NBC.

Извънредният наплив дойде малко преди Байдън да въведе мерки на 5 януари срещу влизането на кубинци, хаитяни, никарагуанци и венецуелци.

Властите на САЩ са спрели 251 487 пъти мигранти по мексиканската граница през декември. Това е със 7% повече от 234 896 пъти през ноември и с 40% повече от 179 253 пъти през декември 2021 г., съобщи митническата и гранична служба.

Кубинци са били залавяни близо 43 000 пъти през декември, което е с 23% повече от ноември и повече от пет пъти за същия период на миналата година. Никарагуанците са спрени повече от 35 000 пъти, което е с 3% повече от ноември и повече от два пъти спрямо декември 2021 г.

Още мигранти са спрени и от Еквадор и Перу.

Притокът от Куба и Никарагуа направи Ел Пасо, Тексас, най-натоварения от деветте сектора на граничния патрул на мексиканската граница за трети пореден месец, в седмиците преди посещението на Байдън на 8 януари, първото му посещение на границата като президент.

Броят на пристигналите венецуелци остава далеч под върховете през септември, когато южноамериканската страна беше втората най-голяма националност на границата след мексиканците. През октомври САЩ се съгласиха да приемат до 24 000 венецуелци под хуманитарно условно освобождаване, докато Мексико се съгласи да приеме обратно същия брой, които са влезли в САЩ нелегално и могат да бъдат експулсирани съгласно правило от епохата на пандемията за отказ от права да търсят убежище на основание предотвратяване разпространението на COVID-19.

Байдън каза този месец, че САЩ ще приемат до 30 000 души на месец под хуманитарно условно освобождаване от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела, позволявайки им да живеят и работят две години, ако кандидатстват онлайн, платят самолетни билети и намерят финансов спонсор. В същото време Мексико се съгласи да приеме обратно същия брой от тези четири държави, които влизат незаконно в САЩ и могат да бъдат отстранени съгласно правилото от ерата на пандемията, известно като дял 42.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Красимир Петров

    3 10 Отговор
    Където и да управляват комунисти,вредите за държавата са пагубни

    Коментиран от #6

  • 3 Сатана Z

    14 1 Отговор
    И там нелегалните трафиканти правят пачки,но оградата между България и Турция им боде очите.

    Z
  • 4 Последния Софиянец

    13 0 Отговор
    Сигурно и граничарите са на възрастта на Бай Дън и заспиват на поста.
  • 5 Сириус прес

    1 0 Отговор
    Луната е куха като главата ми.
  • 6 Боклук

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "Красимир Петров":

    България е доказателство,че Московските комунисти изградиха държавата за 45 год.,а наследниците им превили гръбнак пред Вашингтонския обком за 33 години успяха да унищожат 30% от населението ни и почти цялата индустрия,като превърнаха територията в бит пазар където всеки си изхвърля негодната за консумиране стока.Дори и нелегалните ни заобикалят с погнуса.

    Коментиран от #10

  • 7 ТаУмВзе

    17 2 Отговор
    По принцип краварчето е Нелегален мигрант, избил местното население. Но карай!
  • 8 Мдаа

    10 0 Отговор
    При управлението на другаря Байдън всичко се превръща първо в комедия, а после в трагедия ! А пък в Русия, за разлика, преходът е от криминална драма към психо-трилър !
  • 9 По-добре латиноси, отколкото

    2 6 Отговор
    афроамериканци, ЛГБТИ, рушляци и тем подобная ....
  • 10 Возми себя

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Боклук":

    в руки ! Стига си пил "тройной"!
  • 11 баба ти от Пловдив

    2 0 Отговор
    и 32 трилиона дълг и ДЕФОЛТ! който го правеше на България и на всички държави в света!
  • 12 Бай Дъно

    2 0 Отговор
    При управлението на левия заспал "събуден" Бай Дъно, Америка удари дъното!