Last news in Fakti

25 Януари, 2023 16:55 1 496 46

Кулеба: Страните, които имат танкове "Леопард 2", да изпратят колкото се може повече от тях

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • европа-
  • танкове-
  • министърът на външните работи на украйна-
  • дмитро кулеба-
  • танкове леопард 2

Украинският външен министър призова страните, които разполагат с танкове "Леопард 2", да изпратят колкото се може повече от тях

Кулеба: Страните, които имат танкове "Леопард 2", да изпратят колкото се може повече от тях - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба днес призова всички страни, които притежават танкове "Леопард 2", да "предоставят колкото се може повече от тях", за да помогнат на Украйна да отблъсне руската инвазия, предаде Ройтерс.

"Ето че танковата коалиция беше сформирана. Всички, които се съмняваха, че това някога може да се случи, сега видяха: За Украйна и нейните партньори няма невъзможно", написа той в "Туитър". "Призовавам всички нови партньори, които имат на служба танкове "Леопард 2", да се присъединят към коалицията и да предоставят колкото се може повече от тях", написа още Кулеба.

Междувременно правителството в Киев поиска от западните си съюзници да му предоставят и бойни кораби и подводници, предаде ДПА. "Нуждаем се от бойни кораби, за да защитим бреговете си, ние имаме много дълъг бряг. Ще ни трябват и подводници, за да предотвратим опасността от нова морска атака от Черно море", заяви днес заместник-външният министър на Украйна Андрий Мелник пред германската телевизия Ер Те Ел. Обещаните танкове трябва да бъдат само първата стъпка, добави Мелник. Според него войната няма да свърши скоро.

Мелник каза и че Украйна се нуждае от подкрепления за своите ВВС. Германия би могла да помогне например с изтребители "Торнадо" или "Юрофайтър", каза той. Той поиска от германския министър на отбраната Борис Писториус да "прояви лидерство" по този въпрос.

Украинският посланик в Германия Олексий Макеев изрази своята радост по повод информацията за сформиране на "голяма танкова коалиция" и очакваната доставка на германски танкове "Леопард 2". "Тези танкове ще ни помогнат да отблъснем руската офанзива и да освободим нашите окупирани от Русия територии и народ", заяви той по време на посещение в Хамбург днес. "(Надявам се), че нашите момчета скоро ще посрещнат тези котки в Украйна" добави той, заигравайки се с думата леопард.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тевтонските

    65 8 Отговор
    Сезал щи пратят от Кремъл за теб и Зеленски
  • 2 Русофил

    7 69 Отговор
    Капка по капка до вълна, която ще отмие руснаците.
  • 3 Гориил

    55 4 Отговор
    Семейство Кулеба активно изтласква от играта действащия президент на Украйна. Дрогираният временен работник не успява да отблъсне заплахата и да се защити.
  • 4 Антон

    66 6 Отговор
    А жива сила не искате ли, просяци долни?

    Коментиран от #46

  • 5 Сирене

    48 5 Отговор
    Скрап ли им трябва?
  • 6 сащисан

    62 5 Отговор
    Врякането за поражението на Украйна повдига въпроса за продължаващото съществуване на хегемонията на САЩ. Този въпрос обаче е на дневен ред от една година, тъй като целият колективен Запад в лицето на НАТО не може да направи нищо с Русия, която му се противопоставя абсолютно сама. Нещо повече, НАТО автоматично ще се разпусне заради провала, ще започнат граждански протести в целия Запад. Неизбежната победа на Русия в този сблъсък ще бъде фактор за глобалната промяна. Светът ще бъде възстановен. Съединените щати ще престанат да бъдат световния жандарм.

    По цялата линия на фронта сме свидетели на тежка ситуация за Въоръжените сили на Украйна. Деморализацията на противника се вижда с просто око. Насилствено изоставените на фронта украински бойци не искат да се бият и се връщат назад.
  • 7 Сократ

    46 3 Отговор
    Няма ли кой да го прати тоя при Бандера?
  • 8 Жреца на Ботунец

    8 44 Отговор
    Е,ние нямаме.Но благодарение на Кака Корнела изпратихме десетки Т-72,които също громят руските окупатори.Заради комунделите,начело с мазният путлерастки парцал Радев,сега ще си кърпиме вехтите съветски консерви,а можехме миналата година да ги изпратиме всичките в Украйна в замяна на по-модерни западни машини.Но,вече е късно.Всичко отива за Украйна,а за нас-сещате се какво.
  • 9 Хахаха

    31 3 Отговор
    Ех, ако държавния апарат работеше в туитър само.. Хабене на символи реално.. Месеци, може и година докато дойдат тия танкове, а остават едно 140-150 000 жални войничета само.
  • 10 Ха-ха

    32 2 Отговор
    Ей сага, веднага! Пускат ги по коловоза на надоле директно у Киев на плаца! 😁
  • 11 Пич

    37 4 Отговор
    Украински танков екипаж 2
    Докарват германски и американски " чудеса " за украинците.
    Водачът обикаля , и се чуди , къде е дупката за манивелата , с която се пали тази пущина ! Заключава - Аха , с бутане става работата !
    Мерача гледа като индианец в дулото , после над него , под него , и констатира - а бе , това няма мерник !
    Пълнача , опитвайки да натъпче гюле в цевта , важно и компетентно устаноява
    - мама... и модел , не отговаря на украинските военни стандарти за гюлета !
    Командирът соломоновски :
    - Абе , дали да не ги продадеме тези боклуци , на някои балъци , и да възираме към Полша ?!

    Коментиран от #33

  • 12 писна ми от тоя

    2 41 Отговор
    Тия руснаци вкараха пак нормалните хора във параноя и страх. Как тая държава не можа да стане нормална. От пиенето ли е. Заради комунизма ли се изкривиха. Какви са тия анексии какви са тоя простотии. Хем се излагат,хем карат хората да ги мразят от страх. Как може да си избиваш роднините. Какъв човек трябва да си. Тия път напред нямат вече. Тази война и да я спечелят и да я загубят. Няма абсолютно никакво значение.

    Коментиран от #34

  • 13 Откликвам

    38 2 Отговор
    Добре Кулеба! Имам два танка Леопард 2 на картинка! Кажи къде да ти ги пратя?

    Коментиран от #41

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тра-ла-ла

    36 1 Отговор
    Сега или веднага? Тия верно взеха да си мислят, че някой го е еня за Украйна.
  • 16 свидетел

    30 1 Отговор
    все повече става ясно, че сблъсъкът в окраина влиза във втори етап и е един експеримент на боеспособността на руското и натовското оръжие . това вече е фаза, при която няма идеология , а само бизнесинтереси. жалко за братята славяни! явно са супер тъпи , за да уйдисват на акъла на англосаксонските кръвопийци и техните маши и не обръщат автоматите.....всеки глупак заслужава съдбата си !
  • 17 Ццц

    31 1 Отговор
    Тома Биков от Украйна даже вече не се и моли. Направо казва кой какво да дава да го разсипят руснаците. Много нагли..
  • 18 Сократ

    31 1 Отговор
    Не знам как върви демилитаризацията на уклайна, но на нато върви с пълна сила.
  • 19 Анти-маймунсща

    33 1 Отговор
    Това унизително презрение, с което се обръщат към западните лидери е, защото са шабес-гои, почти всички от тях напълно невменяеми и слабо грамотни, а самото ръководство на Украйна е от горе до долу евреи.
    Подвикват им на западните лидери като на улични песове - "ей, ш, дайте ни танкове, дайте ни самолети"
    Оправдано е отношението им и презрението като към труженички от околовръстното
  • 20 Хммммм

    26 0 Отговор
    "Украинският външен министър призова страните, които разполагат с танкове "Леопард 2", да изпратят колкото се може повече от тях"....Някой явно го е излъгал, че "Леопард 2" горят по-слабо от другите танкове. И Абрамса и другите железа ще си минат по реда и ще останат като опушени паметници в украинските полета. При съвременните преносими противотанкови ракетни установки е просто самоубийствено да тръгнеш с танк. Отвсякъде може да те пернат с някой ръчен гранатомет и ставаш на русенско варено вътре в танка.
  • 21 баба Гица

    28 0 Отговор
    Ние вече започнахме да събираме капачки за Зеления.
  • 22 Хариет Бичър Стоу

    26 0 Отговор
    Ще пиша нова книга - Чичо Самовата кулеба.
  • 23 Лека

    21 0 Отговор
    Кораби, подводници? Чудя се къде ще се крие управляващата "демократична" върхушка, когото руснаците смажат "обединените демократи" на украинското игрище...

    Коментиран от #29

  • 24 Кулеба...!

    16 0 Отговор
    И с екипажа,...с екипажа...!
    Че нашите галоши хич ги няма с усвояване на матриАла...!
    Нито английски знаят,нито имат компютърна грамотност...!
  • 25 артишок

    12 0 Отговор
    Имаме бе, имаме два леопарда, 3 фазана и 4 лебеда в зоологическата, пращаме ти ги по еконт.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ами

    14 0 Отговор
    излезе статистика че леопардите в колективния запад са 2400, даите ги всичките на кулеба и поръчайте нови може и американски, че на американците ще им падне тавана на дълга на главите - така хем помагате на любимата украйна хем на сащ
  • 28 От страни

    9 1 Отговор
    Давай железо за окраинските брачеди - има да издават......Ухааа.
  • 29 А бе то убуу,ама...

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лека":

    Не останаха украински бойци,които да ги управляват...!Всеки ден...- колосални жертви на фронта...!А краварите,немците и французите,не искат да пипат нспудрените си рейнджърчета,които стават само за манекени,но не и за сурови бойни битки...!
  • 30 Фашагите от Укрия ще строят гробище

    14 1 Отговор
    За танкове леопард 😋! Ненормални краварски марионетки!
  • 31 Кретен

    15 1 Отговор
    Този бурсук се държи сякаш е на пазара и иска от картофите колкото може повече, но разбира се и без да плаща. Егати безкрупулния нахални.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 От страни

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    В Украйна го расказват вицове зв двата кума. Единия кум си копал картофа и намерил съндък с снаряди. Провикнал се е: Куме, глей кво намерих. Кума му казва: Имам оръдие скрито дай да гръмнем. Първия пита: Накъде ще гръмим. Втория казва: по съвета. Изкарали оръдието насочили към съвета, слагат снаряда а той е по голям калибър. Единия вика: Нищо куме, дръж го така а аз ще люсна с варията да го вкарам в цевта. Единия държи, другия люска, страшен трясък, голема яма вместо оръдието. От единия край на ямата мърда земята излиза единия кум, от другия край на ямата другия кум. Първия пита: Жив ли си? Оня отговаря: Да ма ми е откъснало ръцете, а ти? - Откъснало ми е краката.... Нищо, представи си кво става там в съвета...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 🇧🇬🇪🇺💯

    13 1 Отговор
    Чехия заяви категорично че няма да изпрати своите танкове Леопард на Украйна❗️
    За Чехите опитът от Втората Световна е основен в случаят❗️
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Механик

    2 1 Отговор
    Зам-шефа и полубог на тоя свят НАРЕДИ! Изпратете ми танкове- каза той и не търпи "ама ние така.... ,а ма ние инак"
    Сутрин главния шеф и НАДбог заповядва, вечер той си почива, а на негово място идва зам-шефа.
  • 41 Ей сега

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Откликвам":

    Ще ти даде линк. Картинката в какъв формат е?
  • 42 Кулеба

    9 0 Отговор
    "Кулеба: Страните, които имат танкове "Леопард 2", да изпратят колкото се може повече от тях. "
    Забравил си да добавиш към танковете и думичката Пари.
  • 43 Ами самолетоносачи

    6 0 Отговор
    Защо не искаш? С тях току виж си уплашил и Китай.
  • 44 Идиот

    6 0 Отговор
    Тези боклуци се молят за прилагане на голямата тупалка по главите им .И да намали населението на тази измислена държава няколко пъти.И ще получат чували за останките от труповете си.Да почистим боклука от руската територия Украйна.
  • 45 Ицо

    4 0 Отговор
    Аман от тия просяци
  • 46 В България

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Вече търсят желаещи..
Новини по държави: