27 Януари, 2023 10:30 1 411 30

Пакистан договори евтин петрол от Русия

  • русия-
  • пакистан-
  • петрол-
  • мусадик малик

Пакистан започна изготвянето на цялостен план за енергийна сигурност. Той предвижда внос на суров нефт, втечнен природен газ (LNG), тръбопроводен газ и други горива от Русия

Пакистан договори евтин петрол от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Пакистан ще започне да купува суров петрол от Русия през април, след като договори всички търговски условия за вноса му, включително плащане в пакистанска национална валута. Това съобщи Мусадик Малик, държавен министър на петрола на Пакистан, цитиран от ТАСС.

През март всички търговски условия на споразумението с Русия ще бъдат договорени, след което руският евтин суров петрол ще започне да тече към Пакистан през април. Това ще бъде от полза и за двете страни, допълни министъра.

Пакистан договори евтин петрол от Русия
Снимка: Shutterstock

В съответствие със споразумението с Русия, Пакистан започна изготвянето на цялостен план за енергийна сигурност. Той предвижда внос на суров нефт, втечнен природен газ (LNG), тръбопроводен газ и други горива от Русия.

По думите на Малик доставките на достъпни цени ще подобрят енергийната сигурност на Пакистан. Той добави, че през следващия зимен сезон Пакистан ще може да закупува втечнен газ от две руски компании, определени от руското правителство.

Пакистан договори евтин петрол от Русия
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ..,,,,,,,,,,,,,,,,,

    36 11 Отговор
    на нас пък ще ни докарат скъп от САЩ щото сме много богати и се чудим къде да харчим тези пари

    Коментиран от #7

  • 2 Русофил

    17 28 Отговор
    Ключовата дума е евтин. Няма паре за руснаците и от Пакистан

    Коментиран от #29

  • 3 смърфа

    30 11 Отговор
    а така - тарамбуките ще си карат колите с евтин бензин , а ние ще го ядем на три ката - скъпотия до шия....заради ония - оттатък атлантика. ама винаги е така - покажат ли се дулата , търговията се срива и настава скъпотия , хората теглят

    Коментиран от #5, #19

  • 4 Сега

    28 9 Отговор
    Сага САЩ и ЕС и Зеленски ще кажат че Пакистан е не приялска.държава на.запада.Браво на Русия .
  • 5 стефанов

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "смърфа":

    Нали виждаме руският петрол колко евтин .. чудят се ония във парламента как да му свалят цената а за печалбите на лукойл да не говорим.

    Коментиран от #25

  • 6 Смешници

    27 6 Отговор
    Преди да поднасяте фактите четете ,Русия ще изнася петрол и селскостопански продукти за Пакистан и Мексико и не за пари а за бартер и подкрепа ,но кой да чете .Преди дни Педро президента на Мексико каза ясно ,че още миналата година са имали уговорка с Русия ,но САЩ е наложил забрана и познайте какво е станало ,същата продукция е влезнала от САЩ на 4 пъти по скъпи цени и тази година Мексико няма да се съобрази със забраните на САЩ и първите кораби вече разтоварват тази продукция .И Факти не е лошо да четете от време на време преди да пишете поредната пропаганда .За 2022 държавите закупили май много втечнен газ от Русия са :1.Саш 2 Китай 3 Испания .Познайте на какви цените газта влиза във Европа .

    Коментиран от #9, #15

  • 7 аааа

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "..,,,,,,,,,,,,,,,,,":

    На нас и от Луната да ни го докарат, пак излиза по-евтин от това да го купуваме директно от Русия, дори и пак да е руски.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 аааа

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Смешници":

    Ами за да си купят САЩ газ от Русия, със сигурност им е излязло по-евтино от това да го добие в собствените си находища, при положение, че САЩ е най-големият производител на природен газ в света.И това е като включиш транспорт, мита, акцизи... всичко. С две думи - купували са го на пълна безценица.

    Коментиран от #16, #27

  • 10 Мнение

    19 7 Отговор

    До коментар #7 от "аааа":

    Това на база на какви анализи го изцвъка?!
    Досущ като Кирчо и Кокорчо - щели да купуват "демократичен" газ от Гърция Турция и Азербайджан (нищо, че последните също водят война), но с лееееекинката подробност, че "алтернативния" газ от посредниците е с произход Русия, но пък има бонус - 30% надценка?!

    Евроатлантическата пасмина, трябва да бъде прогонена от България!!! Вредна и опасна е за нашия народ и държава!!!

    Коментиран от #28

  • 11 Шейтан

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Крымчанин":

    Чакам те при мен скоро
  • 12 Мдаа

    5 13 Отговор
    И както обикновено, цените ще "останат тайна", защото руЗЗките другаре не смеят да кажат колко "изгоден" е пакистанския ... :))) Иначе ще "продават" обаче на себестойност :)))) Едно време СССР така се срина - "продаваше" на сателитите си, срещу политическа зависимост и най накрая банкрутира, а сателитите им се откъснаха от тях. Процеса е бавен, но сигурен.
  • 13 Глупаци

    7 4 Отговор
    Браво бедните страни печелят а рузия продава на безценица, всички са доволни.
  • 14 Ама

    4 14 Отговор
    Утре Индия да не им каже, щом родавате на Пакистан и то за без пари - спираме да купуваме от вас. Ушанките превърнаха суровините в средство за шантаж, така че те са си виновни, че сега се обърна срещу тях.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сандо

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "аааа":

    Умнико, купуват го на нормални цени,а го продават на Европа 3-4 пъти по-скъпо.Толкова е просто,че само продажници и роби могат да се съгласят с това.
  • 17 стоян георгиев

    3 10 Отговор
    Голем успех сменяш Германия с Пакистан като клиент у се хвалиш .евалата путлераси вие сте номер едно.

    Коментиран от #23

  • 18 Сандо

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ама":

    Няма да каже.За разлика от Англия и САЩ , Русия направи много за подобряване на отношенията им и резултатите са налице.
  • 19 Дедо Медо

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "смърфа":

    Че ти пък кога си карал евтино гориво бе? Даже по Тошово време горивото си бе баят скъпо..айде и не ми излизай с номера, че е било по 15стинки...щото когато е било, ти си бил още наливен..
  • 20 Сирене

    9 0 Отговор
    Тоест И Пакистан договори евтино гориво от Русия.. Скоро всички Афганистан, Пакистан, Мианмар т. н. ще станат по развити държави от България.
  • 21 Експерт

    1 6 Отговор
    Интересно..тоя нефт как ще го транспортират..по ВиК мрежата ли..за газа явно са намерили решение- наливен, в шишета по 1,5л. На такива фейлетони само шараните се ловят..

    Коментиран от #30

  • 22 Смех !

    5 1 Отговор
    Ганьо няма и пръдня в гащите,ама разбира от всичко !
  • 23 горски

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Пакистан е с 220млн население .Не харчи колкото Германия,но си е сериозен пазар,и то не толкова придирчив.
    Руснаците ще си намерят пазари,не ги мислете.Губещите сме ние и ЕС.

    Коментиран от #24

  • 24 Хасковски каунь

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "горски":

    Горски,
    ние може да се насЕреме, ама няма да се изложим.
  • 25 незнайко

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "стефанов":

    Руския петрол е евтин за тези които не го купуват през ТРИ РЪЦЕ ! БЪЛГАРИЯ си отряза клона като се обяви срещу Русия и се съгласи със санкциите на САЩ ! Сега ще разберем какво значи капитализъм в действие , приложен от Кирчо и Кокорчо.
  • 26 Пакистанец

    1 4 Отговор
    Много често руския петрол върви с бонус, танкове и артилерия.
  • 27 Яне Сандански

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "аааа":

    За сметка на Европа нали?:))))
  • 28 Ватник,

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    има си онлайн графики за борсови цени, средни цени за ЕС, цени за всяка държава , по години ....
    От години за България цената за газ са винаги минимум 30% по високи от средните за ЕС , а има периоди по 65%. Единствения период, в който цената на газът е по ниска от борсовата е при управлението на Кирил. В момента при Zеления чорап, отново цената е по висока от борсовата ... Защо ли ??!!!
    Всеки може да си намери информацията с няколко клика.
  • 29 И за майка ти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    нема паре ама ходи на магистралата.
    А без хич?
  • 30 Мухаа,хаа!

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Експерт":

    Какви фейлетони ти напъват под гуглата.Както посочва един от фрумците: Чети бре гугло,чети! Ще ти поясня,защо не е фейлетон.Руснака,китаеца индиеца вече имат готов проект за директна връзка през тръбна система.Проект,който и Пакистан приема с удоволствие.И всеки един от участниците,ще се разплаща в собствена валута.Огромна печалба само от там- няма превалутиране,няма петродолар.Само тези трима супер потребители( Китай, Пакистан+ Индия) са почти 3 милиарда население.Но не само население,а имат и мощна икономика,промишленост, технологии във всяка сфера.За такъв проект китаеца с неговата работоспособност,плюс неограничен ресурс на метали,работна ръка и в трите държави,ще опънат" трасето за две години - максимум.Руснака му стига този пазар,дори ще му бъде в повече.Но Европа без руската газ,нефт е за никъде.А ние- тарикатите къде отиваме с нашенското дръвчене? Вчера руската Дума, разглежда проблема с Лукойл.И ще му ударят кепенците в близко време,заради износ на дизел и други нефтопродукти към Украйна.Та ти тук гледай,какво ни очаква,ако затворят Нефтохим.От къде,дизел,бензин,другите нефтопродукти? Ще разчитаме на внос вероятно.Но на какви цени,ксто минат през поне три ръце.