Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Януари, 2023 12:00 1 848 27

ЕС: Русия измества фокуса на войната към НАТО и Запада

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • ес-
  • нато -
  • запада -
  • стефано санино

Стефано Санино – генерален секретар на Европейската служба за външна дейност, защити германските и американските доставки на военно оборудване за Украйна

ЕС: Русия измества фокуса на войната към НАТО и Запада  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Високопоставен представител на Европейския съюз каза днес, че Русия е извела войната си срещу Украйна "на друг етап", като извършва безразборни атаки срещу цивилни и невоенни цели и разкритикува Москва, че е провокирала неотдавнашните решения на Германия и САЩ да изпратят модерни танкове на Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Стефано Санино – генерален секретар на Европейската служба за външна дейност, защити германските и американските доставки на военно оборудване за Украйна и разкритикува руския президент Владимир Путин, затова че води война срещу НАТО и Запада.

Още новини от Украйна

Санино даде пресконференция в Токио в рамките на азиатско-тихоокеанската му обиколка. Той каза че Путин "е преминал от концепцията за специална операция към настояща концепция за война срещу НАТО и Запада".

Той каза, че доставките на германски и американски танкове целят да се помогне на украинците да се защитят във войната, а не, за да се превърнат в нападатели.

"Мисля, че най-новото по отношение на оръжейните доставки е просто развитие на ситуацията и на начина, по който Русия започна да прехвърля войната в друг етап", посочи Санино. Той добави, че Русия вече извършва "безразборни нападения" срещу цивилни и градове, а не срещу военни цели"

Самият ЕС не прехвърля войната на друг етап, а "само дава възможност за спасяване на живота на хора и позволява на украинците да (се) защитават от тези варварски атаки", подчерта Санино.

Представителят на ЕС беше тази седмица в Япония за обсъждане на по-нататъшното укрепване на сътрудничеството между общността, Япония и други азиатско-тихоокеански държави, изправени пред нарастващи предизвикателства, които засягат и региона, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    53 4 Отговор
    Режисьорът отвъд океана стоеше и пляскаше с ръце, той като змия ловко измами лековерните украинци, които вярваха в рая в Европа. В резултат на това змията стана по-богата, по-силна, огъна всеки сам и започна да диктува условията си на всеки, който не е съгласен, сега експлозия на Северен поток, санкции в името на просперитета на Америка, нарушаване на всички договори и споразумения в името на Америка. Краят е близо, скоро няма да има Европа. Украинците, наивно вярващи в змията, загубиха страната, хората, индустрията, православната вяра, бъдещето
  • 2 Иван

    43 5 Отговор
    В Едем имаше рай, Адам и Ева живееха заедно с животни. Имаше достатъчно от всичко. Появи се змия и започна да подбужда да ядат плодовете на забраненото дърво, каза: ще станете като богове!……. Руснаците живееха приятелски с украинците, смятаха се за братя, но се появи змия и започна да подбужда, че украинците са велики, копачи на Черно море, предци на славяните, най-древната нация, живяла под гнета на Русия и Украйна, започна да скача площадите, искайки свобода и ЕС, желания Рай, оплювайки брат си, отричайки се от вяра и история, в името на айфони, телевизори, комфорт. Историята е тъжна. Тогава помислете сами.

    Коментиран от #25

  • 3 Иван

    44 4 Отговор
    като сложиха саксии на главите си, украинците започнаха да скачат по площадите, призовавайки да избият всичко руско, изгориха живи хора в Одеса, започнаха АТО под командването на Турчинов през 2014 г. срещу дисидентите в Югоизтока, нарекоха братята си не -Славяни, наречени монголи, колорадски бръмбари, забраниха всякаква литература на руски и руски писатели, композитори, художници, пренаписаха историята и накрая, напълно обезумяла, Украйна започна да заплашва да взриви електроцентрала и да затвори водопровод към Крим. Една малка част от написаното е достатъчна, за да изтрие Украйна от картата на света

    Коментиран от #7

  • 4 Вашето Мнение

    37 4 Отговор
    Както стана ясно украйна ще получи .0,000000000 хамерикански танкове в необозримо бъдеще.

    Коментиран от #26

  • 5 Анти-маймуна

    11 16 Отговор
    Ако т.нар. "Путин" започне да обстрелва западните доставки и ж.п. линиите, войната ше спре. И т.нар. "Путин" го знае... Затова не ги удря, Ротшилдите не му позволяват. Не му дават и да удря центровете на командяане и Радата.

    Коментиран от #13, #21, #27

  • 6 Делю Хайдутин

    7 0 Отговор
    Дай боже!
  • 7 Вашето Мнение

    37 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Тогава там имаше един български мисир, никито дойнов от нова, хилеше се, докато гледаше подскачащите по площада шебеци.
  • 8 долу ес

    28 3 Отговор
    ти глей да се фокусираш през далекогледа как Булавата идва след Кинжала в задн и ка ти....

    Коментиран от #23

  • 9 ТаУмВзе

    22 3 Отговор
    Тия от улав Зор ще гризнат Хиперзвуковия Ядрен Фокус резко!
  • 10 Ха ха ха ха ха

    29 3 Отговор
    Тия марионетки у Брюксел са с по сериозен Алцхаймер и от Джото... :)))
    Само преди няколко дни Бербок в прав текст каза :-"Ние (страните от ЕС) водим война срещу Русия, а не един срещу друг помежду ни"!
  • 11 Сандо

    19 2 Отговор
    Стефано да се готви за посрещане на нечакани гости.,На танкове!
  • 12 Санино крадецът

    21 1 Отговор
    вика "дръжте крадеца!"
  • 13 Хммм

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Анти-маймуна":

    И защо да ги удари? Не е ли по добре да ги издои? Защото реално е това! Яко доене на колективните... Ще ги изцоца до край.... И тогава ще приключи този конфликт... А изцоцаните ще кършат ръчички.....и ще се молят това да е само сън....

    Коментиран от #16

  • 14 11111

    22 3 Отговор
    Ама какво бръщолеви тоя?

    "Той каза, че доставките на германски и американски танкове целят да се помогне на украинците да се защитят във войната, а не, за да се превърнат в нападатели."

    Украинците нали нападат в момента? Нали си отвоюват територии? Нали подмосковието е вече украинско? А скоро и Урал?

    Ама какви врели-некипели дудне тоя?! Нападения му е майката; напред към Урал!!!
  • 15 Г.Георгиев

    27 2 Отговор
    Тези европейски "представители", ненормални ли са или нас ни вземат за глупави ?

    "Колективният" запад, съставен от САЩ, Великобритания и подчинените им държави изпраща оръжия и наемници в Украйна, а сега се правят на ощипани, че Русия се готвела да воюва срещу този "колективен" Запад.

    Руската военна техника не е на американската граница.
    Тогава какво правят САЩ в Европа и защо ни тласкат към световна война ?

    Кой в агресора ?

    САЩ били готови години наред да изпращат оръжие в Европа.

    САЩ, защо не вземат да си воюват срещу Русия, откъм Аляска, ами са ни избрали нас европейците за пушечно месо ?
  • 16 Анти-маймуна

    4 17 Отговор

    До коментар #13 от "Хммм":

    Голям мозък си, гениално. 100 000 руски войници на небето кучетата ги яли
  • 17 Ес и нато

    19 2 Отговор
    Изместват войната към себе си
  • 18 Наблюдател

    13 0 Отговор
    Хахахахаха ха хахахахаха още от началото аз знам че целта на нато и САЩ е Русия не о ранното както се опитват да го изкарат сега ама айде има някакви които ще ви повярват хахахаба

    Коментиран от #22

  • 19 Дядя

    22 2 Отговор
    На кой да напомним?-""Водим война срещу Русия, а не един срещу друг", каза днес Бербок пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург."
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 акъл

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Анти-маймуна":

    Ще спре войната, точно така, защото много бързо руската шлака ще бъде елиминирана при такъв сценарий.
  • 22 акъл

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    затова никой не е нахлул в руска територия, защото целта им е да го направят... почти схващам логиката
  • 23 Диамантената ръка

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "долу ес":

    Идват като "Армата" на парада на Червения площад, с репатрака...
  • 24 От страни

    1 0 Отговор
    Абе дядя Володя, посочи един остров в океана дето е без жители и кажи на тия пустиняци по кое време да го наблюдават и го изтрий от картата с некой Посейдон. Щото тия боклуци май забравиха кво става през 45-та. Как се правят на ударени, все едно че не разбираме че в украйна има войски на НАТО и НАТО дава оръжията - що па да не смятат русняците че воюват с НАТО?
  • 25 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Остана да ги питаш "Каин, къде е брат ти Авел?" А след него идва въпроса: "Авел, къде е брат ти Каин?" Ако ме разбираш, де...
  • 26 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето Мнение":

    Абе некви стари бракми ще им дадат без броня, без динамична защита, без резервни части. Как го разбирам фатката беше да дадат малко старо жилязо за да натиснат Шолци за леопардовете.
  • 27 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анти-маймуна":

    То центровете за приемане на решенията не са в Радата и не са на Банковая а са в Ленгли.
Новини по държави: