Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Януари, 2023 13:09 1 607 20

Франция не разполага с достатъчно танкове "Leclerc" за доставка на Украйна

  • франция-
  • леклер-
  • танкове-
  • украйна-
  • доставка

Френските танкове са "колкото силни, толкова и крехки“ и изискват много логистична подкрепа за разполагане

Франция не разполага с достатъчно танкове "Leclerc" за доставка на Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Франция не разполага с достатъчно танкове "Leclerc" за доставка на Украйна, съобщава националният ежедневник "Le Monde".

Въоръжените сили на Франция разполагат с 226 танка, което според Генералния щаб "е изключително ограничен запас". В същото време "само 60% от тези бойни машини се използват, а останалите 40% са за учебни цели“. Освен това компанията "Nexter" не е произвеждала "Leclerc" от 2008 г. насам, така че "всяка доставена на Украйна машина не може да бъде заменена с нова“, докато основният танк от новото поколение MGCS (Main Ground Combat System), който ще замени "Leclerc", според вестникът, не се очаква преди 2040 г.

Френските танкове са "колкото силни, толкова и крехки“ и изискват много логистична подкрепа за разполагане, уточни източник на изданието. Въпреки сходството с другите западни машини, те имат различни характеристики, "което затруднява Украйна да ги поддържа в работно състояние“.

"Затова украинците предпочитат германския "Leopard". Колкото повече танкове от един и същи модел имат, толкова по-лесно ще им бъде да ги използват“, допълни източник. В европейските армии има около 2000 германски танка, което "със сигурност е най-големият брой в Европа“.

На 22 януари на съвместната пресконференция с канцлера на Германия Олаф Шолц, президентът на Франция, отговарящ на въпроса за възможностите за поставяне на танкове "Leclerc" в Киев, заяви, че "нищо не е изключено". Като друго условие за доставките Макрон подчерта, че те не трябва да отслабват отбранителната способност на самата Франция, предаде "Фокус".

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 13 Отговор
    ЗЛЕНСКИ е психопат

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Объркано Атлантиче

    28 9 Отговор
    Хърватският президент Зоран Миланович:

    Германският външен министър каза завчера в Страсбург, че трябва да сме единни, защото сме във война с Русия. Цитирам: „Воюваме с Русия“. Аз не знаех това. Може Германия пак да воюва с Русия, тогава успех, може би ще стане по-добре от преди 70 години. Е, ние не сме във война с никого. И не знам как танковете ще помогнат на Украйна. Може би ще помогнат, а може и да изгорят като в Ирак. Ние няма да обмисляме нещо подобно и моля, приемете го сериозно. Аз самият ще настоявам за това, докато мога.

    Коментиран от #14

  • 4 Сандо

    9 4 Отговор
    А,не така! Къде отиде натовската и евроатлантическа солидарност?
  • 5 Нино

    6 8 Отговор
    Ааааа, баболюба пак работи за Путин. Преди месец питаше: "какви гаранции да се дадат на русия?". Гаранции на кървавия диктатор? На агресора, който убива цивилни жени и деца, който не спазва договори, който нападна суверенна държава? Какво се чудя, достатъчен е факта, че макрон по своя воля живее с бабишкера...за да се съди за менталното му здраве.
  • 6 Мммда

    15 0 Отговор
    То след тия масови протести, нормално е да се замислят каква позиция да поддържат. Явно са решили да пасуват.
  • 7 Соваж бейби

    14 5 Отговор
    Истина е тези танкове са малко и са за Франция ,както и много други оръжия които са за вътрешна бойна готовност,не се изнасят .Не би посмял Макрон да ги прати на комика или иска да тества гилотината в модерни времена ?Никой не е виновен че Украйна обяви война без нищо по долни гащи на просия !Залежалите и остарели оръжия свършиха а сега сметката и Русия да се взема нейният дял ,цирка да свършва вече че много писна на всички хора и държави.Само Зеля не знае на коя планета се намира,с мечти война не става !

    Коментиран от #8

  • 8 Лаврентий Берия

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Кога Украйна обяви война на Русия муно червенозадна?
  • 9 Лаврентий Берия

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Стига лиза ануZа на Путин бе, ще му го възпалиш накрая!
  • 10 О-краiнец

    10 2 Отговор
    хаха, лека по поле всички бият отбой! Клоуна на токчета ще реве довечера :)

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Е Бал Ю

    6 0 Отговор
    Камофлажен фешън за зелените танкове...по фън шуй!
  • 14 ето

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Объркано Атлантиче":

    това е президент, приеха ги и в еврозоната и в шенген, защото не се дупят, като нашите гнусни мекерета.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ИНЖ

    1 4 Отговор
    Абе в този важен момент - да прехвърлят 100 танка в Украйна и точка!!!
  • 17 Aло,Ало

    5 0 Отговор
    А мосю Льоклерк ще присъства ли на панахидата,?
  • 18 Хо хо хо

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Лаврентий Берия":

    Още един дъртофелник на хоризонта.Абе,старче,сега сме 2023 а не Хитлеровата 1941.
    С фашизмът е свършено .У нас също и се надявам да го разбереш по трудния начин
  • 19 Никой

    4 0 Отговор
    Горките французи какво ли имат ? Изградиха една илюзорна система френски укрепления " Мажино " на границата с Германия,Белгия,Люксембург ,Швейцария , Италия през 1930 г. и заявиха ,че е непревземаема. На 1 . 11.1939 г. Франция и Великобритания обявяват война на Германия след нападението над Полша. Тази война се нарича още " Странната война " една бутафория тъй като Франция не предприемат никакви въоръжени действия срещу Германия цели 8 месеца. След като с помоща на Съветския съюз , Гемания превзема Полша и,само за някакви си 30- 40 дни прегазва Франция. Франция и до ден днешен лицемерничи пред САЩ и Великобритания в благодарност за десантът в Нормандия. Дори молят американското командване първи в Париж да влезе воено подразделение водено от ген. Де Гол.
  • 20 петела

    3 0 Отговор
    Само кукорига Франция.Иначе е пълна 0.
Новини по държави: