31 Януари, 2023 11:50 746 4

Бразилският президент е готов да посредничи между Русия и Украйна

  • бразилия-
  • президент-
  • посредник-
  • украйна-
  • русия-
  • зеленски-
  • путин-
  • лула да силва

"Ако възникне необходимост да проведа разговори с Путин и Зеленски, съм готов да обсъдя усилията за мирно уреждане, няма проблем."

Бразилският президент е готов да посредничи между Русия и Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва заяви, че е готов да посредничи в преговорите между руския лидер Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски, ако е необходимо, съобщава ТАСС.

"Ако мога да помогна, ще помогна. Ако възникне необходимост да проведа разговори с Путин и Зеленски, съм готов да обсъдя усилията за мирно уреждане, няма проблем. Това, от което наистина се нуждаем, е да съберем група от достатъчно силни хора, които да бъдат уважавани на масата за преговори. И трябва да се ангажираме и с двамата", подчерта Лула да Силва на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц.

Бразилският лидер предложи и да се създаде широк международен формат на преговори, който би могъл да бъде подобен на Г-20, за обсъждане на мира в Украйна.

Той посочи, че вече е обсъдил това с Шолц и френския президент Еманюел Макрон и възнамерява да повдигне въпроса на преговори с президента на САЩ Джо Байдън през февруари, както и с китайския лидер Си Дзинпин през март, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    4 1 Отговор
    А между Америка и Сирия кой ще посредничи? Сирия още е окупирана?
  • 2 Объркано Атлантиче

    3 0 Отговор
    Ето цялото изказване, защото малкото от казаното е манипулация.

    Президентът на Бразилия Луис Инасио да Силва за отказа да прехвърли боеприпаси на Украйна: Бразилия не се интересува от прехвърляне на боеприпаси за използване във войната между Украйна и Русия. Бразилия е страна на света. В момента трябва да намерим онези, които искат мир. Тази дума е използвана много малко досега. Моето предложение е да се създаде клуб от страни, които искат да изградят мир на планетата. Бразилия е готова да даде своя принос. Светът има нужда от мир. Китайците играят много важна роля в това. Ако отида в Китай през март, искам да говоря за мира между Русия и Украйна с президента Си Дзинпин.
    Ако мога да помогна, ще помогна. Ако трябва да говорите с Путин или Зеленски, тогава съм готов да обсъдя опити за постигане на мир без никакви проблеми. Това, което наистина е необходимо, е да се събере група от онези, които са достатъчно силни, за да бъдат уважавани на масата за преговори. И трябва да седнете на масата и с двамата.
  • 3 Унгого Буба

    4 0 Отговор
    Нещо чувам, че и Африка не искали Франция там. Там нещо?
  • 4 Хан Аспарух

    1 0 Отговор
    Този социалист де Силва като стана президент веднага си предложи услугите. Този президент преди това беше осъден в Бразилия и малко лежа в затвора, но го помилваха, а сега като стана президент взе акъл да дава. Защо като е толкова умен беше осъден и лежа в затвора в Бразилия.
Новини по държави: