Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 21:30 4 665 8

Полярен студ се задава към Румъния

  • румъния-
  • студ-
  • сняг

Нощите и сутрините ще са мразовити, със стойности между минус 17 и минус 8 градуса, на места в котловините и планините до минус 20 градуса

Полярен студ се задава към Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Полярен студ се задава към Румъния, предупреждават метеоролозите. Студената вълна ще обхване страната от неделя (5 февруари) и ще продължи през цялата следваща седмица, съобщава сайтът Зиаре.

Максималните температури ще са между минус 8 и 2 градуса, като най-ниски ще бъдат в котловините и в северната част на Молдова. Нощите и сутрините ще са мразовити, със стойности между минус 17 и минус 7 градуса, на места в котловините и планините до минус 20 градуса. В Букурещ минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 10 градуса.

Междувременно Националната метеорологична служба обяви жълт код за обилни снеговалежи и виелици в планинските райони до петък сутринта. Предупреждението е в сила за Западните Карпати и северната половина на Източните Карпати.

В Олтения и Трансилвания ще духа силен вятър. Очаква се на места поривите да достигнат до 70 км/ч. Има опасност от виелици и намалена видимост.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Метеоролог

    28 5 Отговор
    Сега вече соросоидите пак ще се оправдават че зимата е помогнала на руснаците и Путин.
  • 2 Стоян Александров

    42 7 Отговор
    Тозинстуд ще премине преди това през Окрайна и това ще унищожи окрайнската армия или по- точно това което е останало. А наетите еничари ще замръзнат като мумии и руссите ще ги чегъртът с лостове. Тази седмица ще е убищожителна за Окрайна. А те нямат ток, нямат парно, нямат манджа, нямат нищооооо. Зеления тази седмица е обречен. Всичко ще свърши сега. За една година и НАТОТО АЕ ПРЕВЪРНА В СКРАБББББББББ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Въпрос

    12 1 Отговор
    Пак ли ще прекарват танкове от там?
  • 5 Винкело

    17 0 Отговор
    Май нещо съм пропуснал: откога Молдова е в границите на Румъния?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иванов

    3 0 Отговор
    Да си остане там студа в Румъния
Новини по държави: