Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 14:12 2 155 12

Османи призова за мирно и достойно честване на годишнината от рождението на Гоце Делчев

  • рсм-
  • честване-
  • мирно-
  • достойно-
  • годишнина-
  • българия-
  • гоце делчев

В обръщението си към обществеността министърът подчерта, че всеки гражданин на Република България и всяка друга държава е добре дошъл в Северна Македония

Османи призова за мирно и достойно честване на годишнината от рождението на Гоце Делчев - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи призова обществеността за "мирно и достойно“ честване на 4 февруари, когато се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев, предава информационната агенция "Макфакс“.

"На 4 февруари, когато се покланяме пред гроба на Гоце Делчев, ние се покланяме пред неговата визия за културна надпревара между народите. Призовавам за достойно, мирно честване на деня, в който отдаваме почит на неговия идеал за напреднали общества и за изграждане на цивилизационни ценности“, цитира агенцията думите на Османи.

В обръщението си към обществеността министърът подчерта, че всеки гражданин на Република България и всяка друга държава е добре дошъл в Северна Македония, но всеки трябва да се отнася с уважение към страната и македонския народ.

"Нека покажем зрялост и да не позволим национализмът да се подхранва чрез реч на омразата и пренебрежение. Ние сме страна с европейска перспектива. Със своите традиции на междуетнически диалог, сплотеност и мирно разрешаване на двустранни спорове ние сме пример в света. Приканвам ви да упорствате в тези наши ценности“, заяви още първият дипломат на Скопие, предаде "Фокус".

Османи апелира гражданите да не се поддават на провокации, за да защитят интересите на държавата.

"Нека не позволяваме на провокатори да похитят нашето европейско бъдеще или да влошат имиджа, който сме изградили като държава. Това е в интерес на всички граждани и общия напредък“, каза Османи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    9 0 Отговор
    С призовавания няма да спреш промитите србомански мозъци да мразят своя Български народ !!!
  • 2 Хахаха

    9 1 Отговор
    ЗА ПРИМЕР В ЦЕЛИЯ СВЯТ БИЛИ!?!
  • 3 Откога шиптерете

    2 1 Отговор
    командорат на Балканите? Явно Султанът им е обещал нещо.
  • 4 Галина Колева,

    7 2 Отговор
    Ако българите не бяха се вдигнали и стигнали до Брюксел, Османи нямаше да излезе с такова изявление.
  • 5 Последния Софиянец

    7 3 Отговор
    Предателите в парламента пуснаха Македония в ЕС и им развързаха ръцете да бият българи.

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 6 другият КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Що си не гледаш манджите ами се навираш в политиката от която нищо не разбираш?
  • 7 Партиите на македонците и албанците

    7 0 Отговор
    в РСМ са под контрола на сръбските служби БИА, бившата УДБА - една от най-жестоката в света по брой на убийства и съсипани съдби. Над 20 000 македонски българи са избити от нея и над 100 000 души преминават през нейните концлагери, само за това , че са се нарекли българи ! И днес БИА е главната причина за провокациите спрямо българите в РСМ и гаврата с българите от Босилеград, Ниш, Цариброд. Нашите правителства под влиянието на Москва търпят тази гавра, която е насочена и към нас в пределите на Отечеството! Нещо повече, те подкрепят БЕЗУСЛОВНО Сърбия. Това е национално предателство, другари !
  • 8 Свети Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Чадо, всеки денлъжеш по 5-6 пъти и многоманиполираш, грехове натрупа, ударихти черният печат за Рая отдавна. Отиваш при рогатия колега на долните етажи в казаните за грешници. Правилно им отворихте вратата за ЕС, на всяка минута можете най малка 60 пъти да им наложите вето. От хиляди години ги наблюдавам тези македонци, те са югозападни българи каквото и да кръшлеват и въпрос на време е след 20-30 години като влезат в ЕС да се осъзнаят най после ,че са истински българи. Време им требе да се отърват от сръбско-кремълската мъгла.
  • 9 Красимир Петров

    2 0 Отговор
    Обзалагам се,че измислените македонци ще предизвикат конфронтации
  • 10 Копейката и другите патриоти-

    2 0 Отговор
    Русофилистаци ще ходят,ли?!
  • 11 Кой български граждани

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Да били?
  • 12 Аре нема нужда

    4 0 Отговор
    Всеки път едно е също.Идва делегация от България,поставя венци и цветя и българско знаме.После се изхвърлят и демонстративно се горят !
Новини по държави: