Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 17:00 1 118 5

Швеция отхвърли твърденията, че социални служби отвличат мюсюлмански деца

  • улф кристершон-
  • швеция-
  • деца-
  • отвличане

"Тази кампания сега отново набра темпо", заяви на пресконференция премиерът Улф Кристершон. "Това е лъжа. Това не е вярно. Швеция не отвлича деца. Социалните служби не отвличат деца. Нито мюсюлмански, нито други", категоричен бе премиерът на Швеция Улф Кристершон

 Швеция отхвърли твърденията, че социални служби отвличат мюсюлмански деца  - 1
Снимка: Shutterstock

Шведското правителство отново опроверга твърденията, че социалните служби в страната отвличат мюсюлмански деца, като заяви, че Стокхолм за пореден път е изправен пред "систематична" и "обширна" дезинформационна кампания, предаде Асошиейтед прес.

"Тази кампания сега отново набра темпо", заяви на пресконференция премиерът Улф Кристершон. "Това е лъжа. Това не е вярно. Швеция не отвлича деца. Социалните служби не отвличат деца. Нито мюсюлмански, нито други", категоричен бе той.

Премиерът допълни, че правителството ще постави охрана в офисите на социалните служби и че ще отпусне допълнително финансиране за шведската Агенция за психологическа отбрана, която се бори с дезинформацията и да помага за справяне със "систематичната" кампания срещу страната.

Кристершон коментира твърденията за отвличания на мюсюлмански деца в момент на напрежение между Швеция и Турция заради кандидатурата ѝ за членство в НАТО.

Анкара е разгневен от Стокхолм заради това, че е позволил провеждането на антитурски протести и по-специално от факта, че шведските власти не са предотвратили многократното изгаряне на Корана от шведски крайнодесен политик.

Освен това Турция счита, че Швеция не предприема достатъчно действия срещу кюрди, считани от Анкара за терористи. Турция заяви, че няма да одобри шведската кандидатура за присъединяване към Алианса, докато Стокхолм не отговори на исканията ѝ.

Според Кристершон дезинформационната кампания по темата за отвличания на мюсюлманчета е започнала през 2021 година. Агенцията за психологическа отбрана миналата година заяви, че автор на въпросните твърдения е арабскоезичен симпатизант на Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    16 0 Отговор
    Ха ха шВеците крадяли деца ,а така сега демократично да се оправдаят че това се върши на квотен принцип ,на едно мюсюлманско дете две християнски ,а не едно към едно ,като си мислят някой
  • 2 Шведски психо бранител

    18 3 Отговор
    Щом имат цяла служба специално за това да отричат обвиненията, значи нещата са сериозни. Интересно е защо при тия скандали с отвличането на деца все са замесени Швеция и Норвегия? Защо няма такива дезинформационни кампании срещу Дания и Финландия? Комшии са, братовчеди са. Явно ги мързи шведите да правят деца, а шведките да ги раждат. По-добре наготово. Направо на 9-10 години, тамън поотраснало и няма нужда памперси да сменят
  • 3 Пешо

    12 3 Отговор
    Водят децата принудително на паради.Специални и после майките съдят училищата .Справка вестник Мирър Лондон. Така е демократично и повелята на атлантиците.Сопол Пасни ни набута.
  • 4 Демократ

    3 15 Отговор
    Кремълските опорки са едни и същи, от Норвегия,където също отвличаха деца ,се преместиха в Швеция. Атаката на КГБ е ясна - да се пречи на Швеция да влезе в НАТО, сега пък ще ги изкарат човекоядци след провокациите с Корана. Няма спасение от империята на злото.
  • 5 Да бе...

    3 4 Отговор
    Швеция краде и отвлича не само мюсюлмански деца , но и възрастни ...!!!

    Хиляди пълнолетни турци , мюсюлмани и други, много искат да са отвлечени от Швеция или доброволно и сами са се "отвлекли" там...?!
Новини по държави: