Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 17:35 1 195 6

С 20% са се увеличили политическите нападения

  • германия-
  • нападение-
  • статистика-
  • политика

През 2022 г. са регистрирали общо 1890 престъпления, свързани с политически мотивирани телесни повреди в Германия

С 20% са се увеличили политическите нападения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на случаите на телесни повреди в Германия през 2022 г. се е увеличил с около 20% в сравнение със същия период на 2021 г. и възлиза на 2118, предаде DPA, позовавайки се на предварителни данни на германското правителство за 2021 и 2022 г.

Според проучването през 2021 г. германската полиция и правоприлагащите органи на федералните провинции са регистрирали общо 1890 престъпления, свързани с политически мотивирани телесни повреди в цялата страна. През 2022 г. тази цифра достигна 2118 случая. Германското правителство обаче в отговор на искане от фракцията на дясната партия Алтернатива за Германия (AfD) в Бундестага уточни, че тези цифри са предварителни и могат да бъдат коригирани.

„Така наречената борба срещу десните се приема много сериозно от правителството“, коментира цифрите депутатът от AfD Щефан Бранднер. В същото време, други форми на насилствен екстремизъм са получили малко внимание, каза той. Германското правителство подчерта, че според предварителните данни малко над 1000 от близо 3600 политически мотивирани акта на насилие, регистрирани миналата година, са извършени от лица от десния спектър. Малко над 700 случая включват леви нарушители.

В по-малко от 50 случая се смята, че мотивът е религиозна идеология - като правило това са ислямистки възгледи. Близо 1500 политически мотивирани насилствени престъпления не могат да бъдат ясно класифицирани в нито една от тези категории от идеологическа гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВИНАТА НА ЧАСА

    10 3 Отговор
    Руснаците нищо не може да ги спре обграждат врага и го приключват до края на Март
  • 2 Гост 2

    8 3 Отговор
    Щом пропагандистите на Сорос мълчат за Окрайна значи има нещо мн. неприятно за НАТО което се случва там.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Мдаа

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 2":

    Сега Тайван е наред
  • 4 Соваж бейби

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 2":

    Няма нищо за чудене,всичко върви по план!Къде е стъпил НАТО хубав живот и просперитет няма .Следва друга дестинация на съсипани животи!
  • 5 тоз

    5 2 Отговор
    Много искам всички български политици 240 на бр. да ги запозная с Михаил Калашников и едно от децата му АК-47М.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: