Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 18:54 2 083 26

Граничарите от РСМ действали като примерна европейска полиция

  • северна македония-
  • граничари-
  • оливер спасовски

Странно е, че сривовете на границата на Република Северна Македония бяха само от едната страна

Граничарите от РСМ действали като примерна европейска полиция - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски определи вчерашните действията на македонските сили на реда на границата с България като пример как действа една европейска полиция, съобщи БНР, позовавайки се на БГНЕС.

Припомняме, че всъщност вчера ГКПП "Гюешево - Деве Баир" беше затворен с часове, като за причина бе посочен технически проблем в системата, а много българи изобщо не бяха допуснати в РСМ за честването на годишнината от рождението на Гоце Делчев, включително журналисти. Трима българи бяха арестувани и осъдени набързо, а МВнР оповести данни за упражнено насилие от страна на македонските гранични власти.

"Искам да поздравя и да отдам признанието си за професионализма и отдадеността на всички части на МВР за изключително добре свършената оперативна работа при гарантирането на сигурността при честването на рождения ден на Гоце Делчев", изтъква Спасовски.

"Както пред гроба на великия Гоце в храма "Св. Спас", така и на граничните пунктове, македонската полиция бе на висота на своите задачи и успешно се справи с това събитие от най-висша степен от гледна точка на сигурността - класически пример как действа една полиция от европейско ниво", коментира той.

Македонският вътрешен министър "благодари на гражданите, медиите и новинарите, които са проявили разбиране и по възможно най-професионалния начин са допринесли за достойно честване на великия Гоце Делчев".

Странно е, че сривовете на границата на Република Северна Македония бяха само от едната страна. Това стана ясно от коментара пред Нова телевизия по-късно днес на посланика ни в РСМ Ангел Ангелов.

Много хора от България не са успели да стигнат до РСМ. В момента македонските българи живеят в страх, по думите му. Страната ни е изискала да се вземат мерки и са предприети действията за деескалация на напрежението.

В следващата седмица са предвидени редица културни мероприятия и той вярва, че всичко ще мине безпрепятствено. Посланикът ни е оптимист, че ще се нормализират отношенията между България и РСМ.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само да ви припомня

    64 4 Отговор
    те и украйна така започнаха…

    Коментиран от #7

  • 2 Последния Софиянец

    46 2 Отговор
    Оле мале!Тия дебели 🐷🐷🐷🐷
  • 3 Гачо

    73 2 Отговор
    Прекратяване на двойното гражданство и да видим колко истински фиромци ще останат.И затваряне на границите! Гърците тихомълком се разправиха с тия селяци.
  • 4 Гост

    36 2 Отговор
    Както винаги, къртят миФки, тия мивки!
  • 5 Осъдени завинаги

    61 2 Отговор
    Пуснете снимки на полицаите, да не могат да излязат на една почивка да отидат на море! Да знаят че напуснат ли РСМ, ще се стряскат от всеки шум през почивката! Ние сме в цяла Европа, и ще им дадем заслуженото!
  • 6 Нагли БОК луци

    45 3 Отговор
    А докато ги вкарваха ги млатеха в гръб,точно като европейските изедници да,точно така действаха.ууууу.
  • 7 Алмо

    6 23 Отговор

    До коментар #1 от "само да ви припомня":

    Страх ме е искрено от македонците, всички имат оръжие
  • 8 Един

    10 24 Отговор
    Така е , дори меко и страхливо действаха ! Нашите пишман бабаити - патриоти да отидат да направят панаира от вчера на капитан Андреево или на Комотини ...не им мърдат по една година кауш и бои
  • 9 Гошо мексиканеца

    34 2 Отговор
    Преди години посетих черквата Св. Спас с малка група ( българи ли, македонци ли...). Там пред олтара коментирах две от дърворезбите пана, на които съм правил копия. Някакъв взе да ми се зъби и да ми говори за политика. Казах, че не се занимавам с политика, а с българска възрожденска дърворезба.
  • 10 Свил се е в килера " руското" юмруче

    28 9 Отговор
    Защо мълчи Радев и министрите му. Първи трябва да потърсят ЕК.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошо мексиканеца

    8 2 Отговор
    Не се спори за изкуство с някоя тиква, пълна с политически клишета!
  • 17 Куку

    17 2 Отговор
    Какво се чудите . РСМ се управлява от Сръбските Спец служби . Те ще влезат заедно някога си някъде си
  • 18 Тази

    13 4 Отговор
    Северна ли е южна ли е един господ знае по малко за Гърция, за Албания, за косово ,за Сърбия и най голямото парче за БЪЛГАРИЯ и няма да има проблем с тези никаквици мекидонци
  • 19 Кой, КОЙ?

    5 1 Отговор
    го кръсти тоя Оливер Спасовски - звучи ми катуиски с фасул - невероятно добра комбинация :))
  • 20 Ммм...да

    6 2 Отговор
    Слаба ракия сме.Всеки ни подритва като улично куче .България отдавна няма никакъв авторитет.
  • 21 Дребни Балкански тарикатлъци

    0 0 Отговор
    Това е коментарът ми за "Примерната Европейска полиция" на Северна Македония,на която в точно определен ден и за точно определено време....е получила "технически" проблем в системата!Ей голям страх на тая "система" от няколко "страшни" Българи!
  • 22 БАВНО МИСЛЕШ ПРЕПОДАВАТЕЛ ОТ СКОПСКО

    1 0 Отговор
    паказаха че са северно патагонска недорарвита нация къде е е е е ЕВРОПА ПРАВИТЕЛСТВО ТО ИМ ПРИЕМА ТЕЗАТЕ НА ПРЪЦКО ЗА ГЕНОЦИТ И УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ! Е КОЙ Е НАЦИС И ФАШИСТ ?????? ТОВА ГО ПОКАЗАХА ЯСНО И ОТКРОВЕНО НА 4 02 2023 Г ПАК БИХА БЪЛГАРИ НА ГРАНИЦАТА НА ЛИ??? И ДАВАХА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДОКОМЕНТ ЧЕ СА НЕЖЕЛАНИ И ВРЪЖДЕБНО НАСТРОЕНИ СРЕЩУ ЛУНОМАРСИАНСКАТА АНТИЧНА НАЦИЯ Е СЕГА НЕТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ПЪЛНА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗОЛАЦИЯ ?!?????????
  • 23 КАНАС ЮВИГИ

    1 0 Отговор
    СПАСОВСКИ В ЕВРОПА ПО ГРАНИЦИТЕ НЕ БИЯТ !!! И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ПРЕНАДЛЕЖИШ КЪМ НЯКОЯ НАЦИЯ ?? А БЕ КОВАЧЕВ ПРАТИ ГО ДА ВИДИ КАК СЕ РАБОТИ ? В ЕВРОПА Е ЦИВИЛИЗАЦИЯТЯ А НЕ МАЙМУНСКИЯ МАКЕДОНИЗЪМ! ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОБЩУВАНЕТО С ТЯХ НЯМА СМИСЪЛ ! ТЕ НЕ ВЪЗПРИЕМАТ ИСКАТ СИ ПРИМИТИВНОТО ! АЗ КАЗАХ
  • 24 Служител на МВР

    1 0 Отговор
    Вътрешният министър на РСМ е един некадърник, който не вижда повече от околяра на окото си. Крайно време е Р.Б. да заеме по твърда позизия по отношение на РСМ, дори и със скъсване на дипломатически отношения. Македонските боклуци ще гледат ЕС и НАТО през крив макарон. Те са едни некадърници и нищо повече.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Титлата школа

    1 0 Отговор
    Еднокопитнитеот измислената държавица край Охрид лъжаткатоцигани, каквито са
Новини по държави: