Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Февруари, 2023 05:44 1 968 11

Макрон разговаря със Зеленски

  • макрон-
  • зеленски-
  • украйна

Френският президент е потвърдил пред украинския си колега подкрепата на НАТО за повече военни доставки за Украйна

Макрон разговаря със Зеленски - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон снощи е разговарял по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски в момент, когато западните лидери се стремят да укрепят отношенията си с Украйна на фона на наскорошните руски атаки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Канцеларията на Макрон съобщи, че двамата лидери са обсъдили неотдавнашните посещения на Зеленски в Лондон, Париж и в Брюксел и че Макрон е потвърдил пред Зеленски подкрепата на НАТО за повече военни доставки за Украйна. Френският президент също така е потвърдил подкрепата си за състоящ се от 10 точки мирен план, изложен от Зеленски по време на разговора.

Още новини от Украйна

Междувременно Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че украинските военни нанасят "извънредно значителни" загуби на руските сили в източната част на Донбас. "Ситуацията е много сложна. И ние се сражаваме. Ние разбиваме нашествениците и нанасяме извънредно значителни загуби за Русия", каза Зеленски.

Украинският президент спомена няколко града в Донбас, където сраженията са съсредоточени от месеци, като заяви, че "колкото повече загуби търпи Русия там, в Донбас - в Бахмут, Угледар, Маринка, Кременна - толкова по-бързо ще успеем да прекратим тази война с победа на Украйна".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    26 3 Отговор
    КАКТО Е ТРЪГНАЛО,
    ОСВЕН ЧЕ НЯМА ДА ИМА УКРАЙНА,
    НАКРАЯ АМЕРИКА ЩЕ ПЛАТИ ГАЗОПРОВОДА ДЕТО ГО ГРЪМНА :)
  • 2 Урюрвкос

    23 4 Отговор
    прав е Зеленски че след Бахмут, Угледар, Маринка и Кременна войната може да приключи защото след тях пътя към Харков е отворен и няма жива сила да го защити.

    Коментиран от #5

  • 3 3.14К

    32 3 Отговор
    На баба момчето разговаряло с комика-наркоман! Още няма 6ч, а вие ни занимавате с масови убийци!
  • 4 На снимката

    30 3 Отговор
    На снимката 2-ма актьори най-терористичната организация. Вгледайте те се . Театър но не за хората а за шефовете им!
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Урюрвкос":

    УКРАИНЦИТЕ
    ПОЧНАХА ДА КОПАТ ОКОПИ КРАЙ ХАРКОВ
    ....
    ПОНЕЖЕ СЕ УСЕТИХА ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ОБКРЪЖАТ ОТКЪМ ХАРКОВ СЛАВЯНСК И КРЕМАТОРСК
  • 6 Гориил

    27 4 Отговор
    Най-вероятно западните оръжия ще продължат да пристигат в строго дозирани количества, което означава, че конфликтът ще се проточи дълго (лоша новина за Европа). В този случай остър недостиг на войници ще се превърне в проблем за Украйна, тъй като нейните човешки резерви са ограничени.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 плюс минус

    21 3 Отговор
    Кукловоди?
    Или марионетките са те самите?

    Коментиран от #9

  • 9 Механик

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "плюс минус":

    Марионетки са и двамата. Кукловодите са едни чичковци с големи носове, дълги къдрави коси, увиснали уши и миришящи на некъпано, но за това пък с невероятно много пари.
  • 10 Мимч

    14 2 Отговор
    Русия търпяла загуби,а вие колко имате да не би да се размножавате на фронта.Смешници,ако Русия губи един вие поне трима..
  • 11 Перо

    9 1 Отговор
    Западът, ако знае и разбира корените на войната, никога няма да изпраща оръжие и да бъде рекетиран с такса “спокойствие”, че ционисткия наркоман ги “пази” от Русия!
Новини по държави: