Тема: Украйна

26 Февруари, 2023 04:39 787 10

Украйна има енергийни резерви и не планира нови прекъсвания на тока, ако няма нови удари

  • украйна-
  • енергетика-
  • електричество-
  • министър-
  • херман халушченко

Това заяви министърът на енергетиката Херман Халушченко

Украйна не планира повече прекъсвания в електроснабдяването, ако няма нови удари по инфраструктурата ни, и успя да натрупа известни енергийни запаси, заяви министърът на енергетиката Херман Халушченко след месеци на прекъсвания, причинени от руските бомбардировки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ограничения на тока няма да бъдат въвеждани, при положение че няма удари от страна на Руската федерация по инфраструктурни обекти", заяви министърът в канала в "Телеграм" на министерството. "Прекъсванията ще се използват само за ремонти", отбеляза той.

Халушченко каза, че този отоплителен сезон е бил изключително труден. "Нашите енергетици обаче съумяха да поддържат енергийната система и за трета поредна седмица производството на електроенергия задоволява потреблението, имаме и резерви", каза той.

Украйна, която не произвежда електрогенератори, внесе и получи хиляди генератори, като в петък САЩ обещаха още 10 милиарда долара, за да съдейства за задоволяване на енергийните нужди на Киев.

Отделно главният изпълнителен директор на компанията оператор на украинската електропреносна мрежа "Укренерго" Володимир Кудрицки, каза, че ремонтите на повредената по-рано този месец инфраструктура в град Одеса са завършили.

"От тази вечер в Одеса има повече светлина", написа Кудрицки на страницата си във "Фейсбук". "Екипите, които работиха по възстановяването на мрежите, се преместват в други обекти", добави той.

Пожар, избухнал на 4 февруари в претоварена електроцентрала, остави стотици хиляди жители на града без електричество.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    3 25 Отговор
    Цената на газта е по-ниска от когато внасяхме от мадър РША.

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 2 Егати "новината-факт"

    24 2 Отговор
    "Украйна има енергийни резерви и не планира нови прекъсвания на тока, ако няма нови удари"- И как ще има нови удари, след като още Април, Русия свърши ракетите. Тоя май не чете истинските медии, мозъчните тръстове и британското разузнаване. И всеки месец след това потвърждаваха този факт. Освен това, че няма да има "нови прекъсвания на тока", означава че досегашните прекъсвания си остават непроменени.
  • 3 Урко фашисти не ни интересувате!

    21 1 Отговор
    Ненормалника достатъчно е където издържаме безплатно почиващите Урки в България мързеливи, нагли и неблагодарни! Махайте се краварски слуги нетърпими просяци!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро про100то

    20 1 Отговор
    добре че осигурих евтин окраински ток за колонията на козяк
  • 7 Българин

    8 1 Отговор
    ако, ако, ако ама сте само едно големо Ако 😂 Кой разбрал, разбрал!
  • 8 Тото

    6 1 Отговор
    Украйна няма нищо дори и още купува газ от Русия във рубли,както и САЩ натискат ЕС за пулноембарго на руската атомна енергетика във Европа а самите те си копувате уран от Русия.ФАКТ.
  • 9 Тото

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    😂😂😂 Абе ти познаваш ли цифрите?
  • 10 Уса

    1 0 Отговор
    Сега трябва да спре тока на джуджето диктатор и убиец.
Новини по държави: