28 Февруари, 2023 11:44 797 16

САЩ: Все още няма консенсус за произхода на коронавируса

  • сащ-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • консенсус-
  • лаборатория-
  • китай

Американското правителство все още не е постигнало консенсус по въпроса

САЩ: Все още няма консенсус за произхода на коронавируса - 1
Източник: Shutterstock

Американското правителство все още не е постигнало консенсус по въпроса как е започнала пандемията от коронавирус въпреки съобщенията в някои медии, че според министерството на енергетиката на САЩ вирусът най-вероятно е изтекъл от лаборатория в Китай, заяви пред журналисти говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, пише изданието "Политико".

"Разузнавателната общност и останалата част от правителството все още разглеждат този въпрос", каза Кърби. "Няма окончателно заключение, така че ми е трудно да кажа, а и не се чувствам длъжен да защитавам медийни публикации… Президентът иска факти", допълни Кърби.

В неделя в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че министерство на енергетиката на САЩ е стигнало до заключението, че коронавирусът, предизвикал пандемия, вероятно е изтекъл от китайска лаборатория в Ухан. Изводът е бил направен, след като Белият дом и членове на Конгреса са се запознали с класифициран документ.

Двама републиканци, които водят разследването за произхода на Ковид-19 в Камарата на представителите, днес са поискали от министерството на енергетиката, Държавния департамент и ФБР да предоставят документи, свързани с казуса. По думите им разкриването на произхода на заболяването е жизнено важно за националната сигурност на САЩ, както и за предотвратяването на бъдещи пандемии, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    30 0 Отговор
    Няма как и да има, защото ако вирусът е естествен, ще погнат патентите за експерименталките, а ако е изкуствен - трябва да повдигнат разследване за биологично оръжие. Така е най-добре за мафията - и вълкът сит, и агнето цяло.
  • 2 Коко

    28 1 Отговор
    Щатите като оръжие искаха да го използват, ама нещо сметките не им излезнаха.
  • 3 не е сложно

    27 0 Отговор
    Корона вируса е биологично оръжие с изключително правилно написана структура, няма как естествен вирус да има толкова правилна структура.
  • 4 "е изтекъл от китайска

    28 1 Отговор
    лаборатория в Ухан"! А уханската лаборатория е била финансирана от Северна Каролина и САЩ са задавали проектите и какво се работи там! Е, не ви ли прилича това и на биолабораториите на САЩ в Украйна? Били разработвали там даже И корона вируси?
    И интерсно нещо! ИМА ПАТЕНТИ НА КОРОНА ВИРУСИ, които са регистрирани ПРЕДИ 2019-та година! САМО ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ВИРУСИ могат да бъдат петентирани!
  • 5 Кеша на Ковид

    24 0 Отговор
    Главният изпълнителен директор на Moderna беше хванат да признава, че „Covid е вътрешна работа“
    Главният изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел беше хванат да признава на приятелите си на Световния икономически форум, че неговата компания е произвела 100 000 дози дози ваксина срещу Covid-19 през 2019 г. – преди да започне пандемията.
    Бансел шокирал персонала си през 2019 г., като им казал, че производството на мистериозната ваксина, върху която са работили, ще трябва да се увеличи до милиард дози през следващата година, защото, цитирам, „ще има пандемия ."
    Окончателно доказателство , че не ни е казана истината за произхода на Covid, се появи, когато учените откриха генетичен материал, патентован от Moderna през 2016 г. в шиповия протеин на вируса.
    Екипът от международни изследователи идентифицира малък фрагмент от код във вируса Covid, който е идентичен с част от ген, патентован от Moderna цели три години преди началото на пандемията.
    Според изследователите има шанс едно към три трилиона това „съвпадение“ да се случи естествено.
    Патентованият от Moderna генетичен код беше открит в уникалното място на разцепване на фурин на SARS-CoV-2, частта, която го прави толкова ефективен при заразяване на хора и го отделя от другите коронавируси.
    Записите показват, че Moderna е подала патента за генетичния код през февруари 2016 г., години преди да бъде открит Covid-19, като част от своя отдел за изследване на рака.‼️
    За протокола многобройни проучва
  • 6 Кеша на Ковид

    20 0 Отговор
    .. За протокола многобройни проучвания показват ясна връзка между ваксината срещу Covid на Moderna и множеството усложнения, свързани със сърцето, които се увеличават по света. Млади и здрави хора внезапно умират по причини, свързани със сърцето, с безпрецедентна скорост .
    ... Moderna CEO Caught Admitting ‘Covid Was an Inside Job’ to Inner Circle ....
  • 7 Специална Военна Обсерация

    17 0 Отговор
    Важното е че имате консенсус по печалбите от ваксини!
    Най-кратко тестваните са титуляри, а надлежно изпитваните - в коша!
  • 8 Абе тези ФАЩ

    23 0 Отговор
    напълно се уляха! Техен е "вируса", техна е и "ваксината" ... Изтрепаха милиони цивилни, нищо неподозиращи хора по света, които им повярваха на ЛЪЖАТА, а сега се правят, че НЕ ЗНАЯТ, какво е станало?
  • 9 Естествено

    16 0 Отговор
    е пуснат от една от забранените нелегални биолаборатории на Сащисаните.
  • 10 МирО

    19 1 Отговор
    Рашаните откриха 30 щатски лаборатории само в покрайнината, а колко са по светът ????, и от къде е вирусът????
  • 11 Да, бе

    16 0 Отговор
    Да си погледнат документацията в лабораториите и да не се правят на ощипани...
  • 12 Питам:

    9 0 Отговор
    /Каква е ролята на МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА? Да не би да са го пуснали по ел. мрежата или газопроводите? Правителството на САЩ маже с голямата мистрия!

    Коментиран от #14

  • 13 Менгеле

    6 0 Отговор
    Само в Укрорайха откриха 34 биологични амер. лабор. -Разработвани са био оръжия и бацили на заразни болести. Но Дойче зеле и Ротерс не са чували за това . От повече от 20год Усраина снабдява ЕС със сухо мляко от гмо соя и основно от него правят кашкавал,сирене и бълг.йогурт.Порошенски има заводи за шок.изделия със сухосоя млеко с оцветител шоколад.
  • 14 Карлуково

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Питам:":

    Явно министрите на съответните министерства са си получили бонус да се траят, тоя на енергетиката не. Мухаха
  • 15 От страни

    2 0 Отговор
    Ние па го имаме тоя консенсус. Краварите са го създали и са го буцнали при китайците за да ги обвинят после и да има повод да не им връщат версиите, демек тия пари ще бъдат дадени на хората боледували по вина на китайците.
  • 16 Замълчаха

    0 0 Отговор
    и прикриха нещата! Както и нашите комундета прикриха последствията от чернобил!