2 Март, 2023 04:48 1 935 13

За втори ден: Масово навлизане на китайски военни самолети в зоната за въздушна отбрана на Тайван

  • тайван-
  • китай-
  • самолети

Забелязани са били 21 летателни апарата, съобщи тайванското министерство на националната отбрана

За втори ден: Масово навлизане на китайски военни самолети в зоната за въздушна отбрана на Тайван - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тайван съобщи днес за масово навлизане на китайски военни самолети в своята зона за въздушна отбрана за втори пореден ден, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Забелязани са били 21 летателни апарата, каза тайванското министерство на националната отбрана.

Китай, който претендира, че Тайван е негова територия, продължава своята кампания на оказване на натиск върху самоуправляващия се остров, отбелязва Ройтерс. През последните около три години Тайпе се оплаква от повишена военна активност на Пекин в района.

Днес тайванското министерство на отбраната съобщи, че 17 китайски изтребителя Джей-10 и четири Джей-16 са навлезли в югозападния край на идентификационната зона за въздушната отбрана на острова. По-старите Джей-10 са били по-близо до китайското крайбрежие, отколкото до тайванското, докато много по-новите и усъвършенствани Джей-16 са прелетели в района на островите Пратас, които са под контрола на Тайпе.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 19 Отговор
    АГРЕСИЯ това НЕ никакво РЕШЕНИЕ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да де

    38 4 Отговор
    В международното право няма такава зона още повече, че Тайван е китайска територия призната от ФАЩ при управлението на президент Никсън.
  • 5 Леля Гошо

    25 5 Отговор
    Американският народ е на страната на тайванския китайски народ и обещава морална подкрепа и жестоки санкции срещу китайския китайски народ в случай че нападнат тайландски китайски народ.
  • 6 Жълтите разбраха

    28 8 Отговор
    Че сега е най -подходяшия момент да си вземат Тайван! Ако фащ и робите му в Европа успеят да подчинят и Русия, то те са следващите.
    За това трябва и е най-добър ход СЕГА и те да се включат на страната на Русия. Да не се подчиняват на фашисткия лагер! А фашагите няма да издържат на два фронта. Много се ангажираха против Русия и за Китай не им остават ресурси. Нищо, че сащ се ежат , нищо не могат да направят!
  • 7 Тайван си е

    28 7 Отговор
    Китайска територия! Говорил съм с китайци. Историята е такава! Когато комунистите са взели власта и са започнали да изграждат соц-система , то бившото правителство и убедените в старата капиталистическа система са избягали на този китайски остров, там да живеят. Те са се развивали там по свои представи, комунистите в Пекин не са ги закачали, НО това не е отделна държава!! Това си е Китай. Грешката на правителството в Пекин е, че не ги е приобщило по-рано, защо са ги оставили толкова дълго време да се правят на друга държава?
    А Фащ както винаги, все се намесват, дето може да се направи война и да продават оръжия... Създават хаос и проблеми.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Аамет

    2 19 Отговор
    А ние иска ме да ни пазят турски самолети. На американските не вярваме. Така или иначе в края на годината рашистки те самолети ще ги спират. А що не и да направят турска воен база до Пловдив . Така страната ще е сигурно защитена като член на Нато.,а и си е техен вилает
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шопо

    11 1 Отговор
    Тайван е Китайски.
  • 12 Оризаре

    0 2 Отговор
    Свалете ги масово.
  • 13 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тайван си е":

    Говори ли с китайците що избягаха в мизерна България от процъфтяващ Китай? Та наистина Тайван е Китай той и така се казва,но друг Китай по развит и по свободен от комунистическия и ако си забелязал имигранти от Тайван няма.що се отнася до грешки.грешка беше запада да развива комунистическа страна .резултата е видим.