5 Март, 2023 17:50 729 2

Ирак е готов да разшири сътрудничеството си с Египет

  • ирак-
  • египет-
  • сътрудничество

Това е първото официално посещение на Мохамед ас-Судани в Египет

Ирак е готов да разшири сътрудничеството си с Египет - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Иракският премиер Мохамед ас-Судани увери египетския президент Абдел Фатах ас-Сиси в готовността си за разширяване на сътрудничеството между двете държави в различни области. "Ал Судани изрази готовността на Ирак да продължи напред в установяването на съвместна работа и да отвори нови хоризонти за сътрудничество и интеграция в различни области", съобщиха от пресслужбата на премиера.

Египетският президент, от своя страна, "препотвърди подкрепата си за сигурността и стабилността на братски Ирак и гордостта от постигнатите стратегически отношения между двете страни", каза официалният представител на държавния глава Ахмед Фахми.

Според пресслужбата на иракския премиер, страните са обсъдили двустранните отношения и начините за укрепването им, както и редица регионални и международни въпроси от взаимен интерес. По време на срещата е обсъдено и активизирането на работата на съвместните комисии за укрепване на партньорствата между Ирак и Египет.

Иракският премиер пристигна в Кайро начело на правителствена делегация на 5 март за първото официално посещение, откакто встъпи в длъжност миналия октомври. Египетският новинарски портал Sada El Balad, цитирайки египетския експерт Раед ал-Азауи, отбелязва, че по време на настоящата визита могат да бъдат подписани редица споразумения и меморандуми между страните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейкин

    1 0 Отговор
    Буш ръмсфелд дик малката пишка Чейни Блеър лъжеца унищожиха прекрасна държава ИРАК после Обама Сирия едни ПЕРЛИ НА БЛИЗКИЯТ ИЗТОК..
  • 2 мдам

    0 0 Отговор
    Има явно обединение срещу САЩ, мисля всички го виждаме. Та... Колко да е било добро тяхното управление? 80 год..