Last news in Fakti

20 Март, 2023 08:11 757 13

Турция се движи с ускорени темпове към превръщането си в газов хъб

  • ердоган-
  • турция-
  • газов хъб

Заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган

Турция се движи с ускорени темпове към превръщането си в газов хъб - 1
Източник: Shutterstock

Турция се движи с ускорени темпове към превръщането си в газов хъб, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган при откриването на завод за производство на боров карбид в окръг Бандирма в провинция Баликесир, предаде Анадолската агенция.

Турският държавен глава заяви, че въпреки забавянето, дължащо се на работата по отстраняване на последиците от февруарските земетресения, скоро черноморският газ ще започне да постъпва в турската ГТС.

"Няма да позволим никакви пречки или политически сметки да попречат на Турция да постигне целите, поставени за 100-годишнината на републиката", заяви президентът, предаде БТА.

Турция се готви да стане една от десетте най-големи държави в света по отношение на производството на електроенергия от ВЕИ, добави Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухаа,хаа!

    5 2 Отговор
    Дядо ми( светла му памет) казваше: Като не знаеш да ядеш с лъжицата,ще кусаш с дръжката и! Ако имахме политици- Държавници още след 1989 г, който да устискат на външен натиск, до сега да имаме функциониращи две АЕЦ.Море от ел.енергия.Прибавете и трите Марици( но да бяха държ.собсттвеност),нямаше да има румънска АЕЦ,нито при комшията.По изгодно за тях щеше да купуват от нас.Енергиен хъб на Балканите.Със ЮП- ( 63 млрд.куб) транзитен хъб за централна Европа.Нямаше да има СП-2,а тук газа на преф.цени за десетилетия.Предпостсвка
    за мощно развитие на бизнес,селско стопанство, ниски цени на стоки и услуги за народа.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Геша

    3 3 Отговор
    Какъвто щяхме да бъдем ние,ако нашите задокеански приятели не ни забраниха.
  • 3 Исторически парк

    3 0 Отговор
    Пък ганювците върху петрол стоят и ги е страх да го извадят...
  • 4 Русофил

    4 1 Отговор
    Украйна вади петрол от черно море, Румъния вади, Турция вади, само гербава България седи и гледа тъпо 😏😁😄😄😃😆😅🤣
  • 5 Българските турци

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мухаа,хаа!":

    Ама за сметка на това сте в суперлативния ЕС и мощта на НАТО надува платната на България ! Ти какво мислеше ?!... Европейската Демокрация и Цивилизованият Глобализъм ей така на даром ли се придобива ?!...

    Коментиран от #7

  • 6 Бамбука

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мухаа,хаа!":

    Ако баба ми имаше перка, щеше да стане хеликоптер. Ако и ще .... две от най-използваните от политиците оправдаващи нищо правенето.
  • 7 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българските турци":

    Това е най хубавото,което се е случвало на България, членството ни е ЕС. Всички знаем Турция от кога чака да бъде приета. Надявам се само гласоподавателите да не се вързват в приказките на Коцето и да гласуват за него, защото излизане на България от ЕС, това значи връщане на България в каменната ера. Доходите в България именно заради членството ни в ЕС

    Коментиран от #8

  • 8 Българските турци

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти какво ?!...Наистина ли мислиш че Бг може да направи "BGEXIT" ?!...Те британците едвам се измъкнаха ... та как си представяш другите да се изхлузят от здраво затегнатите чембери на пакет като най голямата колония наречена ЕС ?!... Това са следващите 500 години на чуждо присъствие в българските земи... и то от "най хубавото,което се е случвало на България" със свободен достъп за слугуване във всяко кътче на "глобалната империя" !!!..

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българските турци":

    То ако не е хубаво в ЕС едва ли ще чакате повече от половин век пред вратите й. Гроздето и при вас е кисело май 😂

    Коментиран от #10

  • 10 Българските турци

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    То това не е грозде а е яснотата, която Ердоган издейства за 52 години от лицемерния Запад по отношение на бъдещето на Турция в ЕС. От момента в който Ердоган прозря добре с кого си има работа, Турция върви напред - и политичевски и икономически. Въпреки ковид, войната и тежкото природно бедствие, Ердоган ще спечели пак, защото той успя да направи Турция не само локален, но дори световен фактор !

    Коментиран от #12

  • 11 Ванко шемета

    0 1 Отговор
    Копелет@ аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 🤣
  • 12 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българските турци":

    Ердоган е добър държавник,спор няма,но кажат ли му заповядай в ЕС ще си счупи краката да бяга към в Европа

    Коментиран от #13

  • 13 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И ти и всички знаете ,че сред звездите на Запада никога няма да сияе полумесецът на Изтока !... И ние го знаем от многовековен опит и историческа реалност !... Едно време когато се заблудиха и помислиха ,че сивият османски вълк завинаги ще остане проскубан,беззъб и със свита между краката опашка , се излъгаха да ги приемат в НАТО и след като години наред ги държаха за пушечно месо при евентуален сблъсък с Варшавския пакт , днес след като ги изпуснаха от намордника и изгубиха контрола над тях ,правят невероятна акробатика и еквилибристика за да върнат отново възродилата се глутница в предишното му състояние !!! Така че кандидатурата за членство в ЕС вече от мног отдавна е само стратегия а не цел за турците ! Възможно е да се ревизира кодексът на НАТО ...След една такава ревизия пактът или ще парадира с военната си мощ и междусъюзническата си солидарност и строг устав или ще се разтури поради разпуснат либерализъм , двоен стандарт и анархията на доминиращите сили !
    Турция отдавна знае това и никога няма сама да се отцепи от пакта, защото членството и е най ефикасната и отбранителна стратегия срещу самото НАТО !!! А ако НАТО се опита да промени кодекса за да ги отлъчи ще значи че покерът свършва и картите се свалят на явно върху масата и меллето в североатлантическия бар започва !!!...
Новини по държави: