Last news in Fakti

21 Март, 2023 11:24 575 4

Германия задълбочава все повече сътрудничеството си с Тайван

  • тайван-
  • германия-
  • сътрудничество-
  • китай

Германската министърка на образованието заяви, че за нея е чест да бъде на посещение там

Германия задълбочава все повече сътрудничеството си с Тайван - 1
Източник: БГНЕС

Германската министърка на образованието заяви, че за нея е чест да бъде на посещение в "уважавания партньор" Тайван, но пътуването ѝ не е свързано със стратегията на нейното правителство относно Китай, предаде Ройтерс.

Китай смята демократично управлявания Тайван за част от своята територия и засили военния, политически и икономически натиск, за да наложи своите виждания по въпроса, посочва Ройтерс. Политически чувствителното посещение на германската министърка се случва в момент, когато Берлин преразглежда своите досега тесни връзки с Китай.

На церемония по подписването на споразумение за сътрудничество в областта на технологиите с Националния съвет за наука и технологии на Тайван германската министърка на образованието Бетина Щарк-Ватцингер заяви, че за самата нея и за нейното министерство е изключително важно да насърчава сътрудничеството с партньори със сходно мислене.

"Това споразумение означава засилване на сътрудничеството на базата на демократичните ценности за прозрачност, откритост, реципрочност и научна свобода, назовавайки само някои от тях", заяви Щарк-Ватцингер. "За мен е огромно удоволствие и чест да бъда първият министър, начело на специализирана правителствена служба, посетил Тайван от 26 години насам", добави тя. "Тайван, със своите отлични научноизследователски институции, е високо уважаван партньор", каза още Щарк-Ватцингер.

Междувременно китайското външно министерство съобщи, че е възразило пред Германия по дипломатически канали срещу визитата на германската министърка в Тайван, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    7 0 Отговор
    Чипчета за каруци ли търсим
  • 2 Дякон Унуфрий Араллампиев

    8 0 Отговор
    Майне фройнден първо си решете вашите проблеми Китай е много по добре интелектуално от вас
  • 3 Хихихи..

    7 1 Отговор
    Германия е жалък USA слугинаж - притрябвал и е смотания Тайван,за нея жизненоважни са Руските Енергани,така че by by Germany..
  • 4 БириМири

    5 0 Отговор
    Имаше една книга "По заповед на щуката". Та, така и тук.
Новини по държави: