Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Март, 2023 05:20 713 8

Европейският съвет заседава в Брюксел по въпросите за икономиката, енергетиката, миграцията и помощта за Украйна

  • европейски съвет-
  • заседане-
  • брюксел-
  • украйна

Преди началото на заседанието държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще разговарят с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш

Европейският съвет заседава в Брюксел по въпросите за икономиката, енергетиката, миграцията и помощта за Украйна - 1
Снимка: БНР

Европейският съвет ще заседава днес и утре в Брюксел, като в дневния ред са включени разисквания по въпросите за икономиката, енергетиката, миграцията и помощта за Украйна, предаде БТА. Преди началото на заседанието днес държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще разговарят с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за предизвикателствата пред света.

Предвижда се след това към срещата да се присъедини президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той ще участва на живо онлайн, като това ще бъде осмото му включване в заседание на Европейския съвет. Предвижда се да бъде обсъдена отново необходимостта от ускоряване на доставките на боеприпаси за Украйна.

Още новини от Украйна

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отбеляза в писмото си до участниците в срещата по-рано тази седмица, че ЕС ще препотвърди готовността си да запази подкрепата за Киев. Той добави, че ще бъдат обсъдени възможностите за търсене на отговорност от извършителите на военни престъпления в Украйна, за използване на запорираното в ЕС руско имущество за възстановяването на нападнатата страна, както и за разгръщане на европейското производство на боеприпаси.

Мишел допълни, че на срещата ще бъдат разисквани въпросите за сигурни енергийни доставки на достъпни цени. Предвижда се също Европейската комисия да съобщи за напредъка по въпросите, свързани с миграцията и охраната на външните граници на ЕС.

Утре участниците в Европейския съвет ще разговарят с ръководителите на Европейската централна банка Кристин Лагард и на Еврогрупата Паскал Донъхю.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зелен Демократ

    12 2 Отговор
    Да о се гласува 50% от бюджетите да вървят за въоръжаване и за борба с домашното насилие. Също да се вдигне пенсионната възраст на 77. Останалите 49% за борба с глобалното затопляне и смяна на пола по здравна каса. А последния 1% за паметник на големия Украински Герой и Европейско Съкровище- Брендо!
  • 3 Зелен Демократ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    Важно е, че платените на Добрите Сили сме будни!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЕвроГейския съвет

    5 2 Отговор
    Води старата Европа към средновековието.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    4 0 Отговор
    Евроинституциите са една гротескна креатура на говедоленд .