Last news in Fakti

23 Март, 2023 10:55 632 4

Торнадо връхлетя град в Калифорния

  • сащ-
  • торнадо-
  • калифорния-
  • щети

То отнесе покриви и помете автомобили

Торнадо връхлетя град в Калифорния  - 1
Източник: БГНЕС

Торнадо премина вчера през Монтебело в Южна Калифорния, където отнесе покриви и помете автомобили в края на зимата, оказала се особено тежка за този югозападен американски щат, предаде Франс прес.

Вихрушка като тези, каквито обичайно възникват в долините из централните части на САЩ, мина през този град на няколко километра от Лос Анджелис.

"Торнадото събори покрива на сградата. Изпочупи всички стъкла на колите. Имаше потрошени коли, настъпи хаос", разказа търговец пред местната телевизия Кей Ти Ел Ей.

Видеокадри показват отломки от покрив около заводски сгради в града с население от над 60 хиляди души, съобщи БТА.

Снимки от въздуха дават представа за мащаба на щетите: дупки по покривите, изкривени и спукани канализационни тръби, както и щети по коли.

Друго торнадо връхлетя Карпинтерия, на близо 150 километра западно от Монтебело. Нанесени са щети на около 25 каравани.

По предварителни оценки скоростта на съпътстващите ветрове е доближила 140 км/ч.

Това бе доста силно торнадо за Калифорния, защото засегна обитаема зона, причини видими щети и може би има ранени, написа в "Туитър" метеорологът Даниъл Суейн.

Тези вихрушки се появиха в края на силна буря, съпроводена от дъждове и снеговалежи. Тя премина над Калифорния, прекъсвайки далекопроводи и лишавайки от електричество стотици хиляди души.

Междувременно в големи райони от щата е обявено предупреждение за наводнения, а значителна част от окръг Туларе, където се намира националният парк Секвоя, все още е под вода.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г-ца каприз

    4 0 Отговор
    И мене кво ме бърка некъв ветрец някъде много на далеч.....
  • 2 Механик

    5 0 Отговор
    Хора сме и не е човешко да се радваш на нещастието сполетяло друг. Разбирам го много добре.
    Обаче, когато стане въпрос за бедствие сполетяло САЩ, някак не мога да се възпра и да не се радвам.
    Осъзнавам, че оот такова бедствие страдат съвсем обикновенните хора. Тия дето работят на 3-4 работи, за да могат да си плащат на психоаналитика, на адвоката и най-вече да си плащат ипотеката. Разбирам го и това ми разваля удоволствието. Но първосигнално се радвам на такива новини. Това е!
  • 3 Започва се

    6 0 Отговор
    Майката Природа си знае работата!Само тя ще ги накара да плащат ,за всички войни, които са започвали из целия свят!Каквото и да им се случва, все ще им е малко!
  • 4 Рико

    2 0 Отговор
    Разхвърчали са се талашитени къщици,струващи най вероятно 400 - 500к,че и нагоре