Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Март, 2023 05:07 1 267 14

Кредиторите на Украйна предоставиха гаранции в подкрепа на програмата на МВФ за Киев

  • украйна-
  • кредитори-
  • гаранции

Предвидено е удължаване на съществуващия мораториум за дълга до 2027 г.

Кредиторите на Украйна предоставиха гаранции в подкрепа на програмата на МВФ за Киев - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Групата на кредиторите на Украйна (GCU) заяви в петък, че е предоставила гаранции за финансиране в подкрепа на одобрението на Международния валутен фонд (МВФ) за програма за кредитен транш, за да помогне за възстановяването на икономиката на страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Групата на кредиторите на Украйна включва Канада, Франция, Германия, Япония, Великобритания и САЩ.

Още новини от Украйна

"Германия стои твърдо на страната на Украйна и я подкрепя по най-добрия начин в борбата ѝ за нашите общи ценности на свобода и демокрация. Ето защо Германия се ангажира да предоставя финансова подкрепа на двустранни и различни многостранни форуми", заяви говорителят на германското финансово министерство.

Това включва удължаване на съществуващия мораториум за дълга до 2027 г., суспендиране на лихвената и на тежестта за погасяване на дълга, посочи още той и добави, че групата се съгласи да извърши преструктуриране на дълга на по-късен етап, за да възстанови неговата устойчивост.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски проведе среща с делегация от Световната банка, за да обсъди проекти, насочени към възстановяване на украинската транспортна инфраструктура, електричество и здравеопазване.

"Благодарни сме за редицата програми, които СБ изпълнява в Украйна, особено след началото на пълномащабна война. Благодарим ви за готовността да ни се притечете на помощ дори в лицето на военните предизвикателства“, е заявил Зеленски, според информация от украинското правителство.

Двете страни се споразумяха да продължат своевременното координиране на допълнителната финансова и хуманитарна помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М3 голд

    30 1 Отговор
    Още е рано да се говори за възстановяване. Още нищо не е приключило. А след като приключи, ще се види какво е останало за възстановяване и кои и с какво ще го прави. Сега пак ще се въртят и препират едни пари. И няма край.
  • 2 Крадев

    4 30 Отговор
    Руските талиги миговете скоро се приземяват, а пенсионерите летци приятели и познати на русофила Радев няма да могат да получават заплата и пенция едновременно.
  • 3 Укронаци

    30 2 Отговор
    Кредиторите на Украйна ще се хванат за палците !!! В армията му казваха стойка Г
  • 4 Само той си знае

    2 22 Отговор
    С какво Путлер държи Фигуранта 🤷🏿‍♂️
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 404 вече е

    18 0 Отговор
    собственост на световните банкстери
  • 7 радио га га

    31 0 Отговор
    Пак някой пише глупости!Заеми,кредити,лихви!Ама нали до сега ни надувахте главите с финансови помощи,военни помощи,хуманитарни помощи за украйна!Особено хуманните американци се съсипаха да изпращат пакети военна помощ на минумум 400 млн долара.А днес тази статия за украинските кредитори противоречи на всичко,което сте писали досега

    Коментиран от #8

  • 8 Васил Илиев

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "радио га га":

    Мама на тати помощи без пари ни даа, ти на укрите искаш. Ми не, нямааа без пари няма. Заеми, заеми, заеми... Каталози с укринки за женитба рекламирни в ютубата за почти без пари...
  • 9 То има кой да я възстановява

    12 0 Отговор
    Няма да са тези.Даже вече процесът си върви.
  • 10 Дааа

    18 0 Отговор
    А кредиторите, кой ще ги финансира, взели дали са! Банките падат една след друга!

    Коментиран от #11

  • 11 Дякон Унуфрий Араллампиев

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дааа":

    Такива като България дето вдигнаха цените за да има пари за Украйна Нямате представа за какъв обир става дума
  • 12 Студопор

    11 0 Отговор
    Тия гарантира, ще са кто нашето временно правителство - днеска с тук, утре ги няма и после върви ги търси. Всеки ще вика "аз не беше".
  • 13 ами

    7 0 Отговор
    полша и балтийските държавици дето най-много викат не са ли в тази група
  • 14 Кредиторите?!!!

    6 0 Отговор
    Подпалвачите на гражданската война в ОсРайна искат да си обезпечат грабежите. Сметка без кръчмар. Ще вият гладни и ще гледат отстрани как плячката им се изплъзва. Няма да има парички за епилация и педикюр.