Last news in Fakti

27 Март, 2023 09:32 1 182 17

Великобритания ще приема до 20 000 мигранти годишно

  • великобритания-
  • оон-
  • бежанци-
  • украйна-
  • афганистан-
  • хонг конг

Това е част от схема, разработена в партньорство с Агенцията на ООН за бежанците

Великобритания ще приема до 20 000 мигранти годишно - 1
Източник: БГНЕС

Всяка година на до 20 000 мигранти може да бъде предложен нов безопасен и законен маршрут до Обединеното кралство. Министрите от британското правителство финализират тези планове, съобщи Telegraph.

Това е част от схема, разработена в партньорство с Агенцията на ООН за бежанците.

Тя идва, когато премиерът Риши Сунак се опитва да потуши бунтовете срещу неговия законопроект за нелегалната миграция както от умерени, така и от твърдолинейни консерватори.

Група консерватори от умереното крило на партията, водени от Тим Лоутън, призовават за въвеждането на нов безопасен и законен път като част от законопроекта.

Предполага се, че поправката може да нанесе сериозно поражение на правителството.

Понастоящем Обединеното кралство има безопасни и законни пътища за влизане на хора в страната от Украйна, Афганистан и Хонконг, както и визи за събиране на семейства на бежанци и по-обща схема за презаселване.

Това може да бъде обявено като ангажимент от Суела Брейвърман, министърът на вътрешните работи, още в понеделник или може да бъде въведено като част от законопроекта, който ще бъде обсъден в парламента от понеделник.

Новият маршрут ще включва годишен таван за бежанци, който ще бъде гласуван от депутатите, след като местните власти са били консултирани относно капацитета им да приемат мигранти. Смята се, че първоначално е около 20 000 на година.

Сунак по-рано каза, че няма да обявява нови маршрути, докато не "овладее" нелегалната миграция и не намали броя на преминаванията на малки лодки през Ламанша.

Малко под половин милион души са дошли в Обединеното кралство по безопасни и законни маршрути между 2015 г. и миналия декември, според данни на Министерството на вътрешните работи. Това включва 233 770 визи, издадени на украинци и 153 708, издадени на хора от Хонконг.

Съществува отделен безопасен и законен маршрут за бежанците, бягащи от Афганистан, който има за цел презаселването на до 20 000 души през следващите няколко години.

Но доклад на Камарата на общините от януари установи, че само 6300 души са били презаселени в Обединеното кралство след евакуацията от Афганистан през лятото на 2021 г., както и още четирима от съседни страни.

Междувременно Сунак е изправен пред отделно предизвикателство от депутатите от дясната страна на партията, които настояват да се гарантира, че мигрантите не могат да използват системата за обжалване, за да блокират полетите за депортиране.

Министърът на вътрешните работи преговаря с до 60 консервативни депутати, които се опитват да лишат Страсбург от възможността да се намесва в имиграционната политика на Великобритания.

Министрите може да се споразумеят да блокират използването на спорен механизъм, използван от Европейския съд по правата на човека за приземяване на първия полет до Руанда миналия юни.

Това би означавало, че мигранти, които пристигат незаконно в Обединеното кралство, могат да бъдат депортирани, дори ако оспорят правителството съгласно закона за правата на човека.

Припомняме, че бившият премиер Борис Джонсън постигна договореност за изпращане в африканската държава Руанда на десетки хиляди мигранти, много от които са пътували от Афганистан, Сирия или други страни, обхванати от война.

Това решение обаче бе обжалвано пред съда, след като първият планиран полет за депортиране беше блокиран от разпореждане в последния момент, издадено от Европейския съд по правата на човека. То беше постановено за законно от Върховния съд на Лондон през декември, но противниците му се опитват да обжалват тази присъда.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 запознат

    13 0 Отговор
    Приема много ясно ..... защо не искаха да напускат съюза ???? ЗАЩОТО РАБОТЕЩ хАнгличанин ЖИВ НЯМА по мързеливо племе от тия няма
  • 5 Украинския Гуаидо изпи ли ампулата?

    14 0 Отговор
    Острова ще изчезне.
    За наказание на колективните западняци
  • 6 СталиН

    15 0 Отговор
    20 000 само от Индия ,защото при Борис Джонсън за една година влязоха 1 115 000 талибани
  • 7 мириши на риши

    12 0 Отговор
    вноса на хасмукарчета само ще се увеличава
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вожд

    10 0 Отговор
    Тоя папуняк ако беше роден в Индия щеше да знае цената на живота Всичките им министри такива като тоя са расисти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Като правят аборти и се развеждат

    5 1 Отговор
    Евтини на човешкия живот скъпи на тенекиените автомобили
  • 15 Късно е либе за китка!

    5 0 Отговор
    Още около 2000-та година пътувах често по работа до Лондон. И даже още тогава ми направи силно впечатление, че има изключително много НЕевропейци. Най-много тогава бяха от Индия, Пакистан.., такива, като този сегашният им "избран"! Еми щом вече и на власт идват тези неевропейци, те ще изменят политиката на тези страни, да идват все повече и повече тука и демографски няма да има вече европейци. За България е много важно да държим на себе си. Да не се подаваме никога на чжди влияния, които искат и нас да ни ликвидират, по какви ли не начини. Видяхме пландемиите, видяхме насилствените "лечения", които се оказаха опасни за живота, сега се опитват с огромни инфлации да ни сломят и да се подчиним на една малка група мафиоти в сащ, които печатят "пари" и техните огромни активи, молове, логистиката на храните и подобни. Искат, като ни направят напълно зависими от тях, да ни ликвидират "културно" и "демократично"! НО винаги с наше СЪГЛАСИЕ, за да не са те ВИНОВНИ, че сме изчезнали! Това се организира още от години, но последните години много ускорено!
  • 16 мучо

    6 0 Отговор
    като гледам мургавия премиер, може и да надхвърлят тази бройка многократно.....
  • 17 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Да им пратим и бат Бойко от Банкя ! Та да ги радва и разсмива и тях , с простотиите си !
Новини по държави: