Last news in Fakti

5 Април, 2023 09:35 2 478 62

Клинтън съжалява за ролята си в ядреното разоръжаване на Украйна

  • бил клинтън-
  • сащ-
  • ядреното разоръжаване -
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • оон-
  • владимир путин

Бил Клинтън изрази съжаление за ролята си в ядреното разоръжаване на Украйна през 90-те години на миналия век, като предположи, че в противен случай Русия може би нямаше да извърши пълномащабно нахлуване

Клинтън съжалява за ролята си в ядреното разоръжаване на Украйна  - 1
Снимка: Shutterstock

Бил Клинтън изрази съжаление за ролята си в ядреното разоръжаване на Украйна през 90-те години на миналия век, като предположи, че в противен случай Русия може би нямаше да извърши пълномащабно нахлуване. Според "Европейска Правда" Клинтън заявява това в интервю за ирландската телевизия RTÉ, излъчено във вторник.

Бившият американски президент засегна темата за пълномащабна война в Украйна, докато говореше за мирния процес в Северна Ирландия. "Чувствам се лично замесен, защото ги принудих (Украйна - бел. ред.) да се съгласят да се откажат от ядрените оръжия. И никой от тях не вярва, че Русия щеше да направи това (нахлуване - бел. ред.), ако Украйна все още разполагаше с оръжията си", каза той. Клинтън заяви, че знае, че Владимир Путин, за разлика от своя предшественик Борис Елцин, не би подкрепил еквивалента на Будапещенския меморандум - документ, който предоставяше "гаранции за сигурност" на Киев в замяна на отказ от ядрените оръжия.

"Те (украинците - бел. ред.) се страхуваха да се откажат от тях (ядрените оръжия - бел. ред.), защото смятаха, че то е единственото нещо, което ги защитава от експанзионистична Русия. Путин, когато видя възможност, наруши споразумението и пръв завзе Крим. И аз се чувствам ужасно заради това, защото Украйна е много важна страна", подчерта той. Бившият президент на САЩ подчерта, че подкрепата на Запада за Украйна трябва да остане непоколебима.

"Смятам, че това, което направи г-н Путин, беше много погрешно, и мисля, че Европа и САЩ трябва да продължат да подкрепят Украйна. Може би ще дойде момент, когато украинското правителство ще смята, че може да постигне мирно споразумение, с което да живее, но не мисля, че останалите трябва да се откажат от подкрепата си", каза той. През януари 1994 г. Клинтън подписва тристранно споразумение с тогавашния руски президент Борис Елцин и украинския президент Леонид Кравчук за ликвидиране на арсенала от стратегически ядрени оръжия, който остава на украинска територия след разпадането на Съветския съюз.

През декември същата година Съединените щати се присъединяват и към Будапещенския меморандум, който включва ангажимента на Русия да зачита териториалната цялост на Украйна.

Превод: Николай Илиев

Източници: "Европейска Правда" и ирландската телевизия RTÉ


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Объркано Атлантиче

    59 10 Отговор
    В САЩ прецедентът е създаден и чакаме продължението!
    Сега, когато Тръмп беше арестуван, е създаден правен прецедент. Бившите президенти вече могат да бъдат призовани от ФБР и обвинени от градските прокурори. Със сигурност демократите ще съжаляват за отварянето на тази кутия на Пандора.

    Кой ще арестува първи Обама, Байдън или Клинтън? Бурята се задава!
    Целият свят стана свидетел на АПОКАЛИПСИСА на американската демокрация! От тук нататък, всичко е счупено. Това беше дъното!
  • 2 АУУУУУ

    24 50 Отговор
    АКО УКРАЙНА НЕ СЕ БЕШЕ ОТКАЗАЛА ОТ ЯДРЕНИЯТ СИ АРСЕНАЛ, СЕГА ЩЕШЕ ДА Е В НАТО И ЕВРОПА.....БУНКЕРНОТО ДЖУДЖЕ
    ЗАЕДНО С АЛКОХОЛИКА МЕДВЕДЕВ ЩЯХА САМО ДА СЕ ЗАКАНВАТ !!!

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 3 Моника Люински

    51 3 Отговор
    Съжалявам, че участвах в оралната си роля, в кабинета на Клинтън
  • 4 ТаУмВзе

    62 6 Отговор
    И за тоя Терорист няма Хага! Кървавото му творение косово, пак не се помни.
  • 5 Тоя па, психопат?

    45 7 Отговор
    А какво е "по-доброто" според него? Да се унищожат тука Русия, Украйна и Европа с ядрени оръжия, а те там, "хитрите" да гледат сеира и да се радват, че тези им освободиха териториите?
  • 6 Историк плюс

    49 6 Отговор
    Бил Клинтън първо трябва да съжалява за войната на НАТО в Югославия, която той ауторизира, докато се забавляваше с Моника Л в Белия Дом. Руският външен министър Примаков тогава пътувайки за Ню Йорк, нареди да върнат самолета му в обратно в Русия, при веста за натовските бомбандировки над Югославия. Всъщност, това беше първият разрив в отношенията на Запада с Русия - така се запчна
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Роналд Рейган

    27 5 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ВИНАГИ ИГРАЯТ И В ДВАТА ОТБОРА, ИНТЕРЕСИ
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    35 8 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    Украйна НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ЯДРЕН АРСЕНАЛ ‼️‼️‼️
    Ядрените оръжия в Турция и Германия техни ли са ❓❓❓

    БАЙГЪН от недоучили професори‼️
  • 10 Бил Клинтън

    30 8 Отговор
    Добре, че евакуирахме ядрените оръжия от Украйна тогава. Иначе хунтата несъмнено ще ше да ги използува сега.

    Коментиран от #20

  • 11 Глупаци

    11 31 Отговор
    Да ти си виновен, лилипутин никога нямаше да по сме да нападне ядрена Украйна.

    Коментиран от #22

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    А относно ЕВРОПА - отвори атласа, ако знаеш как се ползва ‼️
    / няма как да ВЛЕЗЕ в Европа , като тя е ВЪВ Европа/
  • 13 Запознат

    41 6 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    "АКО УКРАЙНА НЕ СЕ БЕШЕ ОТКАЗАЛА ОТ ЯДРЕНИЯТ СИ АРСЕНАЛ" сега щеше да е част от Руската федерация и нямаше да се води "независима държава", ГДР и ГФР още щяха да са отделни държави и целия източен блок нямаше да е в НАТО.

    Пък и ако баба беше мъжка..... Ако ги нямаше продажниците Горбачов и Елцин всичко това нямаше да го има.
  • 14 Дааа

    35 5 Отговор
    и ядреното оръжие беше на Ссср(Русия), а като неин единствен правоприемник със всичките задължения и отговорности те си ги прибраха! То беше само разположено! Никога не е било тяхно! Както е сега с много държави! Един ден и америкосите ще си ги приберат както направи Русия след разпада на ссср. Стига опорки и надъхване на простолюдието..!
  • 15 Урюрвкос

    4 14 Отговор
    ами изправете грешката като доставите такива нови
  • 16 Напреднал

    24 3 Отговор
    "...защото Украйна е много важна страна" И защо е важна Украйна, че не се сещам.?........... А дааа, за руски апокалипсис
  • 17 Хомосапиенс

    11 26 Отговор
    Урока е че никога държава граничеща с рузката кочина не трябва да се отказва от каквито и да е оръжия , защото рано или късно ще и потрябват.
  • 18 И ссср

    23 2 Отговор
    още щеше да съществува... стената още щеше да стои! Но руснаците се изтеглиха, а америкосите настъпиха...
  • 19 Потрес

    22 2 Отговор
    Кръвожадната Килъри Клинтън съжалява още повече, досега вероятно да бяха натиснали вече укропското ядрено копче💥
  • 20 Самата Украйна

    26 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бил Клинтън":

    доказа за тези години на "свободата", след разпада на СССР, че е несъстояла се държава. На власт са някаква мафия - олигарси, краде се и се лъже, като за последно. Народът никой не го бръсне за ...! Не е чудно, че такъв хаос на общество е лесна плячка за американските окупатори. Дай пари, където трябва и колко трябва и ще насочваш "масите" и техните "лидери" в "правилната посока"! Видя се, колко бързо деградира във фашизъм, след Майдана. Гражданска война на етнически принцип, окупиране от САЩ с биолабораторийте и политиката. Нямаше как да се размине вече тази война!

    Коментиран от #54

  • 21 Хахахаха

    8 25 Отговор
    И докато русофилите нападат Клинтън за какво ли не, всички отбягват да отговорят, защо Русия не спазва договора за териториална цялост? Значи другари, все пак Украйна има и то такава, каквато е била с Крим и Донбас! А на Путин като това не му харесва, може да реши проблема като се гръмне.

    Коментиран от #23, #34, #55

  • 22 Украинец

    28 3 Отговор

    До коментар #11 от "Глупаци":

    Колкото Германия има ядрен арсенал, макар че има ядрени оръжия на нейна територия, толкова и Украйна е имала навремето ядрен арсенал. Това че е имала ракети разположени на нейна територия не значи че е имала ядрен арсенал.

    Второ никой нямаше да даде "независимост" на украинците така че май е било по-добре Клинтън да не се съгласява. Сега Украйна щеше да си е част от РФ и нямаше да има никаква война.

    Коментиран от #25

  • 23 Украинец

    27 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    "защо Русия не спазва договора за териториална цялост?"

    Защото запада не спазва договора за неразширение на НАТО, защото запада не спазва договорите от Минск, защото запада направи кървав преврат в Киев и свалиха законно избран президент от което следва че сегашната власт в Украйна е нелегитимна и никакви договори с нея не важат.

    Коментиран от #26, #28

  • 24 гост

    16 3 Отговор
    Народа е казал кадето работиш саксофона си не вади тъпанар .после ми говори за политика
  • 25 Хахахаха

    7 21 Отговор

    До коментар #22 от "Украинец":

    Мдааа. Но нещата са такива каквито са. И са се разписали за териториална цялост на Украйна като суверенна държава! И идва Путин и скача, че той не бил съгласен! Ми те с много неща следващите политици не са съгласни от предните, но нещата са такива каквито са. И Путин решава, да прави война срещу суверенна държава! Това са фактите. Други факти няма.

    Коментиран от #27, #59

  • 26 Хахахаха

    9 19 Отговор

    До коментар #23 от "Украинец":

    Договор за неразшеряване на НАТО, НЯМА! Няма такъв договор! Ако имаше, Путин щеше да го покаже. Но той няма.

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Украинец

    17 7 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    И Путин решава, да прави война срещу суверенна държава! Това са фактите. Други факти няма.

    Така ли - явно имаш амнезия. Според теб Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Югославия сигурно не са суверенни държави или пък това не са факти. Или американците им е позволено да нападат когото си искат обаче на Путин не е - това ли са опорките. На американците е позволено да не спазват договорите обаче на Путин не е позволено.

    Ех пуста пропаганда - нали западът се ръководел от "правила и ценности" ама те важат само за другите.

    Коментиран от #33

  • 28 Хахахаха

    6 16 Отговор

    До коментар #23 от "Украинец":

    И още нещо. Никой не може да решава на една държава дали може или не може да се присъединява към някакъв съюз. Русия също си има военен съюз, проблема е че никой не иска да се присъединява в него. А европейските държави искат в НАТО, защото виждат агресивен съсед. Ако нямаше заплаха, нямаше да има и нужда от отбранителен съюз.

    Коментиран от #35, #37

  • 29 Хммм

    16 6 Отговор
    И в кой завод в Украйна са произвеждани ядрени оръжия при СССР за да се твърди че Украйна е притежавала такива??? Били са разположени в Украйна но са произведени в русия По нейни технологии!!! Все едно американските ядрени глави в Европа да се твърди че са притежание на ЕС?!?;
  • 30 Украинец

    20 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    Това че няма на лист хартия не значи че няма такъв договор - това че са излъгали глупака Горбачов и са му обещали но го има на стенограмите от срещите (а това е условието за обединени на двете Германии). Обаче има договори от Минск - за тях нищо не казваш. Нищо не казваш и за кървавия преврат в Киев организиран от господарите ти.

    Коментиран от #39

  • 31 договор..

    14 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    За референдуми в крим и бандерско има..и това краварите много добре го знаят,що тези територии са били на империята,не случайно земите и селищата в източна украйна,са основани и кръстени от великите петър и екатерина..
  • 32 За протокола

    6 10 Отговор
    Основната поука от случилото се е, че имаш ли ядрено оръжие, това ще те предпазва от агресивни държави.
    Жалко, че в 21 век се разчита на оръжия за масово поразяване, вместо на ума, интелекта и морала за гарантиране на мира. Прогнозата е, че вместо да намаляват, ядрените оръжия ще продължат да се увеличават и рано или късно ще се стигне до използването им, умишлено или не, което ще е трагедия за Земята.
  • 33 Хахахаха

    7 15 Отговор

    До коментар #27 от "Украинец":

    Мдааа. Аз не съм чул някоя от тези държави да са станали американски щат! Ти да си чул американски щат Ирак? А Югославия, какво? Скоро и Косово и Сърбия ще влязат в ЕС и пак стават едно! Питам те, кой всъщност е срещу Русия? Кой е враг на Русия? Не виждаш ли, че Путин си измисля врагове? Европа се опита да вкара Русия в Европа. Даже Русия можеше да влезе и в ЕС, ако Путин не беше докарал ситуацията до тук! Кой е враг на Русия, освен те самите? В Русия течаха реки от пари от Европа. Никой не е крадял ресурси, от Русия а Европа им плащаше добре! Ама Путин обърна курса към Китай. Реши да прави руснаците, китайци.

    Коментиран от #40

  • 34 "договора за териториална цялост?"

    18 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    Той важи за нормална страна, Украйна! Тези веднага се подариха/предадоха на ФАЩ и онези психопати започнаха да разработват опасни вируси в биолаборатории по руските граници! (За Ковида има даже и документи, още преди да го пуснат в Китай!!) Олигархията в Украйна предложи на ФАЩ да вземат Крим за американска военна база, като изгонят от там руския Черноморски флот! На Крим и в Украйна има освен хазари и много етнически руснаци, Хазарите са на власт с парите си, а руснаците са подтиснати и в създалата се гражданска война, точно руснаците бяха гонени, преследвани и убивани! Тогава: За каква териториялна цялост ми говориш? Когато тази територия вече е фашизъм и избива народа, превръща тази територия в огромна военна база на САЩ и то на твоите граници? Няма как да стане без война! Ако Китай беше направил така с Мексико, то САЩ отдавна да са направили ядрена война с Китай! Сега ясно ли е?

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хахахаха

    3 12 Отговор

    До коментар #34 от ""договора за териториална цялост?"":

    С тази пропаганда ли тръгна? Интересно, защо след началото на войната вече няма нито лаборатории, нито нацисти, нито каквито и да било причини за войната. Не разбрахте ли, че тази пропаганда беше за настройване на руското население срещу Украйна и за причина за войната? Толкова ли сте наивни да вярвате?

    Коментиран от #44, #46

  • 37 ти кво си мислиш..

    12 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахаха":

    Че руссия ще гледа как нато се разширява,искандерите вече са в беларус,в кьонигсберг пристигнаха първите хиперкинжалчета,вагнер изгони макарончо от африка,а за южна америка и брикс-друг път..
  • 38 Алооооооо

    7 3 Отговор
    АМИ ЩО НЕ ЗАКАРАТЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА И ДА ВИДИТЕ КВО ЩЕ СТАНЕ ПУТИН ЗАКАРА В БЕЛАРУС АДЕ АМА НЕ ВИ СТИСКА А МАХНАХТЕ РАКЕТИТЕ ОТ УКРАЙНА ЗА ДА НЕ СЕ ПОЯВЯТ В ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ
  • 39 Хахахаха

    2 12 Отговор

    До коментар #30 от "Украинец":

    Какво да ти говоря за преврата бе другар! Всичко е обяснено много пъти. Янукович беше избран на избори с обещание, че ще вкара Украйна в Европа. А се завъртя към Русия и скъса с Европа. Е украинците не са гласували на избори да бъдат с Русия. За това стана преврата. И Немцов го каза много точно, че тогава не е имало американска подкрепа. Те не са били готови за подкрепа и не са подкрепили нищо. Всичкия преврат си беше на украинците. А минския договор, какво за него? Той е направен, за да не се изпълнява и от руска страна. Или мислиш, че само украинците са стреляли, а руснаците там само са седели? А рашките как свалиха малайзийския самолет с руско оръжие? А знаеш ли, кой влезе да командва тогава военните действия в Донбас? Ааааа не са местните командири, а руски командири, добре познатия Игор Гиркин!

    Коментиран от #41, #47

  • 40 Украинец

    11 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хахахаха":

    Вярно не са станали американски щат но са станали американски колонии което е много по-лошо. Ако са станали американски щат трябва да хранят местните които ще се водят американски граждани а сега само ограбват съответната държава а местните тънат в мизерия. И в момента точат петрола на Ирак, Либия и Сирия без да плащат нищо на съответната държава отделно където откраднаха златото на Садам и Кадафи. В Косово пък им трябваше територията за да си направят военна база но за там не ревете за "териториалната цялост на суверенна държава" - защо ли?

    Опорките не вървят - цялата ви пропаганда се държи на това че за господарите ви е разрешено да нападат когото си искат но за Русия не е разрешено.

    Коментиран от #62

  • 41 Украинец

    11 3 Отговор

    До коментар #39 от "Хахахаха":

    Превратът си е преврат и е незаконен в целия свят - има легитимен начин за сваляне на някой управляващ. А и господарите ти сами си признаха че те са го организирали - до там с опорките.

    Договорите от Минск Меркел каза че са направени за да дадат време на Украйна да се въоръжи а не да ги спазват - е аз на нея ли да вярвам или на теб.

    Колкото и да казвате на черното бяло то няма да стане такова. Както казах цялата ви пропаганда се държи на това че за американците всичко е позволено но ако същото направи Русия вече е много лошо.

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 видинлиика

    10 2 Отговор
    Е то на лудия Зеленски само това липсва - ядрено оръжие, дайте му го и гледай как светът гори.
  • 44 смехурко..

    11 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хахахаха":

    Прочети,колко тона бандерски плутоний и обогатен уран,приготвени за краварско..россия е намерила в аец запорожие..става въпрос за над сто млрд.$..и добавка есть,шест реактора със референдум..за россия.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Вярва се само, ако си набожен!

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хахахаха":

    Тука има факти! Отиди в Тубата и виж Виктория Нюланд на разпита в САЩ, как призна за техните биолаборатории на Украйна! И виж в списъците на американските проекти, проекти, дадени на фирмите на сина на Бай Дън за разработка на вируси в биолабораторийте в Украйна (ДАРПА-проект, примерно от ноември 2019 г. с наименование "Ковид19", ще го намериш!)! Било "пропаганда"! Ако нямаше никакви факти, щеше да е пропаганда, ама пред фактите мълчат и Боговете!

    Коментиран от #48

  • 47 А ние?

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Хахахаха":

    Да не би да сме гласували, да сме в Нато? Вкараха ни, БЕЗ да ни питат даже!
    " ...Е украинците не са гласували на избори да бъдат с Русия. ..."
    И какво сега? И ние ли да правиме Майдани?

    Коментиран от #49

  • 48 Хахахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Вярва се само, ако си набожен!":

    Няма какво да пиша, след като коментарите ми се трият. Няма за какво да си губя времето.
  • 49 Хахахаха

    2 7 Отговор

    До коментар #47 от "А ние?":

    Ние гласувахме за правителство, което имаше в програмата присъединяване на България към НАТО и ЕС! Ти на избори ходил ли си? Знаеш ли за програмите на партиите за които гласуваш?

    Коментиран от #50

  • 50 Кви партии, кви 5 лева?

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "Хахахаха":

    Виж, че народът масово НЕ легитимира властта на тези престъпници и шарлатани?
    Какви 24-26 %? Като мнозинството, приблизително 60% НЕ са гласували? Колко са 26% от гласувалите САМО 40%???
    Народът НЕ одобрява тази лъжлива система! Точка!
  • 51 Вирус

    5 2 Отговор
    Хахаха пак четем лицемерни локуми
  • 52 Мишел

    3 1 Отговор
    Клинтън се прави, че не знае, че Украйна никога не е била ядрена държава.
    В шест държави в Европа има ядрени оръжия на САЩ и нито една от тях не е ядрена държава.
  • 53 Иванов

    1 5 Отговор
    Че какво пречи пак да се сдобие с ядрено оръжие тайно тогава московските изверги ще се замислят много дали да не се изтеглят,както се казва,извънредната ситуация изисква извънредни мерки

    Коментиран от #57

  • 54 сноу

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Самата Украйна":

    Синтезирано и брилянтно...++++
  • 55 Мишел

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    Договор за териториалната цялост е твоя измислица.
    Има меморандум, който не поражда задължения.
    Не е спазен и от Украйна, и от Русия.
  • 56 Отец Нафърфорий

    4 1 Отговор
    Но пък Клинтън не съжалява ,че беше добър саксофонист,и виртуозът Моника Люински му приласяше.Едно свирене на саксофон,не трябва да бъде повод за кавга.
  • 57 Предпоследния Софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Иванов":

    " Московските изверги" могат да те направят да светиш и да не плащаш изобщо сметки за ток и отопление,но ти няма как да го проумееш.
  • 58 бай Иван

    1 2 Отговор
    Може ли да не разглеждаме мнението на бивш американски президент на който стажантка в Белия дом направи свирка в овалният кабинет под бюрото на президента .Дали този е заслужавал да стигне до най-високият пост в държавата . Е верно имаше една много амбициозна жена която реши ,че трябва и тя да е президент и да седне на същото бюро под което Моника Люински е лапала разни неща на съпруга и. Добре ,че не стана ,че сигурно щеше някой стажант да я оправи на същото място. Те американските президенти са такива ако не ги оправят стажанти си плащат на порно звезди . После се чудите що нашето Кире барало парапета на Ленчето.
  • 59 Карлуково

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Човека нос от дб спрямо тука с ник хахах.
    Скоро ще те приберем обратно в нашето заведение
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Мухаа,хаа! -

    1 1 Отговор
    Саксофониста да не съжалява,а да се радва ,че по негово време насреща е пиандето Елцин.Ако беше Вовата,щяха да хапят пръсти и до момента,а Украйна щеше да се нарича УССР.Украинска съветска социалистическа република.,а България- Народна република България.И към момента,да сме отишли в Космоса в технологии, селско стопанство, износ, социален стандарт.Със сигурност дежурни лсйкучки ще опонират с т,пни от рода на диктатура,нямало нищо, глад,мизерия.Да де! Но по стстистика на ООН ,към 1985( преди появата на юдата горбич) ,България е на 27 място в света по социален интегритет.Казано простичко: полупателна способност на населението, образование, наука, здравеопазване. В момента сме пет позиции след африкански държави,ксто Нигерия .
  • 62 Сър Пичук

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Украинец":

    Като гледам какви американски колонии са Япония, Ю. Корея, Сингапур, Западна Европа, че и самия Китай, направо ми се плаче и съжалявам, че не съм се родил в С. Корея или някоя руска република.
    Руските политици и олигарси пращат децата си на Запад, за да видят какво е мизерия и мъка, та като се върнат в Русия, да ценят изобилието, свободата и правдата.
    Колкото до грабенето на държавите, които споменаваш, проверих за Ирак и се оказва, че там има само една американска компания, 5-6 руски и всичко останало е от Китай, Турция, Ю. Корея, Индия, Малайзия и т.н.
    Друг път като пускаш опорки, поне пиши такива, които не могат да се проверяват.