Last news in Fakti

19 Април, 2023 15:02 979 18

Общественото одобрение на Байдън продължава да спада

  • одобрение-
  • байдън-
  • сащ-
  • президент-
  • анкета

Приближавайки се до най-ниското си равнище, откакто той встъпи в длъжност

Общественото одобрение на Байдън продължава да спада - 1
Източник: БГНЕС

Общественото одобрение на американския президент Джо Байдън този месец е намаляло на 39%, приближавайки се до най-ниското си равнище, откакто той встъпи в длъжност, предаде Ройтерс.

Резултатите от проучването на общественото мнение, проведено в периода от 14 до 16 април от Ройтерс/Ипсос, показват умерен спад спрямо миналия месец, когато 42% от респондентите са заявили, че одобряват представянето на Байдън като президент, предаде БТА.

Неговата популярност намаля почти веднага, след като встъпи в длъжност през януари 2021 година. Най-големият спад на рейтинга му беше отбелязан в средата на миналата година, когато едва 36% от анкетираните заявиха, че го подкрепят. Оттогава насам процентът на респондентите, които изразяват положителна нагласа към Байдън, остава близък до това число.

Миналия петък държавният глава заяви, че ще участва в следващите президентски избори, които ще се състоят догодина, но все още не е дал официален старт на кампанията си.

Не се очаква Байдън да срещне сериозна конкуренция за номинирането му от Демократическата партия, но равнището на одобрение остава ниско от гледна точка на историческите стандарти.

През голяма част от мандата си, продължил от 2017 до 2021 г., Доналд Тръмп също имаше сравнително сходно равнище на обществено одобрение. Най-ниският процент беше регистриран през декември 2017 г., когато едва 33% от респондентите дадоха положителна оценка на работата му.

Участниците в последната анкета на Ройтерс/Ипсос най-често посочват, че най-големият проблем на САЩ е свързан с икономиката, като подобно мнение споделя един от петима респонденти. Един от десетима анкетирани вижда като водещ проблем на САЩ престъпността и околната среда.

Възможен светъл лъч за Байдън е фактът, че 68% от участниците в анкетата казват, че не са съгласни с федералните съдилища, които забраняват лекарството за аборт мифепристон, получило одобрение от Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Анкетата на Ройтерс/Ипсос е проведена сред 1029 пълнолетни американски граждани, като е използвана национално представителна извадка.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    33 1 Отговор
    Успех за Тръмп!!!
  • 2 макактака

    20 0 Отговор
    бадемохлора тъкмо щеше да бъде приет за официалната почепка на всички делегати и сега това? елена да не е откраднала пак нещо,че пишете така за мр пуезидент? А я кажете кой е тоя хунтер имал нещо общо с оркрайна и мр.пуезидент? А я недейте по-добре да се напише статия как Путин е болен,депресиран и тн....
  • 3 Ами

    29 0 Отговор
    вие какво очаквахте ? ФАЩ става кенеф.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И още

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    Китайците за визитата на Бербок: С такава дипломация дните на Германия са преброени

    Коментиран от #16, #18

  • 6 АВАТАРКА

    3 8 Отговор
    ПОНЕЖЕ СЪМ МЪРЗЕЛИВ БЕЗРАБОТЕН БОКЛУК ,КАФЕДЖИЯ ДЕПРЕСИРАН ИНДИВИД МАЛКА ЖЕНА И СЪМ СМЕШНО ГОВЕДО ГАМЕН КУЦО ДОБИЧЕ КАСТРИРАН БЕЗ ПОЛОВ ЧЛЕН СЪМ ОСАКАТИХ СЕ НЕОБРАТИМО ЗАВИНАГИ ,И СЪМ ОТ МАСАТА НА ОСКОТЕЛИТЕ БЕДНИ МЛАДЕЖИ ,КАЖЕТЕ СЕГА АЗ СЪМ СИ ДОБРЕ ВЕЧЕ БЕЗ ЧЛЕН СЪМ ,ИМАМ СИ НЕЩО КАТО ЖЕНСКИ ПУБИС ОТПРЕД
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    1029 от сто милиона -
    "Попитаме сто човека!
  • 8 МирО

    20 0 Отговор
    Това нещо има някакво одобрение - странно???
  • 9 Да лай ли лама, да не лай ли

    11 0 Отговор
    Той на Бидоня отдавна му е спихнало... доверието. Затова вече може само като далай лама
  • 10 Механик

    15 0 Отговор
    Не е вярно. байдън е в цветущо здраве и се радва на пълна подкрепа.
    Най-много го подкрепя Невидимия. Те се здрависват и са приятели.
    Виж при Путин е по-зле. Както знаем той умре лани и сега едни лекари го лекуват с едни много специални хапчета. Английското разузнаване каза, че той има 12,4 болести и все фатални, а едни генерали искат да го отровят с едни развалени пелмени.

    Коментиран от #17

  • 11 9689

    9 0 Отговор
    То съвсем ще падне ако продължава да праща оръжия по света.Амершканците са умен народ,усещат се прецакани.
  • 12 Абе

    11 0 Отговор
    Само двама, трима български дебила го подкрепят тоа
  • 13 И това му е много

    8 0 Отговор
    На изкуфелия дядка..където иска да направи трета световна война....долен джен..дур.....САМО ТРЪМП!
  • 14 джо

    7 0 Отговор
    О Джо престъпнико ! Джо ти си убиец ! Терорист Номер -1 си Джо като надмина и "бащите на нациите" по извършените
    престъпления в тази престъпна страна наречена Америка..
  • 15 От страни

    4 0 Отговор
    Тръмп е сбрал в едно клипче всичките гафове на Байдън. Да ви кажа не ми беше смешно - страшна работа изкуфял човек на поста на президент на една от най силните държави на света. Единствено успокоява че не приема решения и не може да направи "бада-бум".
  • 16 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "И още":

    От няколко дни подканвам ФаТки да напишат нещо за визитата на Аналенчето ама ме триеха. Провала на аналенчето може да се сравни само с Марианската падина. Една голяма и кръгла зелена нула.
  • 17 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    И забрави за ракетите - СВЪРШИЛИ СА !!!!
  • 18 фона 0айнаркова

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "И още":

    още си мие тоалета след китайския тур...