21 Април, 2023 21:56 808 8

Не е взето решение за евакуация на американски дипломатически служители от Судан

  • сащ-
  • судан-
  • дипломати-
  • служители-
  • боеве

САЩ все пак се готвят за такава възможност

Не е взето решение за евакуация на американски дипломатически служители от Судан - 1
Източник: БГНЕС

Не е взето решение за евакуация на американски дипломатически служители от Судан, но САЩ се готвят за такава възможност, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Той каза, че всички американски граждани в Судан "трябва сами да вземат мерки са своята сигурност", след като страната беше разтърсена от насилие, предаде БТА.

Кърби допълни, че тази седмица президентът Джо Байдън е одобрил план за придвижване на разположени наблизо американски части, ако се наложи да бъдат евакуирани американски дипломати.

По думите на говорителя на Белия дом ситуацията в столицата Хартум остава напрегната и воюващите страни не се придържат към договореното прекратяване на огъня.

Междувременно американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че американската армия се подготвя са възможно най-много варианти преди евентуалната евакуация на посолството на САЩ в Судан, но все още не са били взети никакви решения.

"Разположихме някои части в театъра на военните действия, за да сме сигурни, че може да предоставим възможно най-много варианти, ако ни призоват да предприемем действия. Към момента не са се обръщали към нас", каза Остин на пресконференция в американската военна база "Рамщайн" в Германия.

Вчера Ройтерс съобщи, че САЩ изпращат голям брой допълнителни военнослужещи в базата си в Джибути в случай че се наложи евакуация от Судан.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо ли

    5 0 Отговор
    ами защото искат да са сигурни че огъня ще гори дълго…
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 честен ционист

    3 0 Отговор
    Те мислите са ви чакали да взимате решения. Плюли са си на петите верочтно часове след началото на джумбарето. Май само нялкото Ганчо дипломат е останал на терен, се моли да не му напраят necklacing суданските пантери.
  • 4 Сатана Z

    5 0 Отговор
    На кой му пука за некви кравари насред пустинята? Да са дошли в БГ,тук щяха да управляват местните питеци
  • 5 КУЦ КОН

    5 0 Отговор
    ПАК ЩЕ ГЛЕДАМЕ ВИСЯЩИ КРАВАРИ ПО КОЛЕСНИЦИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ
  • 6 Българин

    2 0 Отговор
    Почват лекинко с доставка на хуманитарна помощ на южната част на страната но в последствие се стига до опит за инсталиране на Демокрация (демокрация-власт на народа и по-точно на американският народ) При опита за инсталиране се стига до свалянето на няколко хеликоптера над Могадишу или т.нар. Бляк Хоук Даун инцидент -един от най-срамните в кратката история на страната. Дано са си взели поука от издънките при опит за евакуация на посолства от размирни зони, последният път зарязаха марионетките да се висят по колесниците на карго самолетите
  • 7 Българин

    1 0 Отговор
    Руснаците имат ли база в Джибути? Само питам
  • 8 фен

    0 0 Отговор
    Мир в една държава може да има, само когато я напуснат американските дипломати.