Last news in Fakti

24 Април, 2023 10:24 1 172 15

Сътрудничеството между Китай и Европа е толкова "безгранично", колкото е и с Русия

  • китай-
  • сътрудничество-
  • ес-
  • русия-
  • посланик

Заяви китайският посланик в ЕС

Сътрудничеството между Китай и Европа е толкова "безгранично", колкото е и с Русия - 1
Източник: БГНЕС

Сътрудничеството на Китай с Европа и с други страни е толкова "безкрайно", колкото и връзките му с Русия, заяви китайският посланик в ЕС, като изрази увереност за неутралитета на Китай по отношение на Украйна, предаде Ройтерс.

Китайският посланик в ЕС Фу Цун е заявил това в интервю за китайското информационно издание "Дъ пейпър", но няма информация кога точно е направил това изявление. То бе публикувано малко след противоречивите изказвания на посланика на Китай във Франция, който постави под въпрос суверенитета на бившите държави от Съветския съюз, включително Украйна, по време на интервю за френска телевизия в петък, пише БТА.

Дипломати от ЕС упрекнаха Китай за отказа му да определи войната в Украйна като нашествие или да призове за изтеглянето на руските сили, като отбелязаха, че Пекин и Москва са обявили партньорство "без граници" само няколко дни преди руските войски да започнат нападението си в Украйна.

"Европейската страна трябва правилно да разбере израза "без горна граница"," заяви Фу пред китайското издание. "Приятелството и сътрудничеството между страните са безкрайни и не трябва да бъдат изкуствено ограничавани. Китайско-руското сътрудничество е "безгранично" и същото важи за Китай и Европа".

Фу отправи предупреждение за "опитите" да се използват двустранните отношения между Китай и Русия, за да се предизвика раздор между Китай и Европа. Той отхвърли изказванията, че Китай е "знаел предварително" за конфликта в Украйна или да е доставял оръжия.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви миналия месец, че за Европейския съюз ще бъде "изключително трудно" да изпитва доверие към Китай, ако Пекин не допринесе за търсенето на политическо решение, основано на изтеглянето на Русия от украинските територии.

"Неутралитетът пред лицето на нарушаването на международното право не вдъхва доверие", заяви Борел по-рано.

Ученията на китайските военноморски и военновъздушни сили в Тайванския проток и около острова на демократично управляващият се Тайван, за който Китай претендира, че е негова територия, също предизвикаха критики от страна на Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе момко

    12 14 Отговор
    Европа са 600 млн човека и то с що-годе добри заплати. Русия са 140млн от които 120 млн дрипльовци. На кой искате да си продадете стоката? Аре без глупости. Знаем кои са основния ви пазар.

    Коментиран от #13

  • 2 до долния

    8 4 Отговор
    Аз не виждам сътрудничество китай взема работата на европейците наблъсква континента с китайци и го превзема
  • 3 оня с коня

    7 7 Отговор
    И ква стана тя?Подскачаха до небето Русофилчетата тука че Китай и русия имали "Безгранична дружба" и високомерно пропагандираха как Китай и русия "рамо до рамо" ще изпотрепят запада,а се оказа че хитрият Китаец имал СЪЩАТА "Безгранична дружба" и с Европа,т.е и Пръста си няма да мръдне докато Запада ШАМАРИ Русия.А иначе си провеждат военни Учения всякакви Китай и Русия съвместно,но...ДО ТАМ!И пак Повтарям:Стокообенът Китай- Русия е 137 млр Долара,Китай- Европа - 700 млр.,Китай- САЩ - още 700 лрд долара.Ще тръгне китай да трепе Златната си кокошка заради Онкоболния Путин ли?!

    Коментиран от #6

  • 4 Жъумра Отсмях

    5 8 Отговор
    Гъбаркат се с магучая. А някаква заблудена рускиня се възмущаваше, че в руЗЗката версия на Макдоналдс в далечния Изток на РаЗЗия съставките на менюто ги пише само на китайски. Не става ясно какво иска тя.
  • 5 Четете внимателно!

    10 3 Отговор
    Нивото на европейските "политици" е потресаващо ниско!
    Китай прекрасно разбира, че САЩ се опитват да накарат пешките им от ЕС да наложат ПЪРВИ санкции на Китай. По този начин търговията на ЕС с Китай в по-голямата си част ще минава през Щатите. Същата работа като с руския газ и нефт, който беше ОСКЪПЕН от американските посредници.
    Следейки риториката на Урсула и Борел, смятайте че до месец сме наложили санкции и на Китай.
    Последствията ще са още по-страшни и от антируските санкции.
    На добър път!
  • 6 Пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Не зная за какво изразходваш толкова енергия, че някой имал различно мнение от твоето.
    Нали всеки има право на своя гледна точка. АКО се бориш за демокрация? Иначе другото е диктатура, че някой не е съгласен теб.
  • 7 капитана

    4 1 Отговор
    Еии,намери се един мислещ!
  • 8 капитана

    3 1 Отговор
    За коментар 5 иде реч
  • 9 Путинче

    3 0 Отговор
    Китайците са хитри и се възползва ха максимално от алчния и недалновиден Запад който подмамен от ниските цени на труда си изнесе производството там. Обаче хитри те китайци откраднаха технологиите на Запада разработвани десетилетия и дръпна ха рязко напред. Сега нямат стигане. Вече имат технологии, пари и човешки ресурс и станаха новия икономически лидер в света. Скоро и политически лидер ще са а и военен. Както беше казал някой Русия е буря която ще отмине но Китай са климатична та промяна.

    Коментиран от #12

  • 10 Тоест

    2 0 Отговор
    Колкото е по-голям интереса,толкова и по-"безгранично" е и Китайското приятелство!
  • 11 Еми овтанаха само Еритрея и Кот д'Ивоар

    0 1 Отговор
    Конго Сирия Судан и Никарагуа
  • 12 Китай не иска

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Путинче":

    да губи огромния пазар на САЩ и ЕС, а и на Украйна. Другарят Си каза на Путин да преговаря с Украйна и да приключва войната до няколко месеца. Да не пипа ядреното копче, че Сибир му трябвал чист от радиация, все пак там руснаци ще работят за него, другарите Ко Пайтук и Ре Житам ги чакали с кирка, лопата и трион-шаран.
  • 13 Минувач

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе момко":

    Ама тая стока трябва първо да се произведе, а за това трябва енергия и енергоносители. И тогава се появява Русия, която им продава евтино. Отделно имат и общ враг - САЩ, отделно и започва войната срещу долара, чрез която ще сринат САЩ от престола. Тази война е във фаза 1, когато започва търговията в национални валути. Фаза 2 е интересната, когато ще създадат валута на Брикс, която ще е подкрепена със злато, а тогава и десетки държави ще заменят доларите и американските държавни ценни книжа с тази валута. Защото без Брикс, никой няма силата да го направи, въпреки че ВСИЧКИ са наясно с американските манипулации на долара и печатането на нов дълг, инфлацията от който я плаща цял свят. Затова и Китай и Русия драстично си намали ха доларовите активи и закупиха рекордно количество злато. Китай за 2022 купиха нови над 100 тона злато.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ...

    1 1 Отговор
    останалите глупости за БРИКС и за обмяната на доларите с други валути няма да коментирам щото са откровени лъжи които повтаряш от пропагандата на Кремъл и дори не си проучил как стоят нещата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания