Last news in Fakti

25 Април, 2023 12:18 1 995 20

Възелът се затяга! Разследват Ева Кайли и за измама

  • ева кайли-
  • европейски парламент-
  • катар

Целта е да се установи дали Кайли е излъгала за работните ангажименти и движения на своите помощници и е вземала средства от заплатите и командировъчните им за работни пътувания, които никога не са се състояли

Възелът се затяга! Разследват Ева Кайли и за измама - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на обвиненията, че е замесена в така наречения скандал с подкупи "Катаргейт", гръцкият евродепутат Ева Каили също е разследвана за злоупотреба със средства на Европейския парламент, на който беше заместник-председател съобщи "Политико".

Позовавайки се на писмо от Европейската прокуратура (EPPO), адресирано до председателя на Европарламента Роберта Мецола, което е видяно от "Политико", докладът посочва, че разследването срещу Кайли е съсредоточено върху плащания, свързани с четирима от нейните помощници.

Разследването е за периода от 2014 до 2020 г. и за суми в размер на около 100 000 евро. Целта е да се установи дали Кайли е излъгала за работните ангажименти и движения на своите помощници и е вземала средства от заплатите и командировъчните им за работни пътувания, които никога не са се състояли.

Припомняме, че на 12 април Ева кайли бе освободена под домашен арест. Освен на Кайли Европейският парламент свали имунитета на двама евродепутати - Марк Тарабела от Белгия и Андреа Коцолино от Италия.

Белгийската разузнавателна служба e работила в тясно сътрудничество с други европейски държави в продължение на повече от година, за да разкрие скандала с подкупите, който сега разтърси Европейския парламент, съобщи белгийското министерство на правосъдието, цитирано от "Ройтерс".

Прокуратурата подозира, че гръцкият евродепутат Ева Кайли и трима други европейски служители са приели подкупи от домакина на Световното първенство по футбол Катар в опит да повлияят на политиката на Европейския съюз, което се превърна в един от най-големите скандали, разразявали се някога в 27-членния блок.

Припомняме, че на 2 януари т.г. стана ясно за началото на процедурата по сваляне на имунитета на двама евродепутати във връзка с корупционния скандал, придобил популярност като "Катаргейт".

Той избухна през декември 2022 г., когато бе съобщено за четирима задържани при разследване по подозрения за корупция в Европейския парламент на депутати и служители, свързани с катарски интереси, а според съобщения в медиите - и с Мароко.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хич не ма интересува статията

    6 3 Отговор
    Осъдили.Обезпокоени.Загрижени
    Айде стига вече!
    Кви бяха тия там?
    Робовладелци и роби на които им харесва да ги тъпчат чичковци с
  • 2 Пич

    19 2 Отговор
    Ето , от къде нашите парламентарни хайдуци , учат номерата ! Тази я разследват за мизерни пари , за да не питат " Просто " Урсула , за милиардите , който откраднаха с мъжа си , от ваксините за ковида !!!
  • 3 Груьо

    16 2 Отговор
    ТОВА ЛИ СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ. ПЪЛНА ИЗМАМА.

    Коментиран от #6, #12

  • 4 плюс минус

    15 1 Отговор
    А Урсуза?
    Кога?
  • 5 Херлок Шолмс

    5 9 Отговор
    Така е в демократичните страни- крал, ял, после повръщал и много лежал...Интересно..как така в рускии мир Захарова още не е разследвана, съдена и осъдена за трафик на наркотик..Преди няколко години се разрази огромен скандал, когато Аржентинските служби откриха над 400 кг бело, складирано в руското училище на Руската дипломатическа мисия. И бе доказано по безспорен начин, че Захарова е собственик на дрогата?

    Коментиран от #14

  • 6 Бачо Гачов

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Груьо":

    Ти да видиш па рушките..мАни, мАни...Блонди...Джугердя...Волочкова...Шпак..се убавци бе...
  • 7 сусо

    13 1 Отговор
    Всички те са от един дол дренки! За това ЕС е на това дередже!
  • 8 Дебелия Ал

    8 0 Отговор
    Някои евродепутати от герпдъпъсъ що не разследват, ами са погнали гъркинята?
  • 9 глоги

    4 0 Отговор
    гръцкАТА евродепутатКА Ева Каили
  • 10 герап

    4 1 Отговор
    Друга снимка на Евата Кайли нямте ли?
  • 11 Пешо

    8 1 Отговор
    А Урсула за ваксините кога ??
  • 12 един

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Груьо":

    Ех,друго си е руските ценности,Путин да строи дворец за 1млрд.$,да лъже цял народ,че не е негов,а такива като тебе да застават в негова защита понеже им се плаща!Ева Кейли ще осъдят,Путин кога?

    Коментиран от #15, #20

  • 13 да да

    4 1 Отговор
    Ейй,клъвната Евето за сандвич,а фона -айнаркова ала файзъра клъвна за голям курбан
  • 14 Сто34

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Херлок Шолмс":

    Глупости. Другата е била на Зеленски и ко.

    Коментиран от #16

  • 15 Два

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "един":

    А ти си направи външна изолация на панелката, но с 3 см дебелина, че за повече нямаш кинти и сега те дразнят разни новини за това кой какво си построил.
  • 16 Да ти кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сто34":

    Никакви глупости не са, а доказани ФАКТИ . Захарова бе уличена по безспорен начин, само че питай Лавров как успяха да потулят скандала. Иначе,като и гледам на Марийка изпълненията, туря в малкия си джоб Зеленския...

    Коментиран от #17

  • 17 Сто34

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да ти кажа":

    Изгледай филма Официални тайни с Кийра Найтли и също така филма Сноудън и Цар на войната. Пък тогава се ядосвай за несправедливостите по света широк. Приятно гледане. И не ми казваш, а ми пишеш. Аз също.
  • 18 Урсуса

    6 1 Отговор
    А мене кога ???
  • 19 Демократ

    2 1 Отговор
    Тази са я заплюли щото не е слушкала нещо.Кога ще разследват Урсула фон дер Миндер
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: