Last news in Fakti

26 Април, 2023 15:39 1 686 21

Френското правителство успокоява напрежението в страната

  • франция-
  • елизабет борн-
  • пенсионна реформа-
  • протести-
  • правителство

Премиерката на Франция Елизабет Борн представи днес пътна карта, в която в идните 100 дни ще бъдат предприети действия за успокояване на напрежението, породено от приемането на спорната пенсионна реформа

Френското правителство успокоява напрежението в страната - 1
Източник: БГНЕС

Премиерката на Франция Елизабет Борн представи днес пътна карта, в която в идните 100 дни ще бъдат предприети действия за успокояване на напрежението, породено от приемането на спорната реформа на пенсионната система, предаде Франс прес.

В обръщение към сънародниците си, отправено на 17 април, френският президент Еманюел Макрон си даде 100 дни за започването на нови проекти, с които да бъде успокоено напрежението в страната. Първа равносметка в тази насока ще бъде направена на 14 юли, когато е френският национален празник. Сред приоритетните въпроси ще бъдат трудовият пазар, имиграцията, публичната администрация, образованието и здравеопазването. Голямата неизвестна е дали ключови нормативни текстове в тези области биха могли да бъдат прокарани в парламента след разделението, породено от пенсионната реформа, пише БТА.

След като законът за пенсионната реформа бе приет, Макрон започна обиколка из страната, за да рекламира действията на правителството и да възстанови връзката с французите. Но по време на тези обиколки Макрон бе посрещнат на някои места от демонстранти, които често пъти изразяваха гнева си с дрънкане на тенджери.

Близо три четвърти от французите са недоволни от Макрон, според допитване на "Ифоп" за в. "Журнал дю диманш", публикувано в неделя.

Днес премиерката поясни, че правителството се отказва на този етап от закона за имиграцията, защото се опасява, че засега не може да си осигури нужното мнозинство в парламента по тази тема. Правителството отлага за есента представянето на евентуален нормативен текст в тази насока. Борн обаче добави, че правителството остава ангажирано по миграционната тема и затова в идните дни 150 допълнителни полицаи и жандармеристи ще бъдат разположени на френско-италианската граница, за да се справят с миграционния натиск.

Борн обяви и законопроект за зелена индустрия, който ще бъде представен в средата на май с цел да се декарбонизират големите индустриални вериги и 50 индустриални обекта, които са най-големите източници на парникови емисии в страната.

Борн обеща и по-справедливо разпределение на богатствата, произведени от френските компании и ги призова да действат колективно, за да индексират заплатите на служителите си.

Относно околната среда Борн обеща целеви средства за топлинното саниране на жилищата.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    38 0 Отговор
    Макрон ке виси на Айфеловата кула!
  • 2 Гориил

    31 0 Отговор
    Ще започнат арести на недоволните. Няма друг начин за намаляване на напрежението.
  • 3 Мдаа..

    30 0 Отговор
    Бабата с внучето и тя може да висне на Айфела,санкюлотите карат наред..
  • 4 Гориил

    31 0 Отговор
    Гилотина е най-доброто средство за пърхот.
  • 5 лют пипер

    24 0 Отговор
    Пенсионерите френски ще ядат макарони доста. Постни макарони.
  • 6 ТаУмВзе

    19 1 Отговор
    Геронтофилията е душевно заболяване, свързано с объркване на Рожденната майка с Бабата. В последствие индивида няма ясна представа за себе си.
  • 7 време разделно

    11 1 Отговор
    Наследството на Борн.........
  • 8 Гориил

    8 13 Отговор
    В Америка, за да се намали напрежението, всички протестиращи на страната на Тръмп бяха хвърлени в затвора.Скоро и самият Тръмп ще бъде зад решетките.
  • 9 123456

    17 0 Отговор
    Макаконка - пускай принтера и хич недей да питаш ония отвъд гьола ! Пари нема , брато , иде дебелия кол !

    Коментиран от #21

  • 10 Макронщина

    14 0 Отговор
    Прецакахме ви, но пък няма да е за сефте.
  • 11 Соваж бейби

    17 0 Отговор
    Глупости хората нямат нужда от успокоения и лъжи даже по напечено става и го молят публично доброволно да си подаде оставка и да замине възможно най далеко и да остави хората на спокойствие.А от мен лека добавка да си вземе и другите баби които назначи на висок пост освен неговата за по голямо щастие.
  • 12 Даааа

    14 0 Отговор
    Близо три четвърти от французите са недоволни от Макрон,........какво трябва да се умува ?
  • 13 Правителствата

    17 0 Отговор
    Мачкат народите и всич не им пука ! Изроди са масово
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само

    8 0 Отговор
    като видиш какъв им управлява държавата....
    си наясно накъде вървят и какво бъдеще ги чака.
    Всеки да се спасява както може.
  • 16 Европеец

    16 1 Отговор
    Макрон е кадър на банката на Ротшилд. И е типичен екземпляр на днешните западни политици. Двуличен, неискрен, несъобразяващ се с хората, с чиито съдби се разпорежда. По нищо не личи днешните политици да чуват гласа на хората. Те са в техния изолиран свят, зад оградите и охраните. Ама то и по времето на Мария Антоанета е било така, пък в един момент е почнало подрязване от горния край по площадите, заради тази нечуваемост. Дали имат по един полицай за всеки протестиращ? В Канада смачкаха Конвоя на свободата, във Франция жълтите жилетки бяха бити, разпръсквани с водни оръдия, обгазявани, стреляни с гумени куршуми. Имаше загинали.
    Финансовият капитал показва наднационалното си нечовешко лице. Това е новият интернационал. С това се борим всички. Дори ние, дето сме все още в периферията на събитията, но пак сме потърпевши. Ако се надигнем всички, тия приключват. Тотално неподчинение трябва. Тогава плановете им ще рухнат.
  • 17 Шаро

    6 0 Отговор
    Ами на баба Бриджит с пенция та кво става? Ша връща ли или тя е бая прескочиЛа новата възраст за пенция?
  • 18 С.П.

    9 0 Отговор
    При положение, че 75 % от французите не искат Макрон за президент, а той остава президент и не си подава оставката - това що за демокрация е?
  • 19 И този,

    11 0 Отговор
    Борисов ни успокои.Вдигна
    застраховки,билетчето,винетките,
    сметки за ток,топлофикациите ,
    годините за пенсии ,здравните вноски.
    Изнудванията,фалитите,не влизат
    в сметките.Остави ,сградна инста-
    лация.Изгони 1 млн,от татковината,
    Абе ,докара раят на земята.
  • 20 Макарон

    2 0 Отговор
    Еее, айде по-спокойно, това още нищо не е, това е само началото, успокойте се.......
  • 21 Баце

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "123456":

    Няма как да не пита, нали те са го инсталирали, а и да изкара нещо те ще му го вземат, другото е за Окраина, кой му дреме за плебса.
Новини по държави: