Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Април, 2023 15:23 596 1

В Запорожката АЕЦ се проведе ротация на експерти от МААЕ

  • украйна-
  • аец запорожие-
  • експерти-
  • група-
  • ротация

Нова група специалисти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) смени колегите си в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ)

В Запорожката АЕЦ се проведе ротация на експерти от МААЕ - 1
Източник: БГНЕС

Нова група специалисти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) смени колегите си в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) в Енергодар, потвърди за Интерфакс Ренат Карчаа, съветник на ръководителя на концерна "Росенергоатом".

"Трима специалисти заминаха, двама – австралиец и словак – влязоха в централата“, поясни Карчаа.

Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, има шест енергоблока ВВЕР-1000. Станцията не произвежда електроенергия от 11 септември 2022 г. Пет реактора са на студен режим, един е на горещ режим за осигуряване на собствените нужди на централата, която премина под контрола на Русия малко след началото на войната в Украйна.

От 1 септември миналата година в атомната централа са разположени няколко специалисти на МААЕ, които се сменят периодично. В началото на 2023 г. бяха докладвани няколко прекъсвания в ротацията на експертите, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 странно

    0 0 Отговор
    че следим ротацията, но ако ще я следим, то поне да е регулярно както се изпълнява! Така излиза, че хората дето ги визирате сега отиват там.
    За инфо - словака застъпва на "смяна" (ако въобще може така да се каже) за 3 път, т.е. това не му е първата ротация. Информацията ми е от първа ръка (демек от самия словак), което показва, че тази статия нищо ново не дава като информация.
    Колегите от МААЕ се въртят и не само в Запорожката АЕЦ, но и в останалите АЕЦ, разположени на територията на Украйна.
    Факти - определете идеята на това, което публикувате, иначе публикациите ви изглеждат странни. Човек се чуди какво искате да ни съобщите.
Новини по държави: