Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2023 12:50 1 182 18

Великобритания: Войната в Украйна не е холивудски филм

  • русия-
  • украйна-
  • великобритания-
  • война-
  • военна помощ-
  • холивудски филм

По време на речта си за ролята на Обединеното кралство в един все по-враждебен свят, Клевърли се фокусира върху войната в Украйна и на начините за противопоставяне на Русия на световната арена

Великобритания: Войната в Украйна не е холивудски филм - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-хуманният и ефикасен начин за прекратяване на войната в Украйна в по-кратък срок е да се предостави повече военна подкрепа на Киев. Това заяви външният министър на Великобритания Джеймс Клевърли пред Атлантическия съвет, съобщава Анадолската агенция.

По време на речта си за ролята на Обединеното кралство в един все по-враждебен свят, Клевърли се фокусира върху войната в Украйна и на начините за противопоставяне на Русия на световната арена.

Още новини от Украйна

"В момента сме в период на повишен риск и нестабилност, който вероятно ще продължи след 2030 г.", се посочва в Интегрирания преглед на Великобритания, публикуван през март като актуализация на стратегическия документ от 2021 г.

"За това време преходът към многополюсен, фрагментиран и оспорван свят се случи по-бързо и категорично от очакваното", допълва се в документа.

Като цитира поговорка на британски политик, Клевърли заяви, че "най-лошата битка е равностойната и честна битка, защото се проточва и води до повече щети и жертви". Той обясни, че това е причината британското правителство да настоява за повече военна подкрепа за Украйна.

"Казахме, че постоянно ще преразглеждаме от какво се нуждае Украйна, за да бъде успешна в самоотбраната. Ще разгледаме как се защитават, как отблъскват тази агресия, как отвоюват територия", посочи министърът.

По негови думи Западът трябва да признае, че може и да няма лесен, бърз и решителен пробив за украинците за победа във войната.

Клевърли настоя да се продължи да се търсят възможности за подобряване и ускоряване на подкрепата за Украйна.

"Няма да спекулирам как точно ще стане това, особено преди контраофанзивата тази пролет. Единственото, което бих казал, разбира се, е, че това не е филм. Във филмите наистина е много лесно", отбеляза той.

Клевърли заяви, че съюзниците трябва да действат бързо и да окажат материална подкрепа на Киев.

"Ако пестим за черни дни, то това е черният ден. И когато постоянен член на Съвета за сигурност на ООН нахлуе в своя съсед, това е проблем, който е толкова фундаментален за нашата международна архитектура на сигурност, че трябва да реагираме с решимост", подчерта той.

"Трябва да сме реалисти. Това е реалният свят. Това не е холивудски филм. Нещата са сложни. Нещата са объркани. Нещата са трудни. Нещата ще станат страшни. Очакваме да чуем думи на ескалация от Владимир Путин. Трябва да сме готови. Трябва да разрешим това, за да продължим да постъпваме правилно", категоричен бе Клевърли.

Той посочи, че във филмите, ако една страна бъде нападната, това ще бъде последвано от международен протест и в крайна сметка контранастъпление ще реши целия проблем.

"Това е прекрасен край, но в реалния свят не става така", предупреди Клевърли.

"Смятаме, че Украйна трябва да постигне успех, да бъде победител. И най-хуманният начин да направим така, че да победят бързо, е да им дадем инструментите, от които се нуждаят, за да си свършат работата, и да им ги дадем тук и сега", изтъкна Клевърли.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 2 Отговор
    Нискобюджетен холивудски филм, обаче пробутан на туземците от Източна Европа минава за блокбъстър, а билетът му излиза през носа на Ганчо. Вече с 30000 USD на глава от населението се вътри покрай бахмутските фойерверки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да, бе

    20 3 Отговор
    Да бяхте заложили поне на куц кон, а тоя е направо с ампутация на задните крака...
  • 4 Прав е човека

    3 28 Отговор
    Ватника разбира само като го бият като маче у дерек!

    Коментиран от #8, #17

  • 5 крис

    22 2 Отговор
    Жозеп Борел, Върховен представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност, заяви, че прекратяването на военната помощ за Украйна би довело до приключване на конфликта в рамките на няколко дни.

    Коментиран от #12

  • 6 гост

    18 1 Отговор
    Джордж Оруел1 " 1984 ", Профиздат, С. 1989г.1 стр. 37.
    ВОЙНАТА Е МИР
    СВОБОДАТА Е РОБСТВО
    НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА
  • 7 Пучо Капучо

    12 2 Отговор
    Не е Холивуд, верно е.
    Боливуд е.
    Но само знам, че ако беше Мосфилм, Окрайна вече да е целата пак руска...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Прости кравари

    16 4 Отговор
    Поредните краварски ненормалщини
  • 10 истина ти казвам

    4 0 Отговор
    Е а добрютро бе Амгъл!
  • 11 Цар Долар

    2 16 Отговор
    Кочината до наесен се е разпаднала за това Зеленски и Другаря Си в последният си разговор са се разбрали за преди Коледа съвместно да открият новите КПП на Украино-Китайската граница по Урал, а езерото Байкал става със статут на безмитна зона. Другаре и другарки изчезващи кремълски папагале минавайте на ориз.
  • 12 Цар Долар

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "крис":

    Прав си след нейзбежната победа на Украйна.
  • 13 Проблем, а?

    11 0 Отговор
    "И когато постоянен член на Съвета за сигурност на ООН нахлуе в своя съсед, това е проблем..." Ами като сте толкова добрички върнете Северна Ирландия на Република Ирландия. Или когато ингилизите нахлуват у съседните си, това не е проблем?
  • 14 Жалко

    8 1 Отговор
    Украинците ги използват и страдат.Като не,утрална страна можеше да живеят по добре от нас и да имат световни инвестиции.А сега следва 50 години мизериа.
  • 15 Хихи

    9 0 Отговор
    За "холивудски филм", не знам, но със сигурност е продукция на САЩ..
  • 16 Иванчо

    11 0 Отговор
    Само не мога да разбера има ли в Англия управник, който да не е индиец, пакистанец, от Африка или от Бангладеш? Вече и в новия крал се съмнявам!
  • 17 нпо агент

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е човека":

    диванен коментатор.що не отидеш на Донбас и там да покажеш от какво разбират руснаци..е..няма да отидеш..довечера ще гледаш шампионската лига и ще пийваш биричка..нали..а украинци да умират за либерастки интереси..
  • 18 Аха верно

    6 0 Отговор
    "И когато постоянен член на Съвета за сигурност на ООН"
    размяташе шишенца с "доказателства" и нападна Ирак.
    Какво беше тогава!!!?
Новини по държави: