17 Май, 2023 04:47 1 238 4

Лидерът на Северна Корея инспектира станция за военни сателити

  • ким чен ун-
  • сателити-
  • северна корея-
  • инспекция

Ким е одобрил следващите стъпки на плана на непостоянната комисия за подготовка за изстрелване на сателити

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира вчера станция за военни сателити, съобщи държавната агенция КЦТА, цитирана от БТА.

В информацията се казва още, че Ким е одобрил следващите стъпки на плана на непостоянната комисия за подготовка за изстрелване на сателити, която се занимава с изстрелването на първия севернокорейски военен разузнавателен сателит, предаде Ройтерс.

КЦТА не уточнява за кога е планирано изстрелването.

Ким заяви, че успешното изстрелване на военния разузнавателен сателит е "спешно изискване” в областта на сигурността на страната.

По-рано тази година KЦТА съобщи, че Пхенян е завършил първия си военно-разузнавателен сателит и че Ким е призовал да се ускори финалната подготовка за изстрелването на апарата.

Ройтерс посочва, че след прекъсване от близо половин година дейността в района на площадката за изстрелване в севернокорейската база Сохае е възобновена. Това било съобщено от 38 North, базиран в САЩ проект за наблюдение на Северна Корея, позовавайки се на скорошни сателитни снимки.

В информацията на 38 North обаче се добавя, че все още има много работа за вършене, преди да се стигне до изстрелването на сателит.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха хааа

    3 4 Отговор
    Поотслабнал ми се вижда Ким чо ... Да не му е лоше?!🤭
  • 3 Интересно

    3 0 Отговор
    За другаря Ким санкции няма ли,
    пуши си цигарката, усмихнат и т. н...
  • 4 Шаро

    4 0 Отговор
    Ха така, Кими! Фъргай един- два мерника в космоса!
Новини по държави: