Last news in Fakti

18 Май, 2023 10:25 2 517 37

Германските власти саботирали Ердоган на изборите

  • гермнаия-
  • германия-
  • ердоган-
  • избори-
  • саботаж

Германия не е разрешила на Турция да открие избирателни секции в още девет района на страната, населени с турци

Германските власти саботирали Ердоган на изборите - 1
Източник: БГНЕС

"Германия не е разрешила на Турция да открие избирателни секции в още девет района на страната, населени с турци, а причината е големият брой гласове от Германия за президента Реджеп Тайип Ердоган", турският министър на външните работи, Мевлют Чавушоглу, заяви, предаде Анадолската агенция.

В предаване за телевизия А Хабер снощи Чавушоглу коментира ареста на журналисти от турския в. "Сабах" от германската полиция във Франкфурт. По думите на министъра е напълно необяснимо как "в Германия, в самия център на Европа, която се опитва да ни дава уроци за свободата на печата и свободата на изразяване", е била организирана подобна полицейска акция.

"Те самите много добре знаят, че представените от тях аргументи не са валидни. Както за тази акция, така и за изборите", каза Чавушоглу.

По думите му германските власти не са дали разрешение за отварянето на избирателни секции в още девет района на Германия, където има големи турски общности, както е поискала Анкара.

"Причината за това е ясна, има много гласове за нашия президент от Германия. Резултатите от предишните избори го показват, резултатите от предишните избори са очевидни. Смятам, че има преднамереност от тяхна страна в това отношение", заяви турският външен министър, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 4 Отговор
    Ердоган каза на последния митинг:Бай Дън иска да командва Турция.Ще позволите ли?
  • 2 Мм да

    42 5 Отговор
    Ще се учудя ако няма намеса и на срещите демокрация по цял свят .Но няма как да мине там Ердоган още по време на така наречения преврат се отърва от подлогите на запада.
  • 3 Хасковски каунь

    34 1 Отговор
    Ердоган показа среден пръст и на О̀лаф Шолц, и на Ахмед Доган, и на Карадахлъ.
  • 4 Майна

    52 6 Отговор
    Такава пропаганда против Ердоган по ТV в Германия- всяка вечер репортажи ,,соросоиди,, против него!
    Толкова е ОЧЕВАДНО!
  • 5 Булба67

    37 5 Отговор
    Ер- доган се оказа ЕРГОЛЯМ залък за еуропата и фащ!
  • 6 българин

    8 32 Отговор
    нормално е хората да не харесват анадолеца. не защото играе с путлер. те всички играят с него. а защото иска да направи Турция от светска държава в джамахирия. защото се превръща в опасност за региона с мераците си за връщане на османската територия. а това пречи на глобализацията.
  • 7 Само отлагат неизбежното

    34 7 Отговор
    И удължават агонията на калъча. С цялата тази помия която изливат срещу Ердоган му направиха най-добрата предизборна кампания.
  • 8 Няма саботаж

    14 5 Отговор
    Просто правила. По същия начин се случва и на нашите избори
  • 9 Германец

    9 22 Отговор
    Чавушоглу да се запознае с германските закони, които казват, че секции се откриват там, където има достатъчно подадени заявления и също така, че има максимален брой секции за всяка държава, които могат да бъдат открити. Това какво Анкара "иска" не е предмет на германското законодателство.

    Коментиран от #11, #18, #21, #37

  • 10 колчо

    25 4 Отговор
    Така е които не играе с фащи ес се съботира по всякакъв начин.
  • 11 Хахха

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Германец":

    Не е на законодателството,прав си .На изпълняващите го е !!!

    Коментиран от #12

  • 12 Германец

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хахха":

    Нещо липсва в поста ти, но сигурно си бързал много да го напишеш, затова.
  • 13 Ердо ще санкционира

    25 1 Отговор
    самозабравилата се провинция Германистан.
  • 14 Мхм

    21 1 Отговор
    Германия е кьорфишек държава

    Коментиран от #15

  • 15 Германец

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "Мхм":

    Дай пример за някоя "истинска"

    Коментиран от #16

  • 16 Мхм

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Германец":

    Е със сигурност не е немският кинеф

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Май май

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Германец":

    Не гледаш немска телевизия.

    Коментиран от #20

  • 19 Европеец

    24 1 Отговор
    Германия се меси и в нашите избори. Бойко е техен представител, малко или много. И като се има предвид, че Германия, Нидерландия, Франция и Белгия са върха на пирамидата те искат развитието на Еврозоната за да имат повече държави под тях, от които да смучат. Затова бързат да се откажем от Лева, че да поемем част и от техния финансов дълг.
  • 20 Германец

    1 12 Отговор

    До коментар #18 от "Май май":

    Май май си нямаш представа за какво говориш. Нормално е.

    Коментиран от #23

  • 21 Защо обичаш да лъжеш

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Германец":

    Всяка държава сама си поставя ограничения за своите си граждани. А отварянето на избирателни секции е с общо международно споразумение. "Броят на избирателните секции в чужбина да бъде неограничен и за държави извън Европейския съюз, гласуваха окончателно депутатите с промените в Изборния кодекс."

    Коментиран от #22

  • 22 Германец

    3 8 Отговор

    До коментар #21 от "Защо обичаш да лъжеш":

    Такъв текст в германските закони няма. Ако има посочи кой закон и кой член и алинея е.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Имаш ли на престава какви ги пишеш

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Германец":

    Как може българския парламент да гласува закон в ИК, който неограничава броя на секции ако има ограничения? Или за България няма а за Турция има ограничения, това ли искаш да кажеш?
  • 24 Защо обичаш да лъжеш

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Германец":

    Именно, няма закон в Германия, ограничаваща броя на избирателните секции, ако мислиш да лъжеш, помести този ограничителен закон.

    Коментиран от #26

  • 25 Алабаш ли си

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Германец":

    Това е български закон, "Броят на избирателните секции в чужбина да бъде неограничен и за държави извън Европейския съюз, гласуваха окончателно депутатите с промените в Изборния кодекс." И могат ли да приемат в българия закон да няма ограничения ако има държави с ограничения ? Отваряне на чужди секции не се определя със закон а с международни споразумения.

    Коментиран от #27, #29

  • 26 Германец

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "Защо обичаш да лъжеш":

    Нещо не разбра. Това, което си цитирал не е в никой германски закон, тъй че не е съотносимо към решенията на германската държава.

    Що се отнася до това колко секции могат да бъдат открити, те се определят от това за колко места германската държава смята че може да осигури сигурността и безопасността които се полагат за провеждането на избори. В случая с Турция е определено, че извън консулатите и посолствата тя не може да бъде осигурена поради различни причини. Оттам и максималния брой секции са тези, за които може да се гарантира тя. Изначално това са вече осигурените места, в които и се проведоха изборите.
  • 27 Германец

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Алабаш ли си":

    Българския закон може да определи и на всеки гражданин да има по една секция. Това не означава абсолютно нищо за страните, в които се провеждат тези избори, които имат свои правила за това как се гарантират демократични избори. Неслучайно българските избори са пародия и е България изборния процес е опорочен.Само за сведение, не само в Германия, но и във всяка друга страна, държавата домакин определя броя на изборните секции. Алабаши са тези, които са свикнали да правят от изборите "сеир".

    Коментиран от #31, #32

  • 28 ще съботират

    10 1 Отговор
    турция е камъчето в обувката на Е С и Н АТ О и ердоган им пречи да ги камандорят немци и краварите с тая армия огромна в европа а и газта сега и им изтрепа рибите освен това успя за да се наложи за автономност по много въпроси в НАТО за това и дойчовците ще го съботират на тях като верни слуги на сащ това им е работата

    Коментиран от #30

  • 29 Германец

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Алабаш ли си":

    " Отваряне на чужди секции се определя с международни споразумения." Не позна. Отварянето на чужди секции се определя с посочването на секциите от държавата домакин. Обикновено това са посолства и консулства, за които така или иначе сигурността е гарантирана. За всички останали секции се дава изрично позволение. Няма никакви "международни споразумения", има разрешение от страната домакин.

    Коментиран от #33

  • 30 Опа

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "ще съботират":

    Турция изобщо не е в ЕС.
  • 31 Ала балаш ли си

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Германец":

    Пак бля, бля. Оспори с документ решението на НС за последната промяна на броя на секциите в неограничен брой ако има държави ограничаващи брой секции!!!! Луди ли са нашите депутати? неограничен брой а някоя държава ги ограничава. Ако имаше ограничения те щяха да са отразени в ИК. Стига бля,бля а факти.

    Коментиран от #34

  • 32 Абе отворко

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Германец":

    Я на открехни за този принцип за изборни секции как се опрелят броят им, еднакъв ли е за всички държави или за всяка държава си има отделни правила? само бля,бля.
  • 33 Народното събрание решава

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Германец":

    във всички държави неограничен брой секции а тук един пишещ се за германец, германия си има техни правила и не дава. Абе правещия се на германец, толкова ли са неадеквати нашите депутати? Да иска се разрешение и правилата за секции в чужбина са сключени международни споразумения

    Коментиран от #35

  • 34 Германец

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ала балаш ли си":

    Това, което са гласували нашите депутати, е именно за да не се налага да се променя изборния закон всеки път когато различен брой секции може да бъде осигурен от страната домакин, но самата страна домакин решава колко и къде ще бъдат те. Кое не ти е ясно?
  • 35 Германец

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Народното събрание решава":

    Не само Германия, но и ВСЯКА ДРУГА СТРАНА решава колко и къде ще има изборни секции за изборите на чужда държава на територията й. Такива решения са абсолютно стандартни, което показва, че нямаш представа от материята, за която говориш.

    Коментиран от #36

  • 36 Ала балашваш пак

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Германец":

    Почна с това, че имало закон за брой секции в германия. Имаш лека еволюция.
  • 37 Абе въздухар

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Германец":

    Веднъж казваш, че броят на секциите се определял от законодателството на Германия, после казваш, че се решавал по други критерии... На теб сигурно и пола ти се мени веднъж според закона и втори път по други съображения 🤭🤭🤭
Новини по държави: