Last news in Fakti

19 Май, 2023 05:53 1 194 1

Още издирват деца в колумбийската джунгла след самолетната катастрофа

  • колумбия-
  • катастрофа-
  • самолет-
  • деца-
  • издирване-
  • президент-
  • густаво петро

Президентът на страната изтри поста си за откритите живи деца

Още издирват деца в колумбийската джунгла след самолетната катастрофа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбийските власти продължават издирването на три деца и едно бебе почти три седмици след като самолетът, с който пътуваха, се разби в джунглата в Южна Колумбия, съобщи президентът Густаво Петро, цитиран от ДПА и БТА.

Петро заяви по-рано в "Туитър", че децата са били открити живи от колумбийските сили, като нарече това "радостна новина за цялата страна".

По-късно обаче той изтри поста в "Туитър" и се извини, че е говорил преждевременно, като каза, че информацията не може да бъде потвърдена.

"Военните сили и местните индиански общности ще продължат неуморното си търсене, за да донесат на страната новината, която тя очаква", добави той.

Четиримата братя и сестри, на 13, 9 и 4 години и 11-месечното бебе, са били на борда на малък самолет "Чесна 206", когато той се разбил в джунглата близо до село Солана в южната провинция Какета на 1 май. На мястото на катастрофата са открити три тела, съобщи гражданската въздухоплавателна администрация.

По време на спасителната операция в сряда сутринта въоръжените сили намериха импровизиран подслон, изграден от пръчки и клони, както и бебешко шише за пиене и недоядени плодове.

Колумбийското правителство изпрати повече от 100 войници, кучета търсачи и представители на местните индиански общности, за да открият децата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    1 1 Отговор
    Ужас! Ако жи открият живи ще бъдат колумбийсските Сашковци.