Last news in Fakti

19 Май, 2023 15:07 735 3

Берлускони е изписан от болница след повече от месец

  • италия-
  • берлускони-
  • болница-
  • изписан

86-годишният Берлускони беше откаран по спешност на 5 април

Берлускони е изписан от болница след повече от месец - 1
Източник: БГНЕС

Бившият италиански премиер, Силвио Берлускони, беше изписан от миланската болница Сан Рафаеле в петък, повече от 40 дни след приемането му за лечение на белодробна инфекция, свързана с хронична левкемия, предаде "Ройтерс".

86-годишният Берлускони беше откаран по спешност в болница на 5 април и остана в интензивно отделение повече от 10 дни, което предизвика спекулации, че животът му може да е в опасност и привлече поток от семейство и приятели до леглото му.

Телевизионният новинарски канал SkyTG24 показа кадри как Берлускони е откаран с черна лимузина, а източник от неговата консервативна партия Forza Italia потвърди, че политикът е напуснал Сан Рафаеле.

След хоспитализацията лекарите казаха, че Берлускони страда от хронична миеломоноцитна левкемия (ХМЛ).

През последните години здравето на Берлускони се влоши. Той претърпя сърдечна операция през 2016 г. и многократно е приеман в болница след заразяването с COVID-19 преди три години.

Forza Italia на Берлускони е част от дясната коалиция на премиера, Джорджа Мелони, въпреки че той няма роля в правителството.

Този месец Берлускони изпрати две видео послания от болницата до своите съпартийци и симпатизанти. Той каза на конференция на Forza Italia, че е готов да се върне на работа.

Миналата седмица той получи посещение от двамата си ключови политически съюзници, Мелони и министъра на транспорта и вицепремиер, Матео Салвини, като и двамата казаха, че се възстановява и е в „добро настроение“.

Няма назначен наследник, който да замени Берлускони начело на Forza Italia и далеч не беше ясно дали групата може да се държи заедно без неговото ръководство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фараона

    6 0 Отговор
    тая мумия направо в египет да отива !!
  • 2 честен ционист

    0 0 Отговор
    Имало е яко вливане на укропска кръвчица. След 5 год нова процедура.
  • 3 немо

    1 0 Отговор
    Айде сега едно бунга парти по случай изписването от болница и направо ще почне да тича като 30 годишен
Новини по държави: