Last news in Fakti

20 Май, 2023 07:13 939 1

Гърците, живеещи в чужбина, гласуват днес за парламент

  • гърция-
  • избори-
  • парламент-
  • чужбина

22 816 са живеещите извън страната, които могат да дадат вота си

Общо 22 816 гърци, живеещи в чужбина, ще гласуват днес за парламент – един ден преди официалните избори в страната, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА. Гласуването във всяка от 99-те избирателни секции, създадени в 85 града в 35 страни по света, ще се проведе пред избирателна комисия.

Сгради на гръцките власти, като офиси на Гръцката православна църква и на гръцки общности, клубове и други гръцки организации ще се използват основно като центрове за гласуване.

Гърците, живеещи в чужбина не отбелязват с кръстче предпочитанията до името на кандидатите. При затваряне на секциите избирателните комисии преброяват пликовете, без да ги отварят. Изборните чували с бюлетини ще бъдат транспортирани на следващия ден до летище „Елефтериос Венизелос“, а оттам, придружени от полицията, до Апелативния съд в Атина, където ще бъдат отворени и гласовете ще бъдат отчетени след затваряне на изборните секции на гръцка територия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От гласуването на гърците

    2 3 Отговор
    Не зависи нищо.
Новини по държави: