Last news in Fakti

22 Май, 2023 20:45 1 376 22

Санкциите на Г-7 няма да засегнат световните доставки на диаманти от Русия

  • русия-
  • г-7-
  • диаманти-
  • доставки-
  • индия-
  • санкции

По-голямата част от диамантите за последващо шлифоване се доставят от Русия за Индия, която не е част от Г-7

Санкциите на Г-7 няма да засегнат световните доставки на диаманти от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Санкциите на Великобритания върху вноса на диаманти от Русия, както и ограниченията на страните от Г-7, няма да повлияят на предлагането на руски диаманти на световния пазар. Това заявиха руски експерти, цитирани от ТАСС.

"Русия не доставя почти никакви диаманти в Европа, почти всичко отива в Индия, поради това санкциите няма да се отразят по никакъв начин на потока от руски диаманти", заяви ръководителят на отдела за инвестиционни анализи в "БКС Мир инвестиции" Кирил Чуйко.

Според оценката на ръководителя на управлението за анализи на пазарите за ценни книжа в "Алфа банк" (Alpha bank) Борис Красноженов решението на Г-7 да ограничи вноса на руски диаманти оказва незначително влияние върху пазара в настоящия момент. По-голямата част от диамантите за последващо шлифоване се доставят от Русия за Индия, която не е част от Г-7, уточнява експертът.

Междувременно при процеса на шлифоване скъпоценните камъни получават местни сертификати, смесват се с диаманти от различни други региони и не е възможно да се проследи произходът на камъните с малки и средни карати, където доминира "Алроса", добави Красноженов.

"Индия няма да се откаже от руските диаманти. Възможни са определени изменения сред големите клиенти на "Алроса", които работят по дългосрочни договори, но предлагането на руски диаманти на световния пазар ще се запази", отбелязва експертът.

Според него от началото на годината се наблюдава низходяща ценова динамика на пазара на диаманти, което се дължи на общата ситуация с търсенето и предлагането на световния пазар.

Миналата седмица британското правителство съобщи, че налага забрана върху вноса на мед, алуминий и никел с руски произход, както и на диаманти от Русия. Страните от Г-7 се договориха също, че ще ограничат търговията и използването на добити, обработени или произведени в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    44 2 Отговор
    Много ясно Евреите никога няма да допуснат да им спрете бизнеса с диамант с Русия !!! Хахха
  • 2 Каниба

    35 0 Отговор
    санкции, манкции, война, газпром токсични.. ма леба и диамантите, са като сиренето - парии!!!
  • 3 Помак

    27 0 Отговор
    ..тея санкции са прста работа за прсти европци кат Габриеловата -помачкя ...как ли спи тос до тас мизлифка ..пу
  • 4 Панчаревската кметица

    28 1 Отговор
    а чичко евреин ще бие с линийката по пръстите ако пипнете диамантите
    виждате ли колко сте гоУеми
    едно гоУемо нищо сте РОБИ
  • 5 БАЙ КУРТИ

    34 0 Отговор
    Триполовите да се откажат от диаманти. А дано ама надали. Всички знаят, че диамантите 35% в Европа идваха от РУСИЯ. Е сега чрез посредник но с 25% по скъпо. Но важното е, че не са от директен вносител. И всички дишат чист джендърски въздух.
  • 6 Ван Дал

    14 1 Отговор
    Щоо? Блек Даймънд имат и американските миньори ли?
  • 7 Калпазанин

    22 0 Отговор
    Типичното лицемерие, за богатите санкции няма иначе може да джавкате скрити зад ъгъла
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мим

    22 0 Отговор
    Абе тия западняци толкова ли са прости,че не си гледат интереса,а се самонаказват заради зеления клоун....Ами и Индия, Китай,Бразилия ЮАР ,арабски и много други стани са по умни от тях и печелят много от това.Ама глупеца е казал,,Я не гледам да съм добре,я гледам вуте да е зле.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лу Даймънд Филипс

    20 1 Отговор
    Диамантите както и всичко останало идващо от Русия си се търгува свободно-просто минава през трети лица/държави...санкциите са за обикновенния човек,че всичко драстично поскъпна!
  • 13 Мечока

    12 1 Отговор
    Алчността ще ги затрие.Затъват в блатото но с диаманти в ръка
  • 14 Въпросче

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросче":

    Зилената пиявица
    кога шъ почва
    ЮРУША?
  • 15 Санкции

    13 0 Отговор
    на евреи няма кой да наложи! Били те руски или американски!
  • 16 Соваж бейби

    5 0 Отговор
    Аха сега разбрах защо била драмата,преди около месец не си спомням бяха пуснали предаване за диамати и по евтин пръстен в случай някой ако предлага брак на дамата .Та синтетичен диамнт от лаборатория резултатът е камък, който има същите физични и химични свойства като естествения камък с бижутерска лупа синтетичният диамант е почти неразличим от естествения само тест за възрастта на диаманта известен още като тест за въглерод 14 може да направи разликата между естествени и синтетични диаманти.Всичко ще направят само и само да не са в полза и приятелство с Русия,диамнтите за бижута не ме вълнуват освен ако не са за други цели в медицина....важното е иронията ама газ как ще направят
  • 17 3.14К

    8 1 Отговор
    Индийците си искат скъпоценния камък Кохинор който е на короната на мъжът на Камила.
  • 18 От страни

    2 0 Отговор
    Така е. Без газ мое и да минат ама без диаманти не могат. Така са им санкциите като и договорите им - тук четем, тук не четем, а тук сме увивали салама...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ама друг път

    0 0 Отговор
    "По-голямата част от диамантите за последващо шлифоване се доставят от Русия за Индия, която не е част от Г-7" И после малобританците ще си ги купят от Индия ! ЛИЦЕМЕРИ ДОЛНИ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания