Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Май, 2023 10:22 784 6

САЩ планират виртуална среща на "Рамщайн" с участието на 50 страни

  • украйна-
  • среща-
  • сащ-
  • рамщайн-
  • виртуална-
  • военна-
  • подкрепа

За обсъждане на военната подкрепа за Украйна

САЩ планират да организират нова виртуална среща в рамките на формата "Рамщайн", която е контактна група, създадена през април миналата година, за обсъждане на военната подкрепа за Украйна, според информация от германския вестник Die Zeit. Представители на около 50 държави ще вземат участие в дискусиите, които ще се проведат през деня. Това ще бъде 12-то заседание на групата.

Западните държави продължават да предоставят на Украйна значителни количества оръжие и боеприпаси. Някои страни също наскоро обявиха намерението си да обучават украински пилоти за управление на изтребители F-16. Следващата стъпка може да бъде доставката на тези американски бойни самолети на военните в Украйна.

Още новини от Украйна

Патрик Райдър, говорител на Пентагона, преди това обяви на брифинг, че следващата среща във формата "Рамщайн" ще се фокусира върху укрепването на украинската противовъздушна отбрана, предоставянето на боеприпаси и прехвърлянето на самолети F-16 в Украйна, според информация от "Укринформ".

"На тази контактна група, както и на другите, всичко започва с преглед на сигурността в страната и разискване на най-наложителните нужди на Украйна. Очакваме, че проблемите с противовъздушната отбрана ще продължат да бъдат приоритетна тема, както и осигуряването на боеприпаси, за да се запази бойната им готовност. След това ще се проведе дискусия относно подготовката за доставка на F-16", поясни Райдър, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хъ хъ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    Ти пък... Какви ги говорищ? Сега оня бандеровец дето се зове БЪЛГАРИН ще започне да се пеняви как Русия била фалирала.
  • 3 Гай Турий

    10 1 Отговор
    Тоя Рамщайн сее превърнал в планьорка за Трета СВ! Напомня ми на спорзуменията с Хитлер преди ВСВ. Спрете се, гадове, престанете! Няма заради жидо-фашисткия режим на наркохунтата в Киев да загива цялата планета!
  • 4 Валери Еленски

    5 1 Отговор
    Баш генералът на Украйна Залужни пак ли няма да може да участва дори по телефона?

    От 1 месец рязко спря ежедневното му показване по телевизията. Вероятно ще извадят скоро нова марионетка с по-добри жизнени показатели.
  • 5 Павел пенев

    5 1 Отговор
    Няма да ви помогне тази среща, не на 50 а на 100 държави. Кога ли ще вдигнете кръвното на Путин,че да ви запука с новите ракети, които нищо не струват/според някои западни военни инвалиди/.
  • 6 Защо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    На вниманието на модераторите - фалшива информация!!!!