Last news in Fakti

28 Май, 2023 13:41 2 337 9

Египет: Населението на страната се е увеличило с 220 000 души за 55 дни

  • египет-
  • население-
  • демография-
  • деца

Според последните данни от Централната агенция за обществена мобилизация и статистика

Египет: Населението на страната се е увеличило с 220 000 души за 55 дни - 1
Източник: Shutterstock

Според последните данни от Централната агенция за обществена мобилизация и статистика, броят на жените в Египет, които използват методи за семейно планиране, е достигнал 66.4 процента. Това представлява ръст от 7.9 процента в сравнение със записите от 2014 година, както съобщи в. "Ал Ахрам". Във възрастовата група между 15 и 49 години, прирастът на населението е 2.85 раждания на жена, което е със 22 процента по-малко от 3.5 раждания на жена преди десет години.

Според информацията на агенцията, само през последните 55 дни населението на Египет се е увеличило с около 220 000 души, достигайки над 104 971 000. През януари тази година населението на северноафриканската страна е било около 104 милиона души.

За борба с пренаселеността и за контрол на раждаемостта, правителството на Египет обяви, че ще предоставя годишна сума от 1000 местни паунда на жените, които имат не повече от две деца. Това решение е част от Националния проект за развитие на египетското семейство, който цели да се справи с пренаселеността чрез осигуряване на образование, здравни грижи и развитие на пазара на труда.

Анализ на статистическата агенция показва, че при текущия темп на нарастване на населението, през 2052 година арабската република ще достигне 192 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас..

    23 2 Отговор
    Тия фараонки ше си съдерат ....... да раждат! При нас наобратно,щото сме европейци..
  • 2 Ахмед

    27 2 Отговор
    А в България се топят толкова за 2 години. Отваря се свободна площ за заселване.
  • 3 Кунчо

    20 1 Отговор
    Мравките в двора ми са по-малко да г ева
  • 4 пожелание

    21 1 Отговор
    Пръскайте с раундъп , защото скакалците ще опоскат Европа !!
  • 5 Ице

    17 0 Отговор
    Преди девет месеца и 55 дни е падало яко гнясане.
  • 6 Внушения или реалности

    2 1 Отговор
    Че те ваксинирате раждат и оплождат, ли е въпроса? Или нещо се случва, покрито от медиите🤫
  • 7 Последния Софиянец

    1 5 Отговор
    Точно толкова Зеленски изпрати в чували за калната мцква за няма и тодина операция!
  • 8 Много дълбоко виждащ

    2 1 Отговор
    Продават им негодни предпазни средства против забременяване и ето кво се получава: много египтянчета.
  • 9 Истинолюбец

    4 1 Отговор
    Е-е-х да им имаме проблемите, а то ... еманципация, феминизъм и тям подобни противоестествени противочовешки схващания ... и около след 100 год по късно белите жени спряха да раждат. А най-бедните си раждат и се множат и тяхна ще е Земята...
    Право е казано в Златоструй "доброто незнание е по-полезно от лошото знание. Бедните нямат таквиз "знания" за еманципация, феминизъм и прочие. Вишистките, обаче имат " знания". И като следствие на тез лоши знания, хукват да гонят кариера и удоволствия и на 30 се сещат че трябва да раждат. Да, ама не. Силата на женското тяло за раждане, възпроизводство е до към 23- 24 години. И затова старите хора са измислили понятието Стара мома. Означава, че момата вече трудно ще роди, надхвърлила е годините за раждаемост и с всяка изминала година става все по-трудно. И това във времена когато е нямало ГМО, химия в храната, отрови във въздуха, масова ваксинация, 4 и 5 G. ... Мъка... лоши знания = лоши решения ...
    Иде ред на мъжете. Тях започват да ги джендеросват... След няколко поколения, който доживей ши види последствията ...