Last news in Fakti

29 Май, 2023 15:25 1 344 2

В Италия загинаха четирима при преобръщане на корабче с туристи в Лаго Маджоре

  • италия-
  • кораб-
  • корабче-
  • туристи-
  • лаго маджоре

Деветнадесет души са били спасени, съобщи говорителят на пожарната Лука Кари. Към момента няма съобщения за изчезнали

В Италия загинаха четирима при преобръщане на корабче с туристи в Лаго Маджоре - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската противопожарна служба съобщи днес, че четирима души са открити мъртви, след като вчера корабче с туристи се преобърна в Лаго Маджоре в Северна Италия, край бреговете на Лизанца, съобщи Франс прес.

Деветнадесет души са били спасени, съобщи говорителят на пожарната Лука Кари. Към момента няма съобщения за изчезнали. Оцелелите са били извадени от водата от други лодки или са успели да доплуват до брега, според италианските медии. Според тяхната информация 16-метровият плавателен съд, превозващ двайсетина италиански и чуждестранни туристи, се е преобърнал на около 50 километра северозападно от Милано и е потънал бързо, като повлякъл една от жертвите.

Израелското външно министерство съобщи, че един от загиналите е израелски гражданин на между 50 и 60 години. Според местния онлайн новинарски сайт "Варезе нюз" другите жертви са рускиня и двама италианци.

Вчера губернаторът на област Ломбардия Атилио Фонтана изрази съжаление за "много сериозния инцидент", причинен според него от вихрушка. На видеозапис на противопожарната команда, публикуван вчера на сайта на всекидневника "Кориере дела сера", се вижда хеликоптер, който лети над бурните води, по които се носят отломки от корабчето.

Лаго Маджоре, разположено в южната част на Алпите, е второто по големина езеро в Италия и популярна туристическа дестинация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    0 0 Отговор
    Туристите от Сиера Леоне ли са пътували?
  • 2 Оля Ал

    0 0 Отговор
    Ахмет ! Разплаках се !
Новини по държави: