Last news in Fakti

29 Май, 2023 21:25 778 2

Няма жертви след срутване на сграда в щата Айова

  • сащ-
  • дейвънпорт-
  • срутена сграда-
  • айова

Още 12 души са били открити от екипи на пожарната, когато за първи път реагираха на срутването в неделя вечерта

Няма жертви след срутване на сграда в щата Айова - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо осем души са спасени след частично срутване на сграда в град Дейвънпорт в щата Айова и няма потвърдени смъртни случаи и хора в неизвестност. Кметът на града Майк Матсън каза, че служителите на пожарната и други спасителни служби са на място, за да се опитат да помогнат жителите, предава Асошейтед Прес.

Още 12 души са били открити от екипи на пожарната, когато за първи път реагираха на срутването в неделя вечерта.

Спасителите са извикани на място малко преди 17 часа в неделя. Карлстен каза, че задната част на жилищния комплекс се е срутила и се е отделила от сградата, в която се помещават апартаменти на горните етажи и фирми на приземното ниво.

Властите са открили изтичане на газ след срутването, каза Карлстен. Има и теч на вода.. Стабилността на сградата е все още под въпрос

Рич Осуалд, директор по развитието и кварталните услуги на град Дейвънпорт, каза на пресконференция в неделя, че по време на срутването се е работило по фасадата на сградата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    3 1 Отговор
    Язък..... язък.....за сградата , де.....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.