31 Май, 2023 15:23 1 384 4

Протестиращи сърби разпънаха 250-метрово знаме

  • косово-
  • сърби-
  • протест-
  • знаме-
  • мирен

Пред сградата на общината в Звечан

Протестиращи сърби разпънаха 250-метрово знаме - 1
Източник: БГНЕС

Тази сутрин пред сградата на общината в Звечан се събраха няколко хиляди граждани, които разпънаха 250-метрово сръбско знаме, съобщи агенция "Танюг".

Протестът на гражданите протича мирно, а в началото на събитието Сърджан Милосавлевич, бившият председател на общинския съвет в Звечан, се обърна към тях и призова за спокойствие и мирни протести. Той също посъветва гражданите да не нападат членове на КейФОР (Косовски сили за безопасност и Резервна полиция), повтаряйки исканията на сръбското население, които включват изтегляне на косовските специални сили от четири общини в Северно Косово и забрана за албанските кметове, избрани на 23 април, да влизат в общинските сгради.

В района на Звечан звучат сръбски песни. На около 30 метра от сградата на общината са разположени членове на КейФОР, които са поставили бодлива тел около общинската сграда и пред гражданите. В общинските сгради на три общини в Северно Косово все още присъстват членове на косовската полиция. КейФОР засили своето присъствие в четири общини в северната част на Косово, като членове на КейФОР са разположени на входовете на четирите града в този район, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жерар Дьожарден

    6 9 Отговор
    Сърбите са ковренски народ ту с тия ту с ония няма как да оцелеят
  • 2 Хомосапиенс

    3 5 Отговор
    А какво искат сърбите всъщност. И защо чакаха 20г. И точно сега?
  • 3 Сзп

    2 0 Отговор
    А българското знаме кой ще го разпъне в западните покрайнини?
  • 4 Отвъд бодливата тел

    2 0 Отговор
    БРАВО!!!