Last news in Fakti

1 Юни, 2023 07:30 1 126 8

САЩ одобри отлагането на лимита на дълга

  • сащ-
  • камарата на представителите на конгреса-
  • споразумение -
  • отлагане -
  • лимит на дълга

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри с огромно мнозинство споразумение за отлагане на лимита на дълга

САЩ одобри отлагането на лимита на дълга - 1
Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри с огромно мнозинство споразумение за отлагане на лимита на дълга, което намалява риска от дефолт, предаде Ройтерс.

Текстът трябва да бъде приет и от Сената и след това да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Камарата на представителите одобри законопроекта, който е резултат от продължилите седмици преговори между Байдън и председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, с 314 гласа "за" и 117 "против".

Законопроектът предвижда ограничаване на някои разходи, които не включват тези за отбрана, и отлагане на плащането на дълга за две години. По този начин федералният дефицит ще бъде намален с около 1,5 трилиона долара през следващото десетилетие, сочат данните на бюджетна служба на Конгреса.

"Това споразумение е добра новина за американския народ и американската икономика", заяви Байдън след гласуването. "Призовавам Сената да го приеме възможно най-бързо, за да мога да го подпиша като закон", допълни американският президент.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    36 1 Отговор
    Лидерът на световната мафия фащ, създал безброй сателитни организации като ес мвф оон нато и други мафиозки структури с цел защита на престъпните им намерения,но края на всичко това идва и няма спасение за злодеите
  • 2 Някой

    34 0 Отговор
    Гледаме голям цирк за пореден път. Ясно беше, че ще се спогодят негодяите - никой от тях не иска да го подгони озверяла и гладна тълпа. Но се правеха задкулисни договорки в стила на ПП-ДБ.
    А, иначе, САЩ са колос на глинени крака. Не може да претендираш за господство, а да живееш само и единствено на кредит. И така до следващото достигане до тавана на този дълг. Всяка друга държава в подобно положение вече би била нападната от Световната банка, МВФ и други подобни кърлежи. Но понеже кърлежите са американски, не посягат на родината си...
  • 3 Ксаниба

    25 0 Отговор
    А не бе, остана да не одобрят!! Нали са длъжни на целият свят!! Фащ са най голямата рирамида в историята!!!
  • 4 ДжонМакарон

    29 0 Отговор
    32 трилиона долара дълг, като им предстои да го направят поне 36 в следващите 18 месеца. И вие ми говорите как щели да спестят 1.5 трилиона в следващото десетилетие. Пфахаха
  • 5 българина

    16 0 Отговор
    какъв е смисъла от лимит на нешо, което 42 пъти е отменяно?? явно само за заблуда на света, че има някакъв контрол смях просто . Всеки с мин познания по финанси е наясно за каква схема Понци става въпрос
  • 6 Хакуна матата

    17 0 Отговор
    Е на това му викам аз наглост! Да приемеш със закон да не си плащаш задълженията цели две години! Тази държава потъпква всякакви правила.
  • 7 ........

    3 0 Отговор
    Дано сега мирясат сащисаните и да спрат да подпалват войни,за да си продават оръжията.
  • 8 Механик

    6 0 Отговор
    САЩ са като Бахмут.
    Бахмут си призна, че се е набахмутил, един месец след падането си. Да видим след колко време САЩ ще си признаят, че са у киреча.