Last news in Fakti

1 Юни, 2023 21:45 1 305 6

Следизборно! Кой ще поеме ключовите ресори в новото правителство на Реджеп Ердоган?

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • кемал кълъчдароглу-
  • партия на справедливостта и развитието

Турският президент може да има двама заместници по време на новия си мандат на поста

Следизборно! Кой ще поеме ключовите ресори в новото правителство на Реджеп Ердоган? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент може да има двама заместници по време на новия си мандат на поста, казва популярният журналист от турския в. "Хюриет" Абдулкадир Селви, известен с контактите си в правителствените среди. В предаване по СиЕнЕн-Тюрк Селви разкри сведения от задкулисието във връзка с назначенията в новото турско правителство, чийто състав се очаква да бъде оповестен в събота вечерта след полагането на клетва от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Според Селви поста на председател на парламента се очертава да заеме заместник-председателят на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Нуман Куртулмуш, бивш вицепремиер и министър на културата и туризма в различни правителства на ПСР.

Мехмет Шимшек, бивш държавен министър за икономиката, бивш финансов министър и бивш вицепремиер, ще поеме управлението на икономиката, a начело на министерството на търговията ще застане друго познато име от предишни правителства - Лютфи Елван, бивш вицепремиер, министър на развитието и министър на финансите и държавната хазна.

Министерството на финансите и държавната хазна в новия кабинет пък ще бъде поверено на Джевдет Йълмаз, бивш държавен министър и министър на развитието, казва още журналистът, позовавайки се на непотвърдени информации.

За министър с ресор енергетика се споменават две имена - това на ръководителя на енергийния регулатор EPDK Мустафа Йълмаз и на досегашния заместник-министър на енергетиката Алпарслан Байрактар.

Начело на отбраната, но този път като министър, се очаква да застане сегашният началник на генералния щаб Яшар Гюлер, пише още "Хюриет".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И тоя

    2 2 Отговор
    ът руснаците пак помогнаха.
    Ердо ще се от благодари и ще поръча още две С400.
  • 4 Доцент

    4 0 Отговор
    Турция дължи 25 МИЛИАРДА ДОЛАРА на Русия за природния газ. Не е платила и поискала отсрочка и Путин казал ОК и продължава да им подава газ. Турската икономика е много зависима от природния газ. Все още имат много ТЕЦ на газ. Вече имат и АЕЦ но пак построен от Русия и с руско ядрено гориво. Защо Путин е толкова "милостив" към Турция? Ами защото Турция е втората армия след САЩ в НАТО. Ако Ердоган беше загубил изборите Русия щеше да загуби един важен и силен съюзник. А НАТО щеше да се намеси в Украйна. България като член на НАТО също. Затова Ердоган е приемлив лидер за българските интереси. За руските също. Историята се повтаря. Подобни неща се случват когато младата република Турция е нападната от Гърция, Великобритания, Франция и Италия и тогава Болшевишка Русия й предоставя злато, оръжие и пшеница. След това гърците с мъка си спомнят за "голямата анадолска катастрофа". Британците също. Италианци и французи бягат без да си спомнят за такива "подробности".
  • 5 Сега ще ви каже

    2 0 Отговор
    кон боб яде ли? Шъ фърчат глави, най-вече - кузяшки!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: