Last news in Fakti

8 Юни, 2023 11:37 804 0

Сигнал за бомба в парламента в Черна гора

  • черна гора-
  • парламент-
  • бомба-
  • сигнал

Ситуацията предизвика повишено внимание и тревога сред гражданите на страната

Сигнал за бомба в парламента в Черна гора - 1
Източник: Shutterstock

Парламентът на Черна гора беше евакуиран в сутрешните часове на деня след сигнал за поставена бомба в сградата, според информацията от изданието Vijesti.

Инцидентът се разви малко преди 08:00 часа местно време (09:00 часа българско време), когато сигнал за наличие на взривоопасен предмет в парламентарната сграда бе получен от полицията.

Правоохранителните органи в Подгорица потвърдиха, че извършват проверка на информацията и предприемат всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на хората.

Освен инцидента в парламента, съобщенията за поставени бомби достигнаха и до училищата в столицата на Черна гора, както и до една гимназия в град Никшич. Представители на Министерството на образованието разкриха, че тези информации се разследват активно, а полицията работи върху извършването на проверки в съответните обекти.

Ситуацията предизвика повишено внимание и тревога сред гражданите на Черна гора, като се очаква органите на реда да действат бързо и решително за разкриване на евентуални заплахи и защита на обществената сигурност.

Очакват се подробности по този случай, докато органите продължават разследването и предприемат необходимите мерки, за да осигурят безопасността на всички граждани, пише "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА