Last news in Fakti

11 Юни, 2023 05:11 979 0

Поройни дъждове убиха поне 21 човека в Пакистан

  • пакистан-
  • дъждове-
  • жертви

Засегната е Северозападната погранична провинция, известна с името Хайбер Пахтунхва

Най-малко 21 души са загинали в резултат на проливни дъждове и гръмотевични бури в пакистанската Северозападна погранична провинция (известна още с името Хайбер Пахтунхва), предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на властите.

Около 80 души, в това число жени и деца, са били ранени при рухване на покриви и стени в някои райони на провинцията.

За жертви и разрушения се съобщава в областите Карак, Бану и Лаки Марват в провинцията, каза говорителят на регионалната служба за справяне с бедствия Таймур Али. Очаква се броят на загиналите да нарасне, допълни той.

ДПА припомня, че повече от десет души, включително жени и деца, загинаха миналия месец при лавина след необичайни за това време на годината снеговалежи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА