Last news in Fakti

1 Юли, 2023 11:04 821 4

Тайван задълбочава отношенията си с Филипините

  • тайван-
  • филипините-
  • китай-
  • експанзионизъм-
  • мир-
  • сигурност-
  • сътрудничество

Министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву аплодира Филипините за противопоставянето им по отношение на промяна на статуквото в подкрепа на регионалния мир и сигурност

Министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву обсъди отношенията на Тайван с на-близкия си южен съсед по време на интервю за The Philippine Star по-рано тази седмица.

Експанзионизмът на Китай достига отвъд границите на Тайван, каза министърът, като насърчи Филипините да обмислят последиците от действията на Пекин в Източно и Южнокитайско море. Ву отбеляза ползите от сътрудничеството с Тайван за реагиране при бедствия, морски патрули и сигурност, както и в области като селското стопанство, туризма и тъговията.

Министърът аплодира филипинския президент Фердинанд Маркос-младши за неговото противопоставяне на промяната на статуквото, подкрепяйки регионалния мир и стабилност. Ву добави, че това е добър знак за разширяването на двустранните отношения между Тайван и Филипините.

Министърът изрази надежда, че правителството на Филипините скоро ще предложи освобождаване от виза за пътуващите с тайвански паспорти в духа на улесняване на обмена между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    2 0 Отговор
    Да очакваме ли скоро вместо да се събуждсме и си лягаме със зеления наркот, да го правиме с некой сунь хунь чань?

    Коментиран от #2

  • 2 Не!

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ксаниба":

    Защото китайците не са прости като руснаците. Никога няма да направят тази глупост, да нападнеш хора които твърдиш, че са ти близки и искаш да ги спечелиш на своя страна. Русия е безвъзвратно намразена от украинците. Китай няма да допусне тази грешка с Тайван. Чрез политика, икономика и най-вече търпение ще ги придърпа лека-полека към себе си.

    Коментиран от #4

  • 3 пенко

    0 0 Отговор
    ЕДИН СЕПЕР ФИЛИПИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ --- ПСУВА АМЕРИКАНСКИЯТ НА МАЙКА !!!!!!!!!!!!
  • 4 Така така

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не!":

    Много наивно. Никой освен Тошо не е дал властта си доброволно и по мирен път